Как да се научим ефективно

В ден 24 часа. 08:00 отива да спи. Всички останали 16 часа в собствения си владение. Само вие можете да решите за себе си колко добре искате да използвате това време.За да се определи правилно времето за определена работа, трябва да се намерят тези интервали от време, когато работата ще отиде по-ефективно. Това ще помогне да спестите време за други неща. По този начин, можете да носите няколко пъти повече работни места през същия период от време.

1. Част от домашното е най-добре на сутринта, като мозъчната дейност на сутринта 2 пъти по-ефективен от ежедневно. Това означава, че сутрин час е два часа на ден работа. Следователно, два часа = четири часа. Извършване на някои задачи сутринта, можете не само да спестите много време, но също така и за опресняване на работата в памет непосредствено преди уроци.

2. Използване на таймер, който съчетава работа и свободно време. Препоръчително е да се комбинират в 40-та на работа, и 10 минути на почивка, или 1 час и 15 минути за почивка. А останалата част от работата трябва да включва кратко сън, медитация или слушане на класическа музика. Не се препоръчва да се използва по време на останалата част на джаджи, да играете игри, да гледате телевизия. От този празник загубил мотивация да учат и да има състояние на умора и нежелание да се възприемат новия материал.4. Опитайте се да комбинирате различни видове дейности. Например, историята на учебните часове, след това почивка и час уроци по математика. Това редуване ще ви позволи да се подобри ефективността.

7. Не се карат за лоши неща. Опитайте се да се намери друг начин да се справят с тези предизвикателства. Помолете за помощ от вашите учители или възпитатели. Никога не оставяйте въпроса без решение до края.

8. Не се вземат от много отговорности. Прекарвайте повече време, че наистина интересно и това, което е от значение за вас в бъдеще.

9. Използвайте кратка дрямка. Не повече от 40 минути. След кратък сън мозъкът ви ще работи по-продуктивно.

Това е основата, която трябва да бъде взета под внимание при планирането учебни дейности. Комбинирането на техните индивидуални характеристики с тези консултативни съвети, вие ще бъдете в състояние да организират работата си по-ефективен начин и да се постигне голям успех в обучението си.