Как да оплоди рози практически съвети

Как да оплоди розата

Рози в продължение на векове считат ненадминато творение на природата. И не е чудно, че хората отдавна ги украсяват крайградските зони и прилежащите им територии. Въпреки това, тези красиви цветя се нуждаят от подходящи грижи, включително и на разнообразието на хранене, които допринасят за техния растеж и наличие на пъпки. И за много хора, че ще бъде интересно да научите как да се оплоди розата и какво стръв за използване.Торове и грижи за розите през пролетта

Заслужава да се отбележи, че тези красиви цветя нуждаят от торене по време на целия им расте сезон. Почвата трябва да съдържа достатъчно количество хумус. Ето защо, преди засаждане на храстите трябва да се добавят към дупката малко количество торф, който ще подобри структурата на почвата. Ако растението е вече зимата на един или повече пъти, резитба се прави. Отрежете всички нежизнеспособни и сухи клони могат да бъдат премахнати и нови издънки, ако храстите са твърде близо и е надраснал.

Как да оплоди розата

През пролетта, всички растения имат силен растеж. Ето защо, преди да оплоди рози през пролетта, купуват амониев нитрат. От него разтвор направен: супена лъжица разбърква в продължение на 10 литра вода (трябва да се направи първо тор след създаването на температурата от 15 градуса по Целзий). Две седмици по-късно, примамката трябва да се повтори или да се използват в същите пропорции, като карбамид. След появата на първите пъпки трябва да се почва калциев нитрат (супена лъжица на 10 литра вода) - това ще ускори цъфтеж на цвете, и насищане на естествени нюанси.Как да оплоди рози през лятото и есента

Най-голям брой пъпки зреят през лятото. Тъй като развитието на нови издънки и цветя трябва да се направи комплексни торове. Те могат да бъдат закупени на специализирани магазини, както и завод за наторяване. Можете да прочетете съответните инструкции. Полученият разтвор е необходимо да се добавят микроелементи таблетка.

Трябва да се отбележи, че през втората половина на лятото храсти не се нуждаят от торене с азотни торове. И след две седмици на хранене комплексен тор, правят фосфор-калий - от този период започва натрупването на сили за зимата. Есен може да подава разтворът стана храсти двойно суперфосфат (10 литра вода се смесва хранене легло) или калиев сулфат (в същите пропорции).

Как да оплоди розата

Важно е да се обърне внимание на въпроса как да се оплоди рози органични торове. За предпочитане след всеки изсипва минерално хранене под храст ферментирали лопен (1:10), пилешки тор (1:20). Вещество, въведено в течна форма (около 3 литра на растение), директно под втулка, и след това се поливане и мулчиране. Трябва да се отбележи, че за напояване трябва да се извършва едва топла вода до кореновата система ефективно усвояване на необходимите хранителни вещества от почвата. Когато поливане със студена вода може да бъде постепенна замира и да се спре храст развитие. В този случай, получаване на листата тор, състояща се от урея (1:10) и пепел натриев Humate разтвор (2 супени лъжици излее малко количество вода и се вари в продължение на 10 минути, получената смес се разрежда в 10 литра вода). Такова решение пръскане на листата на растението, като се избягва контакт с пъпки.

Как да оплоди розата

Не забравяйте, че розите не са просто наречена "кралицата на градината" - с правилното и навременно въвеждане на торене го благодаря красива буйни цъфтежа. Ето защо, прочетете тези прости съвети, вие винаги ще знаете как да се оплоди рози с дългия си растеж.