Как да рисувате на плата в дома - видове бои и правила за оцветяване

Роклята ще рисувам

Защо е тази процедура

Всяко нещо, което в крайна сметка губи своята яркост и изразителност. домакини често са мързеливи и не следват правилата на грижите на дреха, написани на етикета. В резултат на това нещо, а не да се налага да се износи, потъмнее и безжизнена. Бои от магазина или естествени средства може да донесе обратно към живота стария избледнели неща.Бои за кърпа - това е начин да се подчертае своята индивидуалност. Creative хората ги възприемат като отлична възможност за експериментиране. Демонстрирайки въображение, от обикновена бяла тениска може да направи шедьовър. Такива дрехи точно, никой не ще. Бои - основен атрибут на дома шивачката.

Какви видове тъкани могат да бъдат боядисани

Най-податливи на този въпрос тъкани, изработени от естествени материали: памук, лен, вълна, коприна. Това оцветява добре смесени текстилни материали - полу-копринени стоки, вълна смес. Полиестер боядисани отнема много време, а резултатът няма да е толкова впечатляващ. Влакната на такива тъкани не абсорбират мастило, цвета на продукта ще бъде слабо, и най-вероятно ще хвърли на първото измиване след боядисване.

Роклята ще рисувам

Ако избледнели синтетичен яке, я картина струва да се доверите химическото чистене. Там ще вземем професионални инструменти за рисуване, които изискват строга температура и други условия. В дома, лесно да се справят с памучни тениски, кърпи, рокли и поли. Популярни процедура за боядисване на дънкови изделия.

Материята може да бъде боядисана

Магазините Хардуерните имат в продажба бои в различни цветове за различните видове тъкан. Те са под формата на прах, под формата на кристали или паста. Въпреки това, не всички предприятие да приложи "химия", защото вие може да повреди продукта и вместо на изключителни нещата стават парцал, за измиване на пода. В дома, естествените багрила се използват с успех. Те са безопасни за плат и за лицето, но не толкова силна, колкото на химичното вещество.

Роклята ще рисувам

Естествени бои за тъкани:

 1. Кафяв цвят дава лук кора и дъбова кора чай, кафе, канела, къна и Басма.
 2. Зелени неща за вършене, можете да използвате спанак, топола кора, череша, плодове от хвойна, киселец, бъз листа.
 3. С органично кафе може да бъде направено в черно.
 4. За червена боровинка употребяван, бъз оставя вълк плодове, цвекло.
 5. Сините и сини даде къпини, червено зеле, цветя Иван га Маря, градински чай, семена киноа.
 6. Змийското мляко, дива ябълка кора, куркума - до оранжеви нюанси.
 7. Жълт боя: пелин, моркови, кимион, куркума, корен от коприва, тополови пъпки, листа и брезова кора, портокалова кора.

Как да изберем боя

Изборът на боя материал определя продукта и неговото цвят. Как да се определи вида на текстил? Извадете на една малка нишка заедно и през тъканта и се запалват. Добре осветена изкуствена коприна, памук и лен. Ще усетите мирис на изгоряла хартия. Лошо изгаряне естествена коприна и вълна. Вълна прежда полъх изгорял рог синтерован топчета е оформена в края си.

Цвят продукти има последици за боята и нейното количество. Ако обагрени в бяло парче плат, на продуктите, предмет на условията да получите един и същи цвят, който е посочен на опаковката. При боядисване на цвета на дрехите, резултатът може да е малко, а понякога и рязко се различава от този, отбелязан върху опаковката.

Роклята ще рисувам

Цветни дрехи, винаги ще се окаже по-тъмен от бяло. За да рисувам такъв продукт, се препоръчва да се избере или един и същи цвят или по-тъмен вариант. Например, за да използвате синьо тъмно синьо. Добър цвят да рисува нещата в черно. Черно боя обхваща всички цветове, но придобива лек техния тонус. Когато е необходимо да пребоядисвате ярките продукти в други цветове могат да получат мръсен и грозен сянка.Целта на оцветяване също влияе върху избора на боя. За леки нюанси могат да природен багрило или химична в малки пропорции. За наситени цветове могат да поемат риска от надвишаване на нормата. Ако нещо избледня и се стопи, за да се възстанови цвета тя ще изисква по-малко боя от оцветяване на белите неща.

Подготвителната фаза

За процедурата за оцветяване ще ви трябва:

 • Текстил,
 • дълбок контейнер
 • дървени пръчки или лопатки,
 • вода
 • багрило,
 • предпазни ръкавици.

подготовка текстил

За да рисувам продукти, те трябва да се подготвят. Всички дрехи трябва да бъдат измити и почистени от петна. Хронична замърсяване също трябва да се премахне, тъй като те могат да се открояват и да се развалят външния вид на продукта. Нанесете отстраняване на петна и не забравяйте да го премахнете от тъканта от пране и гладене. Ако не го направите, продуктът ще се превърне гладко.

Съвет! Ако петната не се отстраняват чрез всякакви средства, трябва да изберете само най-тъмните нюанси за пребоядисването. Paint светли цветове не рисува върху тези петна.

Също така се премахне метал бижута и бутоните с продукта. Те могат да бъдат повредени и ръжда.

Роклята ще рисувам

С новите памук и лен продукти ще се наложи да премахнете слой на нишесте. За да направят това, те трябва да се вари в продължение на 20-25 минути в разтвор на сапун-сода. След процедура за изплакване неща. Сапун остатък и пепел може да предотврати оцветяване.

Вълна изплакване в такъв разтвор: 12 л вода + 2 супени лъжици амоняк. При боядисване на преждата е важно да се уверите, че не е объркан. За да направите това, боя, че отделни снопа вързани на няколко места. Ханкс за удобство може да се нанижат и парче тънък въже, така че в процеса на боядисване, че ще бъде лесно да се обърне.

Получаване и водни резервоари

Изготвен не само за текстил, но също и на капацитета за боядисване. Съдове трябва да са абсолютно чисти. Подходящи емайлиран съд. има едно правило за поцинковани и алуминиеви съдове за готвене: премахнат всички следи от мащаба, преди процедурата.

Роклята ще рисувам

Резервоарът трябва да е с подходящ размер. По време на боядисване на тъкани не трябва да се размесва. Той е добре абсорбира цвета, ако той е напълно потопена в разтвор на боя. Ако съдовете за готвене е твърде малък, има риск от неравномерно оцветяване неща.

За включване на плата по време на боядисването, се подготвят две дървени пръчки. Те трябва да са гладки и без възли. Груба дървена повърхност може да се ангажира продукта за влакно и се раздели. Пръчици идват от дълги и силни, така че е удобно да обърне нещата и да ги извадя на решение.

Вода за процедурата трябва да е мека. В идеалния случай, тази стопилка вода или дъждовна вода. Твърдата вода може да бъде омекотена у дома. За това, добавете 12 L от 1 супена лъжица сода за хляб.

етапи за рисуване

Когато сте готови, преминете към продуктите за боядисване. След инструкции, изсипете боята в малка купа. Добавя се вода постепенно и внимателно разбъркване на боята, така че тя да се разтвори напълно. Сега се прецежда Оцветеният разтвор и да го излее в контейнер, в който продуктът ще бъдат боядисани. Разредете боята с вода, за да покрие напълно нещо.

Роклята ще рисувам

Поставете съд на котлона. Сега можете да го потапяйте във цвят. За да се получи еднороден цвят, за обръщане на тъканта в кръг с помощта на шпатула или пръчици. Премахване на продукта, което трябва, когато тя ще придобие по-тъмен цвят, отколкото желаете. При сушене плат проясни. За да получите развод, трябва да се обърне на продукта, както ако изстискване, и закрепете с гумени пръстени.

Обагрени материал изплакване добре с вода. След водата от последното изплакване трябва да остане чиста. Колкото по-добре изплакнете тъканта, толкова по-малко ще изчезнат през следващите измивания. Боядисани предмети не изсъхнат на слънце или близо до печката.

Как да рисувате неща с естествени багрила

Списание "Мис Чистота", препоръчва следните правила при боядисване с помощта на природни средства:

 1. Преди боядисване, тествайте физическо отстраняване на малко парче тъкан.
 2. Избраният суровина напълни с вода в съотношение 1: 2. Поставете върху чиния и се оставя да заври, след това извадете веднага. Сега, нека да го варят за бъдещето на боята. Колкото по-дълго се влеят суровини, по-богатата цветът ще излезе от това.
 3. Необходимо е да се подготви тъкан, като ги потапя в разтвор на фиксиране. За плодове: 0,5 чаша сол на 2 литра вода; Растително: вода + оцет в съотношение 1: 4.
 4. Сега нещата могат да бъдат потопени в боя. Дръжте ги до придобиване на необходимата сянка. Не забравяйте, че тъканта ще бъде малко по-лек, когато изсъхне.
 5. Подсушете тъканта на закачалка, това ще помогне да се избегнат развода.

Роклята ще рисувам

Полезни съвети и трикове

 1. Преди боядисване тежат на продукта - това ще определи точния размер на боята.
 2. Ястия след оцветяване химикали за готвене означава, че не може да се използва!
 3. За копринени тъкани: добавете към водата за изплакване 1 супена лъжица оцет.
 4. За вълнени тъкани: разтворим багрило в гореща вода.
 5. За деним и ленени дрехи, първо добавете боя щипка сол сода и след това тя се разтваря във вода.
 6. Ако тъканта е равномерно оцветени с целулоза, натопи я в гореща вода с детергент. Тази мярка ще помогне за изравняване на цвета.
 7. Ако имате намерение да променя нещо, е необходимо да се откъснете по шевовете преди оцветяване.
 8. В долната част на резервоара може да сложи дървена дъска, че дрехите не се изгарят.
 9. Вълна Не изсъхне на закачалка. Те могат да се простират под собствената си тежест. Просто ги поставете върху равна повърхност.

Не се страхувайте да експериментирате! Нека старите си дрехи, ще се възроди и ще ви трае известно време!