Как да расте син смърч от семена в домашни условия

Сред разнообразието от иглолистни дървета смърч се смята за елитен растение, тъй като тя има невероятно цвят, гъсти борови игли и твърд вид. Не е чудно, че често е на другите членове на вида си развява в близост до къщите на правителство, банки и други институции, които имат съществено значение за града. Ето защо, градинари са все искат да растат собствено копие, особено ако площта позволява. Бодлива красота се използва като тения, като един вид акцент на сайта. И през зимата тя става главен герой на новогодишните празници, блестящи гирлянди и светлини. Но за да си купи коледно дърво ", синьо-кръв" скъпи, така че много собственици се опитват да го умножете с семена или резници от шишарки. Нека да се разбере как да расте син смърч от семена и резници.

Както отглежда син смърчНие събираме семена синьо смърч

Освен това, суши си малко и земята един срещу друг за отстраняване на люспите. То е популярно нарича Lionfish, с негова помощ разпръсна семена на територията и смърчови умножава.

Но не е толкова просто с естественото възпроизводство. Неблагоприятни климатични процеси, птици и катерици допринасят за факта, че синята мура - растението е под закрилата на закона. В природата, е забранено да се докоснат.

Не всеки регион си има нормални метеорологични условия, така че хладилника за съхранение на семена ще бъде нормален вариант. Семената могат да бъдат закупени и ядоха на пазара, в магазини за градинари, но трябва да се разбере на материала и да намери честен производител.

Както отглежда син смърч

Семена за посев, синьо смърч

Pinpoint датата на сеитба или след изсушаване на семената от хладилника или от под снега, да ги съхранявате в 40-50 часа ще бъде подобен на формата. Точно определяне на времето и мястото, сини смърчови семена накисва в специален разтвор на микроелементи, за 11-12 часа, след това се третира разтвор fundazol 50% (20 г продукт на кофа вода) за предотвратяване на различни видове заболявания.

Ако ще да сее семената на синьо смърч в резервоара - саксии или контейнерите, непременно да се подготвят специални zemlesmes - торфен мъх с торове (5-6 кг торф 35 грам варовик прах и двадесетграм ammophoska), определят zemlesmes в контейнера и ги поставят в отворите на оранжерия, в горната част на резервоара е на нивото на земята, това е, просто погребват саксии. Освен това, сеят семена в него, на дълбочина 1,5 см и капак филм.Ако сеитба на семената се случва точно в парникови почвата, е необходимо да се подготви правилно. Повърхността на почвата е добре уплътнена - ръце, крака, специален валяк не е толкова важно. Освен това семената се разширяват по повърхността на разстояние 3-5 см един от друг и се покриват със слой от смес от торф и иглолистна дървесина стърготини 1 cm.

Както отглежда син смърч
Как да расте един лимон от костите у дома с плодове

Първите резултати от престрелката синьо смърч

Първите издънки се появяват в 10-15 дни, с чести местоположение синьо смърч разсад трябва да пререждам на растенията. Оставете само силни случаи, разстоянието между тях трябва да бъде 6-7 см.
По това време, е важно да се поддържа оптимални условия на задържане:

  • поливане не се извършва, но само издънки, които се напръскват 2 пъти на ден;
  • температура не трябва да бъде под + 13S но не по-висока 15S;
  • нощ замръзване и пряка слънчева светлина вреден ефект върху младите растения.

В рамките на един месец, можете да гледате на растенията със сини игли 3-4 см височина. Заслужава да се отбележи, че слънчевата светлина има положителен ефект върху скоростта на растеж на копията. За да се предотврати повреда на растения от кореново гниене, първо се фунгицид, а след това директно към растенията, третирани с инсектицид.

Както отглежда син смърч
Отглеждане фиданки смърч

По време на първия месец кълнове от семена увеличи до 3-4 см, но е много важно да се следи влажността на почвата. Останете на слънчевите райони осигурява по-интензивен растеж и бързото развитие на копия от своите връстници, които са в сенките. За бързо растат смърч у нас и в нормални условия, трябва да изберете кисела почва, и можете да направите обичайните магазини със смес от иглолистни дървета и храсти. Можете също така да се подготви почвата за засаждане на семена се консумират самостоятелно. Като база се използва универсален почва, добавяйки, земята на борови гори.

Всеки движение на зародишните болезнени движения, така че да се промени в кутията и трансплантирани смърч, с не повече от веднъж на две години. Изпълнете тази процедура само през пролетта. Ако промените кореновата система на съда трябва да бъде защитен от оголването, поддържа глинен стая, и то се прехвърля в ново гърне. По време на първата година разсад достига 15-25 см височина, това зависи от сорта и условията на отглеждане.

През зимата поливането се намалява до веднъж месечно при температурни условия, близо до 0 градуса, ако температурата е по-висока - дървото се полива веднъж в рамките на 2-3 седмици. Ако смърч зимата в затворена среда, допълнителната продукция спрей бягство. За да расте красиво дърво, което трябва да знаете за наличието на някои симптоми, които показват насилие в кърменето.

Как да се засадят смърч от резници?

Професионалните градинари предпочитат да се засадят декоративни иглолистни растения метод за присаждане да се запази напълно сортови характеристики. Blue смърч също да бъде присадена. Това се прави през пролетта, в началото на май, когато потокът от SAP започва активно в дървото.

За разпространението на синьо смърч избрани младите странични издънки, които са разположени на хоризонталните клони гористите. Тяхната внимателно разкъса срещу беглец растеж

Както отглежда син смърч