Как да се хранят киви ръководство

Как да се хранят киви съвети, снимки

Това екзотични плодове е дошъл до нас от Китай. Тя може да бъде признат от светло кафяв люспест кожата, ярко зелено и бяло месо sertsevinke. Плодовете са много полезни за здравето и те съдържат повече витамин С от един портокал. Също плод е богат на калий, като подобрява храносмилането и предпазва от рак. Но въпреки популярността на киви, не всеки знае как да го ядат и дали да се премахне кожите нужда.Как да се хранят киви?

Също така този плод, наречен китайски цариградско грозде не е изненадващо, тъй като в Kusu това наистина е много подобен на тези плодове. Към днешна дата, максималните количества от този плод се отглежда в Нова Зеландия.

Как по-добре да се яде киви

Ако сте привърженик на правилното хранене, готвене Kiwi вкусна и здравословна шейкове. Пулпът може да се добавя към шейкове.

Ако няма време или желание да се пречисти кивито, просто го нарежете на две половини. Приемайте по една половина в ръката си и я извадете от плътта с лъжица, да се хранят него. Месото на зрели плодове лесно се отделя от кожата. Или пък може просто да отреже двата края на плода и месестата с лъжица, за да получите чрез тези дупки.

  • Fiber - тя лекува храносмилателната система, премахване на запек.
  • Витамин С - укрепва имунната система, облекчава умората и подмладява.
  • Калий - помага да се поддържа нормални нива на кръвното налягане, укрепва сърцето и кръвоносните съдове.
  • Той помага да отслабнете, регулира нивата на кръвната захар.
  • Той съдържа фолиева киселина, която е от полза за жените в детеродна възраст.
  • Витамин А и Е - предотвратяване на проблеми със зрението, подобряване на кожата и косата състояние.


Как по-добре да се яде киви

Как по-добре да се яде киви

Семена Киви - полза или вреда?

Мога ли да имам малки черни семена, които се намират в големи количества в плодовете? Разбира се, че е възможно и дори е необходимо, тъй като те са много полезни и съдържа влакна както и някои ценни киселини, витамин Е. Белите ядра на същите могат да се ядат, е приятен и сладък вкус.

Често в магазините продават дори твърди плодове на този плод. Ако сте купили незрели киви, го поставете в хартиена торба, заедно с други плодове, например - с банани и ябълки. Оставя се да престои на стайна температура за 2-3 дни.

Как по-добре да се яде киви

Мога ли да ядат кората?

Да, можете, но само ако вие ядете много зрели плодове и убедени, че техните кори никакви пестициди. Във всеки случай киви се накисва във вода за 15 минути, за да отстраните замърсяванията. Освен това, след като яде кората на някои хора се дразни езика и устата. Повечето предпочитат да ядат киви белени.

Сега вече знаете как да се хранят екзотични плодове киви. Добавете го към ястия само ядат и да се насладите богатата си вкус!

Как по-добре да се яде киви