Как - да се върне към живота - автомобилен акумулатор

Акумулатори Eco Technologies Как да "се върне към живота" автомобилен акумулатор.

Как да се върнете батерията
Всеки шофьор поне веднъж изправени пред проблема на изтощения акумулатор. Спецификации на живота на батерията от около три години, след което той е изпратен на скрап или отнема свободното рафта в гаража.Независимо от това, човек не трябва веднага да се отървете от старите батерии и прекарват много пари за нов. Много от собствениците на коли се опитват да съживят батерията, за които има повече от един начин. Първите Така че, първите неща.

1. Ако сулфатизация (образуването на сулфат на олово) плочи батерии плитко и не е хроничен, а след това можете да се опитате да я върне към живот чрез продължително зареждане дългосрочен батерията. Алгоритъмът в този случай е:

 1. Напълнете с дестилирана вода батерия малко над позицията на ниво.
 2. Свързване на акумулатора към зарядното устройство и получаване на нормалното количество ток (10% от капацитета на батерията).
 3. Когато батерията започва да "ври", зарядното устройство трябва да бъде изключен за 20-30 минути.
 4. След 30 минути, отново се свържете батерията към зарядното устройство и получаване на ток от 1% от капацитета на батерията.
 5. След като върху плочите на двете полярности двойки ще трябва да отново откачайте акумулатора от зарядното устройство и да си починете за 15-20 минути.

За максимален ефект, четвъртата и петата манипулациите, необходими за извършване на няколко пъти. Често, за появата на резултата е необходимо да се повтаря процедурата от началото до края в продължение на няколко дни.2. В случай на дълбоко, но не и на дългогодишните сулфатиране плочи струва да се опита да съживи AKBzaryadom в дестилирана вода. Трудността е в това, че този метод отнема много време, а често и с цел постигане на резултатите, които се нуждаят от няколко седмици. Така че:

 1. Преси зареждане на батерията и намалява до 9 V.
 2. Освобождаване на батерията от електролитния разтвор и се пълни с дестилирана вода до него. Ние го оставете за един час.
 3. Свързване на зарядното устройство. От това следва, че напрежението на всеки терминал не надвишава 11,5 V.
 4. След известно време започне да се увеличава такса. След увеличаване на обема на течност нива 1.1-1.12 увеличаване на зарядния ток до стойност, равна на 10% от капацитета на батерията.
 5. Стоп зареждане, когато двата полюса на плочата ще отделят газ равномерно.
 6. Отново, батерията се освобождава по време на половина - два часа на тока, напрежението на което е 20% от разряден ток, съответстващ на разреждане на батерията десет режим.

Повторете стъпките в петата и шестата алинеи на няколко пъти. Когато специфичното тегло на разтвора престава да се покачва, донесе нивото на електролита към нормалното и да продължите да използвате батерията.

3. Ако образуването на сулфат на олово дълбок и непоправим, можете да поемат риск и да се възползва от метода на максимални зауствания на малки токове. Очевидно е, че този метод е не само дълъг, но и отнема много време, но има шанс, че резултатът ще зарадва.

 1. Боядисване на "мъртви" батерия ток при 20% от капацитета.
 2. Намаляване на тока до 5% от капацитета, когато напрежението достигне 12 V.
 3. Когато напрежението на електролитния разтвор и теглото стане постоянна, прекъсване зарядно за един час.
 4. Ние продължаваме да заредите батерията с ниска текуща стойност преди началото на обгазяване.
 5. Изключете зарядното устройство, а след това даде на батерията "почивка" половина на час.

Последните две манипулациите продължават до момента, докато батерията ще "ври" няколко минути след включване на зарядното устройство.

След приключване връщане към първата стъпка на метода. След няколко часа продължи да таксува предходната начин. Може би, за да се постигне желания ефект, ще се наложи да повторите процедурата отново 8-10.

И накрая, съвет е винаги по-добре да се предотврати заболяване, отколкото да се лекува. Затова е по-добре да се предотврати спад в обема на електролит, уверете се, че повърхността на батерията не се получи фирма трета страна агенти, както и времето, за да се освободи скобите и проводник на батерията от окисление.