Как да се дръпне от кърлежи на лице, като у дома си

Как да се извлече от кърлежи

Разхождайки се в парка и отдих на открито, изглежда съвсем безобиден, докато не открие наличието на "чуждо" тяло. Лято за кърлежи - на празника, и все пак тези паразити може да седи в продължение на месеци и да чака своя плячка. Тя трябва да е само в начина на това как тези същества скочи върху вас, твърдо придържайки се към своите нещастници, и да започнат да търсят място posochnee. Ухапване от кърлеж - не най-приятното нещо, което може да ти се случи. Защото ние предлагаме 5-те най-ефективните начини за премахване на отметка, ако той е направил мръсната работа?Шегата настрана, но в действителност ухапване от кърлеж може да бъде повече от опасно. В крайна сметка, един от най-често срещаните видове акари (той е на всички континенти, включително Антарктида) - кърлежи - е причинителят на енцефалит, борелиоза (лаймска болест), кърлежи тиф и рецидивираща треска, хеморагична треска, туларемия, erlihoza и други болести .. Между другото, наскоро писа за това, че този енцефалит от кърлежи и защо е толкова опасен.

Свързани заболяване:

Ние предлагаме най-добрите 5 на най-популярните решения, как да се отметка в дома:

Как да се извлече от кърлежи

Пинцети - това е първото, за което хваща хората, когато от кърлеж по тялото. Но това, което хората правят с него, често погрешно. Бутане и дърпане с всички сили - това е най-честата грешка на тези, които са решили да изтегли от кърлежи от собствената си кожа. Ако вече сте решили на "операцията" с пинсети, уверете се, че сигурност на захващането на паразита в самата кожа, а не да го разкъса на две. Поставете ухапване от кърлеж и инструментът се наложи да бъдат дезинфекцирани преди и след процедурата. Също така, можете рискувате "закачка" кърлежа и да го даде време да се освободи отровата в кръвта. отколкото да увеличи риска от инфекция.Как да се извлече от кърлежи

Oil - втората най-популярна национален метод да се оттегли от кърлежи. Според легендата, вредителя е необходимо да грес с растително масло (с други интерпретации - сапунена вода, рициново масло) и усукване във всяка посока. Този метод е да се дръпне от кърлежи, както и известен като опасен. Фактът, че астмата кърлеж, използвайки масло заплашва, че може да умре, да стоим вътре. След това го издърпайте, за да бъде много по-сложно.

Как да се извлече от кърлежи

Тема - начин да се получи от кърлежи до най-сръчни, тъй като тя се плъзга върху тялото на паразита. Номерът е да улови примка, тя се люлее напред-назад, бавно. Той дори звучи лесно, не е толкова лесно да се приложат на практика.

Как да се извлече от кърлежи

Спринцовка предварително нарязани и само тогава, вакуумът около него. Този вариант е подходящ само ако паразитът не е имал време да влезе в твърде дълбоко. Друг недостатък на метода: в допълнение към раната от ухапване от кърлеж, поради натиска, може да получите дори синина.

Как да се извлече от кърлежи

Klinver и други съвременни инструменти за премахване на кърлежи по-насочена към тънкостите на процедурата. Тези специални пинсети вземат предвид структурата на хобота на кърлежа и помагат лесно да премахнете този вредител. В този случай, можете да ги купите във всеки аптека и удобно да вземете със себе си на природата. Но дори и най-адаптирани инструменти няма да помогне напълно да се избегне рискът от инфекция, ако главата на кърлеж остава вътре в раната.

Извадете от кърлежи в дома е възможно, и в повечето случаи тя е успешна. Но винаги остава риска да бъде сред тези, които са по-малко късмет. Да не забравяме, че след като нежеланието да отидеш на лекар, може да доведе до смърт. След ухапване от кърлеж - това е не само неприятно, болка, зачервяване на кожата (зачервяване на кожата около ухапването) и подуване. Много по-опасно е разпространението на инфекциозни заболявания. Енцефалит от кърлежи и лаймска болест от дълго време е в устата на всички жител на Украйна. Гарантирано да запази само квалифициран хирург може от фатални грешки.

Симптомите на ухапване от кърлеж

Свързани симптоми: