Как 1в инсталирате файловете за актуализиране и конфигуриране на шаблони

Как да 1C инсталирате файловете за актуализиране и конфигуриране на шаблони

Доста често срещана ситуация, когато един служител идва в офиса на клиента, за да инсталирате конфигурацията отваря кутията с диска, и след това писмено съобщение преди две години. Докато диска ще чака неговата продажба, като правило, тя ще бъде не пусна една актуализация.Същността на проблема: текущия шаблон конфигурация не е винаги на разположение. Но това може да се направи. Да започнем с кратък преглед на прозореца на информационните бази данни.

Как да добавите конфигурация

По-специално, ние се интересуваме от бутона Configurator. след натискане, които могат да бъдат направени промени в конфигурацията, включително актуализации (въпреки че в момента това не е единственият начин за ъпгрейд конфигурациите).

Бутон 1C: Enterprise е необходима за изпълнението на информационните бази данни в потребителски режим.

В чист вид, за да получите най-новата информация основния образец, не е толкова просто. Редица необходими промени в конфигурацията може да бъде значителен.

Процесът на инсталиране на конфигурацията - е, всъщност, неговото поставяне шаблон в посочената директория. За всяка конфигурация и освобождаване по време на инсталацията автоматично създава своя собствена подпапка.

Първоначално оригиналните конфигурационните файлове са в настройката за папка (Delivered първичния диск) и актуализации - UPDSETUP. Въз основа на модела, извлечена от директорията на SETUP, можете да създадете чиста основа, готови да работят.

Най-новата версия на конфигурацията, като правило, не е на разположение, както и актуализации на сайта, изложени най-вече просто актуализация, която в този случай може да отнеме няколко.

Ето защо, ако е необходимо, за да спестите време за придвижване между клиенти, можете да направите следното предварително:

  • изтеглите всички необходими промени;
  • първо да вземе остарял конфигурация (например, ако компютърът ви е стара база данни или инсталиране на диск от кутийката 1C шаблон и да се създаде база данни) и актуализиране на конфигурацията на актуална;
  • в конфигуратора, за да създадете файл доставка;
  • клиента и инсталирате най-новата актуализация в същата директория да постави предоставянето на досието;
  • от прозореца на информационни бази данни, можете да създадете съответните бази данни се обновява конфигурация;
  • По подразбиране, всеки потребител се създава шаблон директория за удобство на директорията може да се постави и да се регистрирате на мрежов дял.

Ние извършваме в практиката. В началния етап на използване на готови рамка, и клиентът ще създаде нова. С бутона Конфигуратор отвори на компютъра си, старата база данни (например UT11) и проверите броя на последната версия.

Как да добавите конфигурация

Свали най-новите актуализации: освободи 11.1.2.25, 11.1.4.10, 11.1.4.11, 11.1.2.31.

За удобство на гостите се инсталират актуализациите в една директория, например C: \ шаблони (предварително създадете папка на диска). Фактът, че директорията по подразбиране се създава шаблони и актуализации, които принадлежат на текущия потребител.

Въпреки това е възможно да се посочат общите директории. Когато създавате нова база данни или актуализиране на съществуващи такива, като в посочената система директория ще търси съществуващите шаблони (ъпгрейд).

Ако директорията, е често срещана, всеки потребител, който има достъп до папката, ще бъде в състояние да създаде новата си база данни и актуализиране.

Как да добавите конфигурация

След като всички настройки в прозореца на информационни бази данни, щракнете върху бутона Settings.

Как да добавите конфигурация


"Започнете с настройките на диалог" се отваря прозорец.

Как да добавите конфигурация

В таблицата с актуализациите на конфигурация директория и шаблонни добавите директорията C: \ шаблони. Това може да стане, като кликнете върху бутона Добавяне и изберете желаната папка в диалоговия прозорец резултат.

Как да добавите конфигурация

Сега, в режим на конфигуратор, направи поредните новини за конфигурация. Работещи на процеса на актуализация в конфигуратора е показана на фиг.

Как да добавите конфигурация

След това ще се появи (вж. Фиг. 7) в прозореца за настройки за търсене на наличните актуализации, които всъщност ще трябва да щракнете върху бутона Напред.

Как да добавите конфигурация

В следващия прозорец "Update конфигурация" на отпуск Търсене само отметка в текущата директория шаблон и актуализация на системата не е производство на ненужни действия.

Как да добавите конфигурация

След като системата установи, налична актуализация, изберете го с двойно кликване.

Как да добавите конфигурация

Как да добавите конфигурация

Важно! След всяка конфигурация актуализации трябва да се изпълняват в режим на отстраняване на грешки (клавиш F5) - ще се извършва от обработката на услугата, окончателната актуализация.

И още един важен момент. В края на софтуера за актуализация на конфигурацията може да изпрати съобщение за актуализация на платформата. Вие трябва да бъдете сигурни, за да го направя.

След успешното приключване на поредица от актуализации за конфигурация, все още създават свои собствени файл доставка.

Как да добавите конфигурация

Този файл трябва да се намира в папката, която съдържа най-новата актуализация файл.

Как да добавите конфигурация

Съдържанието на тази директория ще бъдат както следва.

Как да добавите конфигурация

Основното нещо в него - да се създаде актуализиран конфигурация шаблон файл, който 1Cv8.cf и вече съществуваща дефиниция файл 1cv8.mft който идентифицира създаден като шаблон файл.

Да видим какво се съдържа в 1cv8.mft файл с обичайната Notepad.

Как да добавите конфигурация

Виждаме, че като шаблон, че е наш регистриран файл 1Cv8.cf. Все пак трябва да ви предупредя, че не всички конфигурации като файл с шаблон е регистрирана със същото име.

По-специално, за счетоводители 3.0 като шаблон се използва по подразбиране 1CV8new.dt файл. За повече информация В момента обсъждаме в следващата статия.

Всичко, което трябва да се направи по-нататък - тази промяна Source = 1Cv8new.dt запис върху Source = 1sv8.sf. За всяка конфигурация, ситуацията, която искате да следите отделно.

Как да добавите конфигурация

Сега, когато инсталирате конфигурацията на клиента, можете да създадете на компютъра си точно същата директория, че е било посочено при създаването на досие за доставка и копирате съдържанието на подготвената (най-важното, 1Cv8.cf и 1cv8.mft файловете).

В нашия случай е директория C: \ шаблони \ 1C \ търговията \ 11_1_4_11 \ (е директорията, в която да се инсталира файловете, включени с последната актуализация).

И в базата данни на информация за настройките прозорците могат да бъдат споменати като шаблон конфигурация директория и актуализиране на папката C: \ шаблони (както направи преди на компютъра).

Как да добавите конфигурация

След тези стъпки, ако кликнете върху бутона Добавяне в прозореца с информация за база данни, а след това изберете Създаване на база данни, можете да създадете шаблон от нова база.

Как да добавите конфигурация

Напълно информационни задача позиции на прозореца на базата данни, както и всички възможни варианти за тяхното създаване, ние считаме за по-късно.

Описаната техника може да бъде полезно, ако не искате да съхранявате на вашия компютър, старите модели на информационни бази данни и голям брой инсталирани актуализации. Подготвя актуализираните шаблони за създаване на информационна база данни, може да се наложи да работят, и да премахнете всички ненужни.