Как да се превърне в добра майка, за да започнете

Безплатна среща
в женски клуб!

Как да бъдеш спокоен мама
Очакваме раждането на едно дете, една жена рядко се измъчват на въпроса "как да бъде добър мама?".

В началния етап страхът може да доведе до грижите за бебето, но след това връзката с детето представи младата майка почти безоблачно.Жените подсъзнателно си представя комуникация с деца, както и по време на игра в "Майки и дъщери" в детството.

Разбира се, едно новородено бебе е само търг, така че да ни се струва, че ние винаги ще бъдем много търпеливи, най-грижовен и нежен. И нека да отглежда дете най-добър приятел и добър съветник.

Дори и една жена, която има отрицателни спомени от общуването с родителите, възлага, произтичащи негативни конкретни недостатъци на родителите си. И аз вярвам, че сега тя никога няма да го позволи.

За съжаление, реалността няма нищо общо с играта, "Майки и дъщери". Не, всички ние сме, разбира се, знаете, че съвършено послушание не е възможно и капризи, но се надяваме с помощта на педагогически таланта си да донесе тези събития до минимум.

А детето, което не е нараснал още, но вече не е показан характер и много проблеми, нерви от желязо, а ние късат вика ... И след това преминава през и си мислят: "Това би могло да помогне. Аз нямам време след работа да се ангажират с детето си! Защо аз не разполагат с търпение? Как да се превърне в добра майка? "

Какви са били майката и преди?

Ние всички са склонни да копирате поведението на нашите родители. Ако една жена си мисли, че майка й - добра майка, тя ще се опита да направи същото, без да се съобразява с особеностите на личния си живот.

В миналото, помисли си добра майка:

 • Една добра домакиня знае как да готвя, пазят къщата в идеален ред, и т.н.
 • Жените, които участват в отглеждането и възпитанието на децата си.
 • Една жена, която знае как да се поддържа в къщата на един добър емоционално състояние.

В днешния свят, добра майка трябва да бъде дори и индивидуалност с тенденция към себереализация. Това не е комбинирано с предходните параграфи.

Много майки, в крак с времето и със съответните финансови възможности, предпочитат да наемат частни учители да преподават на деца и помощници за земеделие.

Въпреки това, ако в същото време такива майки обръщат внимание на детето си - те са добри майки. И аз самият не лоша майка само заради това, което си представа за идеала ( "всички искали майка ми или леля"), не отговаря на действителността разгледа.

недостижим идеал

Как да бъдеш спокоен мама
Преди да стане майка, струва си да се има предвид това, което е важно в живота е за вас, и как да се интегрира с вашата идея на грижи живот на децата. идея не на баба, а не един съсед или приятелки, и това е ваш!

Тъй като добра майка не се чувства постоянно чувство за вина заради своите действия и решения. Доволна от себе си, и по този начин е в състояние да даде на бебето, което му трябва на първо място - на вниманието и безусловна любов.

Но само на майката може да положи малко мъж в реално самочувствие, доверете се на другите и любов на света. Така че не се композира набор от правила и не са измъчван от въпроса "Искам да стана майка, за да започне подобряване на себе си."

Разбира се, с раждането на бебето ще трябва да станат по-отговорни и по-малко егоист. Обърнете внимание на детето винаги трябва, въпреки умората и благополучие.

Ако не сте сигурни психически подготвени за постоянна отговорност за нов живот или съмнявам способности на майка ви, да преминат през тест ", ако аз съм готов да стане майка." Във вашия въпрос, на който не може да намери ясен отговор, но теста ще ви помогне да разберете това, което посочва че трябва да се обърне внимание, за да станете по-добра майка.Основни принципи на майчинството

За бебето връзка с майка си на емоционално ниво е много важно, за да си хармонично общуване с тях е много по-важно от перфектния ред в къщата (дори ако идеалния ред в къщата на родителите си). Или си израстване в кариерата, способността да се боя, и т.н.

Следователно, дори ако сте на работа жена, опитайте:

 • Намерете време да общува с детето.

Ако детето се разстрои, не го отхвърли като проблем на дребните и незначителни. За детето е наистина трагедия, а ако го игнорирате, в крайна сметка детето вече няма да имате доверие.

Четене приказки през нощта, вечер плуване и т.н. - дори и ако сте заети през целия ден, детето ще знае, че в този момент вие сте напълно принадлежат към него. Чрез този ритуал, детето ще бъде по-безопасно да се вземат товара си.

 • Опитайте по време на разговор с детето да остане така, че лицата ви са на същото ниво.

Тя спомага за постигане на разбирателство, и, освен това, бебето винаги ще бъде в състояние да гушнеш вас.

 • Опитайте се да се организира вечер семейни събирания.

Цялото семейство може да се построи замък от блокове, играят бинго, и т.н. През уикенда, не забравяйте да отидете на разходка заедно - висящи укрепва семейните връзки.

 • За помощта и доброто поведение, задаване на системата от стимули.

Възрастните са склонни да се дълго държани отговорни за надзора и пестеливо хвалят за добродетелите, но тъй като трябва да се хвалиш - на основата на самочувствието на детето. В допълнение, такава система не се развалят нервите за почистване на играчки и т.н.

 • Научете се да винаги да слушате детето в хода на разговора ви.
 • Никога не се отлепи от гнева на бебето и го опитайте да не повиши глас.

Ако все още са разделени (и нервната система не е желязо), не забравяйте да се извиня на детето и да обясни, че го има и сте добре да го силно силно харесва. Но сте уморени, разстроен и толкова нервен. В този момент, и двамата страдат, така че те прегърна детето и натиснете до себе си - просто става по-лесно.

Майка и дъщеря отношения

Как да бъдеш спокоен мама
Много често, една жена очаква момиченце, мислите: "Аз съм готов да стане майка малък ангел, ще играят заедно, вземете дрехи, и т.н." И за първи път и се случва - мама и малки момичета да намерят общи е много по-лесно, отколкото с момчетата ,

Майка и дъщеря взаимоотношения могат първоначално да бъдат общо идеални. Но детето расте, както и между майка и дъщеря конфликтни ситуации.

Статистическите данни потвърждават, че една майка с порасналите дъщеря отношения са или хармонично или враждебни. Да не си задавате въпроса с течение на времето, как да се превърне в добра майка за дъщеря ми, че е необходимо да:

 • Не се опитвайте да се направи на дъщеря си това, което не сме си направили. Жените подсъзнателно възприема дъщеря си като пряко продължение и по този начин се опитва да направи копие на детето се подобрява. Какво генерира след конфликта между "I" на детето и очакванията на майката. Нека детето ви да бъде себе си.
 • Позволете момичетата да упражняват автономия - това не трябва да бъде точно копие на майка си. Нещо дъщеря ми няма да направи толкова добър, колкото майка ми, но нещо - много по-добре. Винаги хвали напредъка си.
 • Бъдете внимателни с гледна точка на неговата дъщеря на - майка ми не винаги знаят най-добре, въпреки преживяното. Не забравяйте, че никой не е живял цял живот, без да прави грешки. Опитайте се да бъдете по-толерантни.
 • Доверете се на дъщеря си, и колкото е възможно повече, за да общуват с него. и след това връзката ви, винаги ще се хармонично.

Образованието на момичетата трябва да участват баща, а след това няма да се налага да се втурне между два огъня, без да знае как да бъде добра майка и съпруга.

За разлика от жените, човек, вързан на дете, благодарение на грижите на детето и в процеса на редовна комуникация с него. Колкото повече време Папата ще прекарат с вас и с детето си, толкова по-силен и по-хармонично за вашето семейство.

Как да бъдеш спокоен мама
Как да промените живота си?
Как да бъдеш спокоен мама
Обичам да давам съвети?
Как да бъдеш спокоен мама
Работата-мечта за жени
Как да бъдеш спокоен мама
Как да станете треньор?

Как да бъдеш спокоен мама
Условия за щастлив брак: как да бъде добра съпруга?
Как да бъдеш спокоен мама
Как да бъда добра съпруга? Аз се карали с майка си причини за конфликти с майка си