Как да се определи MDF панел с ръцете си (ръчни)

За тези, които ще се направи ремонт на собствената си, и реши да остане на този материал като MDF, често възниква въпросът: как да се определи MDF панел?

Как да се съберат MDFДа започнем с това, ние трябва да разберем, какво е MDF, и как този материал е различен от този.

MDF плоскости са компресирани от горещо пресоване и специални компоненти свързани дървени стърготини. В тяхната структура, за разлика от CPD, няма вредни и фенолни смоли, така са широко използвани в довършителни повърхности на стени и тавани.

Въпреки екологичната безопасност на този материал, тя все още често се използва за завършване на нежилищни сгради: офис сгради, кафенета, барове, тераси, и най-малко - в хола. Причината е, че когато съставът обзавеждане дневни, те често изглеждат празни кутии, и това не е всичко, което искате.

Въпреки това, различни цветове MDF позволява хора с артистичен вкус и за да разрешите този дефект.

Предимствата от използването на MDF панели

Как да се съберат MDF

MDF панели са лесни за инсталиране и те изглеждат красиво

На първо място, трябва да отбележим, лекотата на монтаж на конструкции, направени от МДФ плоскости. Дори и без специални знания и умения на всички инсталационния процес може да се попълват на ръка. Malopylen процес е, особено в сравнение с гипсокартон. Ето защо, ремонт на апартамента, с помощта на този материал, че е възможно да се осигури относително комфортен живот тук хора.

В допълнение, МДФ панели ще осигуряват допълнителна изолация. особено на външните стени, за които следва да се използват за допълнителна изолация. Тези панели изглеждат красиви и разнообразни цветове позволяват да се реализира най-смелите дизайнерски идеи.

Панели за този материал е лесна за почистване с влажна гъба обикновен. Те са екологично чисти и издръжлив.

недостатъци

Основният недостатък на MDF плоскости, може би, може да се спомене тяхната ниска устойчивост на влага, всъщност, същата като друга дървесина. Въпреки това, наскоро произведени панели с водоустойчиви покрития, които им позволяват да бъдат инсталирани дори в баните.

Вторият недостатък - ниска якост. Дори силата на средната удар може да повреди панел. Или има дупка не дава красота и замяна на панела е трудно. Ето защо, трябва да се спазва точността.Необходими инструменти

За да монтирате структурата на MDF плоскости без участието на професионални строители, е необходимо да придобие гъвкава гофрирана тръба, която ще бъде скрита електрическа инсталация, таван на DM и DM профили с винтове 25 mm и "бръмбари" kleymerami, таван прожектори и суспензии.

Също така, ние ще трябва чук и отвертка.

монтаж на таван

Процесът на инсталиране на тавана не е твърде сложно и отнема много време, но има някои особености. Е, как да се определи MDF панел?

Как да се съберат MDF

Извършване мдф таван монтаж

Как да стигнем до получаването на които е да се премахнат стари тапети. ако те са на разположение. След това, на тавана е покрита с грунд, за да се избегне появата на мухъл и плесен. Ако възникне необходимост, допълнително okleivayut таван нагревател (например, пет мм фолиран penofolom).

Лепило лепило изолация не трябва "припокриват" и "челно" в лъскава повърхност, за да се постигне ефект на термос.

Монтаж на тавана започва с най-ниската точка (това ще помогне да се определи gidrouroven). Retreat от 50 мм по стените и провеждане на хоризонтална линия. След това се прикрепя към профила на стена с помощта на "бърз монтаж" 60 * 6 mm на разстояние от около 70 см суспензии, за които предварително перфориране удар.

Освен това, пантите са прикрепени към профилите UD.

Стяга проводниците под светлините. Първоначалният брой е приложен към ъглови профили с винтове, а от друга страна - kleymerami "буболечки". Така написан по цялата повърхност на тавана. МДФ роди дупки под светлините на тавана.

Сами лампи са монтирани в съответствие с инструкциите.

за монтиране на стена

Как да прикачите МДФ панели по стените?

Как да се съберат MDF

Правилният начин да се монтира на стената

Преди монтажа на стенни облицовки, всички кабели, скрити в гофрирана тръба. Освен това, на вертикалните опори на LED Профил приложени в ъглите, отворите за врати и прозорци. В горната част на тези стълбове са прикрепени към тавана готови UD профили, отдолу - за UD профилите, както и фиксирани по пода. Хоризонталните профили са монтирани на разстояние от 60 -70 cm.

Монтаж на МДФ плоскости са на същия принцип като на тавана - с помощта на kleymerov и "бъгове" тип винтове.

Монтаж на вътрешни МДФ преходи

Декорация на стените на MDF плоскости е възможно дори и за вратите не са с правоъгълна форма, като извита.

Как да се Прикрепете МДФ панели в интериора преходи?

За да се установи такава рамка изисква специален извит профил UD, която е прикрепена към рамката на стената. Арочни рамки на вход и изход са свързани помежду си за втвърдяване сегменти CD профил.

След MDF наемат, и на kleymera. Трябва да се отбележи, че панелите MDF трябва да "дишат" Затова им неприемливи закрепени с лепило или пирони. За напълно жични сводестите панели в ставите залепени пластмаса ъгъл. По-добре е да се използва за това "течни пирони".

За да се притисне по-добре схванали, че е възможно да се определи монтажната лента. Скоч трябва да бъдат премахнати, след 5-6 часа, както и необходимостта да се избегне увреждане на повърхността на MDF плоскости.

Ремонти се извършват с помощта на МДФ панели ще ви осигури комфорт, лек и приятен мирис на прясно дърво.