Как да се разпространява продукта в магазина, как да се изложи на стоки, търговия със стоки, бизнес блог

Като изложител

Като част от колоната записи помогнат начинаещи предприемачи днес искам да напиша статия за това как да се изложи на стоките в магазина, че сте отворили. Много хора вероятно са видели в магазини за хранителни стоки бягам специално обучени хора и разпространението на стоките.За правилното показване на стоки, както и неговото присъствие по рафтовете се срещам с хора със специални професия zamudrennym наречени търговци, или с други думи, мениджър стоки асистент.

Тъй като новият предприемач в собствената си магазин, той и счетоводител, и стоки, фактът, той трябва да бъде и търговци. Необходимостта от правилното показване на стоки е задължително не само за магазин за хранителни стоки, както и за цялата търговия като цяло.

И това е за него, а именно, че за правилното полагане отворен на стоките на показ днес и ще поговорим.

Как да се сложи на стоките в магазина

Както казах по-горе е вярна излагане на стоки е важно не само в магазин за хранителни стоки, но и в нехранителни, също.

Основната задача на правилното изчисляване на стоките да се направи така, че един потенциален купувач, след като във вашия магазин (бутик) не е останало с празни ръце, и придобита (да речем, ако имате мъжки магазин за дрехи) е не само костюм, но си вратовръзка, риза, както и нов колан с него ,Ако вземем статистиката, около 70% от купувачите, които влизат в магазина не знаят какво искат да купят, и нашата задача е просто да ги натиснете, за да го направят.

Основните принципи на правилното разположение на стоките в магазина:

1. Стоки, които правят искате най-много да се продават, трябва да бъдат поставени в очите на купувача на височина 150-170 см. Това е вярно за хранителни стоки и магазин за железария.

2. Не изхвърляйте със скъпи стоки демонстрират в близост до входа на магазина. Това би могло да възпре един потенциален купувач и той никога няма да изглежда останалата част от гамата на стоки.

3. Позициониране на стоките, необходими за тематичен обхват. Да кажем, ако сте търговия с електроинструмент, той сам трябва да бъде витрина за тренировки, отделно за българи, отделно за шлифовъчни машини и др

4. Стоките, за които искате повече внимание заплащане на място от дясната страна. Това се дължи на факта, че повечето купувачи е десняк са около 95%. Може би не са забелязали, но тя е много по-вероятно да става за съхранение на купувача започва своята обратна на часовниковата стрелка за движение надясно.

5. Ако имате група на луксозни стоки, е необходимо да се поставят отделно от останалите. Най-оптималния вариант в центъра на магазина.

Това означава, че с стоката че хората могат и не възнамеряват да купуват, но го видя и си спомни, че това е необходимо.

Същото нещо в магазин за хранителни стоки в близост до касовия апарат: дъвка, храна, котешка храна чанти, тоалетна хартия и т.н. и купувачът едновременно автоматично "хваща" този продукт и това увеличава приходите магазин.

7. Стоки в никакъв случай не трябва да се изхвърлени в купчина. Купувачът няма да се рови из купчината стоки, които той се нуждае от бране.

Това са основните препоръки, които се прилагат за перфектно всеки магазин. Мърчандайзинг - е наука, и тя е специално обучен хора. Но предприемачът трябва да знае поне основите на правилното изчисляване на стоката.

Впоследствие тя е благоприятно въздействие върху продажбите на магазините.

За да помогне на предприемачите

На тази моя статия, като цяло, и край. Добър ден, на добър час!