Хемостаза по време на бременност - какво е това, кога да се премине, за изпълнение, причини и лечение

По време на бременността, е важно да се следи здравето и навременно откриване на всяко отклонение. Ето защо бъдещите майки често минават кръвен тест. Доктор открие някакви промени, включително и в хемостаза.Хемостаза - система за съсирване на кръвта, което е необходимо да се гарантира, че когато повредени кръвоносни съдове и тъкани за предотвратяване на значителна загуба на кръв. От известно време след кървене престава нарязани и след това образува тромб. Съществува и друга система, антикоагулант, който предотвратява съсирването на кръвни клетки. Това е да се гарантира, че кръвта е в състояние да остане в течно състояние. В случай на нарушение на функциите на една от системите кръвта е много гъста, в резултат на повишени кръвни съсиреци.

Ако кръвта се съсирва се увеличава по време на бременност, може да бъде дисеминирана интравазална коагулация. Това състояние се проявява с факта, че кръвоносните съдове се сгъсти, защото това възможно вредно въздействие върху плацентата притока на кръв. В резултат на слабото кръвоснабдяване на плода не е дете получава кислород и необходимите хранителни вещества. Този плод не е напълно развита, тя често може да се окажете потъва бременност или смърт на нероденото бебе. Ако нарушения хемостаза се диагностицира навреме, то е възможно да се осъществи и да роди здраво бебе.

Причини за промени в хемостаза по време на бременността

По време на бременността, може да варира в хемостазата. Хемостатичните нарушения допринасят за стрес, хронична инфекция, травма, oncopathology затлъстяване. проблеми с кръвосъсирването преди бременността може да не са. В резултат на бременност, организмът е отслабен и често могат да бъдат нарушени хемостаза, която се проявява в кървене или тромбоза. Това зависи от доминиращ елемент в системата на кръвосъсирване: коагулация на или антикоагулант.

Кръвоспиращи нарушения са достатъчно сериозни. Те могат да причинят усложнения като прееклампсия, преждевременно отделяне на плацентата, анемия или вътрематочно смърт на плода. Ето защо, не забравяйте да се изследват и да се вземат на сериозно своите резултати.

Кога трябва да се изследват

Ако една жена е планирала бременността, тя следва да се развиват ръка над hemostasiogram (коагулация). Ако има проблем, той сигурно ще получи лечение. За точността на резултатите от седмица преди доставката на анализа не може да се лекарства, които съдържат аспирин или за разреждане на кръвта, не пия алкохол, защото резултатите от тестовете могат да бъдат погрешни.Има много ситуации, в които трябва да се контролира хемостаза:

 • Ако бременността ви веднъж или повече пъти в края на спонтанен аборт или избледняване. Такива проблеми могат да възникнат от инфекции, хормонални нарушения, нарушения на съсирването на кръвта или хромозомни аномалии.
 • Токсикоза по време на бременността, което усложнява облечен. Това състояние може да има съмнения за високо кръвно налягане, тежък оток на крайниците и наличието на белтък в урината. Гестоза в 70% от случаите на съсирването на кръвта проблематично. Поради това е необходимо да се направи hemostasiogram и се подложи на лечение във времето.
 • хипертонични на матката, в който винаги има риск от спонтанен аборт.
 • консултация хемостаза е задължително трябва жени, които ще отлепване на плацентата. Най-често това се случва, защото на проблема за съсирването на кръвта.
 • Жените, чиито роднини страдат от тромбоза, инфаркт, инсулт, разширени вени.
 • При лечението на безплодието често използват хормони. Ако една жена има проблем с хемостаза увеличава шанса на кръвен съсирек или инсулт.

Какви са кръвната картина

 • АРТТ (активиран парциално тромбопластиново време) - показва времето на съсирване. Неговата норма - 23-35 секунди. По време на бавен коагулация нарастваща заплаха следродилна хеморагия, с ускорена - бременните възниква DIC - синдром.
 • TV (тромбин време) - това е последната стъпка на съсирването на кръвта, която се проявява чрез преобразуване на фибриногена във фибрин чрез действието на тромбина. Неговата скорост - 10,5-18 секунди.
 • Ниво D-Диметра - показва повишено съсирване на кръвта. Ако нивото е по-висока от 248ng / мл, кръвта вискозно податливи на тромбоза.
 • PTI (Индекс protrombirovanny) - отразява на качеството на съсирването на кръвта. Неговата скорост от 80% до 150%.
 • Фибриногенът - протеин, който е прекурсор на фибрин, която е в основата на съсирек в кръвосъсирването. Неговата норма по време на бременност - 4,2 грама на литър, по време на третия триместър на 6 г / л.
 • Антитромбинът III - протеин, депресиращо съсирването на кръвта. Неговата скорост от 70% до 115%. Чрез понижаване на антитромбин увеличава вероятността от образуване на тромби, и при неговото увеличение увеличава риска от следродилна хеморагия.

Резултати hemostasiogram може да повлияе на вътрешните органи на заболяването, недостиг на микроелементи и витамини, наранявания и натъртвания, като някои медикаменти. Този лекар трябва да вземе предвид резултатите от декодирането на анализите.

Лечение на заболявания на хемостаза

Ако една бременна жена е намерена хемостаза патология, неговото лечение трябва да бъде строго индивидуален. Необходимо е да се извърши корекция на хемостаза, когато има нарушение. Медикаментозното лечение трябва да бъде лек, особено през първата половина на бременността, когато раздела на органи. Основните лекарства, използвани от лечение и профилактика на усложнения на бременността при пациенти с проблеми на хемостаза, - съвременни средства за хепарин с ниско молекулно тегло (фраксипарин, Fragmin, Clexane). За плода те са безопасни, тъй като плацентата не прониква. Понякога е необходимо да предписват лекарства, които контролират функцията на тромбоцитите. Също така е показано е приемът на витамини и антиоксиданти