Fozikard - указания за употреба, аналози, ревюта

Fozikard - средство за понижаване на кръвното налягане.

Фармакологични ефекти

Според инструкциите Fozikard

Fozikard от това, което
Това се отнася до група от АСЕ инхибитори. Получаването включва активната съставка - фозиноприл. В тялото се превръща в активен метаболит, способни да инхибират ангиотензин-конвертиращия ензим (АСЕ). В резултат на това тялото разгражда веригата от биохимични реакции, ангиотензин-I не се превръща ангиотензин II, то се осъществява ин вазоконстриктивна и следователно увеличаване на ефекта на налягането. Това лекарство не се променя кръвообращението в бъбреците, мозъка или мускулите.Премахването вазоспазъм, Fozikard намалява общата устойчивост на периферните съдове, а оттам и на артериалното налягане. Лекарството намалява преди и след натоварване на сърдечния мускул. В резултат на лечението на разграждането на брадикинин се забавя - активното вещество, което разширява кръвоносните съдове.

След поглъщане Fozikard абсорбира добре, прием на храна може да забави скоростта на абсорбция. Терапевтичният ефект започва да се покаже чрез една час е максимална в 2-6 часа след прилагане и продължава в продължение на дни. Ето защо, за да се постигне намаляване на кръвното налягане е достатъчно да се вземе Fozikard 1 на ден.

Превръщането на лекарството се среща в храносмилателния тракт и черния дроб, екскреция през бъбреците и в жлъчката.

Fozikarda аналози са тези, основани състави на фозиноприл като MONOPRIL, Fozinotek.

Форма освобождаване

Fozikard на инструкции предлагат под формата на таблетки от 5, 10 или 20 мг.

Показания Fozikarda

Лекарството се използва за високо кръвно налягане при лечение на хронична сърдечна недостатъчност.

Противопоказания

Вие не можете да вземат лекарства в случай на непоносимост на съставните й части, в случай на идиопатична или наследствен ангиоедем в миналото, включително, когато е възникнало в отговор на постъпленията от други аналози Fozikarda от групата на АСЕ-инхибитори.

С грижа, можете да използвате лекарството, в случай на бъбречна и хронична сърдечна недостатъчност III и IV степен, диабет, системни заболявания на съединителната тъкан, някои сърдечно-съдови заболявания и заболявания на бъбреците, възрастните хора, ако искате да се придържате към диета с ограничаване на сол.

Има още няма коментари за Fozikarde гледна точка на сигурността на това за деца на възраст под и бременни жени и кърмачки 18 години.

Инструкции за употреба Fozikarda

Таблетките се приемат през устата като цяло, независимо от хранене, измити с вода. Терапевтична доза и получаване процент са избрани във всеки случай поотделно. Няколко дни преди време е препоръчително да се отказвате и от други антихипертензивни средства. Когато няма възможност да отмените диуретици Fozikarda доза трябва да бъде не повече от 10 мг / ден.Когато хипертония Fozikard започнете да приемате 10 мг 1 път на ден, гледане на промяната в налягането. Ако не се постигне желаното ниво на налягане, можете постепенно да увеличи дозата до 40 мг / ден (това е максималната доза). Ако монотерапия лекарство недостатъчно понижава кръвното налягане, лечението може да бъде подобрено чрез прибавяне на диуретици.

В схеми

Fozikard от това, което
комбинирано лечение на хронична сърдечна недостатъчност получаване Fozikarda започне с 5.10 мг един път на ден, постепенно увеличаване на дозата, ако е необходимо. Лекарят трябва да наблюдава всяко увеличение на дозата.

В черния дроб и бъбреците намаляване на дозата е необходимо.

Докато използването на антиациди Fozikarda намалена абсорбция и следователно неговия терапевтичен ефект се проявява не са напълно. Следователно, между прилагане на тези лекарства е необходимо за поддържане на интервал на 2 часа.

Странични ефекти Fozikarda

По мнение на Fozikard може да предизвика гадене, нарушения на изпражненията, коремни болки, повръщане, понижено ниво на хемоглобин и броя на левкоцитите, главоболие, емоционална лабилност, безсъние, замъглено зрение, намалена продукция на урина, алергични реакции.

Знаете ли, че:

В допълнение към хората, страдащи от простатит само едно живо същество на планетата Земя - кучето. Тук наистина нашите най-верни приятели.

Работата, че човек не харесва, много по-зле за неговата психика, отколкото без работа най-малко.

Черен дроб - е най-тежкият орган в тялото ни. Средната му тегло от 1.5 кг.

През целия си живот, за обикновения човек произвежда толкова, колкото два големи басейна на слюнка.

Лицето приемате антидепресанти, в повечето случаи, отново ще страдат от депресия. Ако човек се справи с депресията сами по себе си, той има добри шансове да забравим за това състояние.

човешки стомах се справя с предмети и без лекарска намеса. Известно е, че стомашния сок може дори да се разтвори монета.

Зъболекари са се появили сравнително наскоро. Обратно през 19 век, за да дръпне лошо зъби е отговорност на конвенционален фризьорски салон.

Учени от Оксфордския университет са провели серия от проучвания, по време на който заключи, че вегетарианството могат да бъдат вредни за човешкия мозък, тъй като води до намаляване на неговата маса. Затова учените препоръчват да не се изключват напълно от менюто си месо и риба.

При редовна посещение на солариум риска от развитие на рак на кожата се увеличава с 60%.

Падане от магаре, вие сте по-вероятно да си счупи врата, от падане от кон. Само не се опитвайте да опровергае това твърдение.

Добре известно лекарство "Viagra" първоначално разработен за лечение на хипертония.

Според проучвания, жените, които пият по няколко чаши бира или вино на седмица са изложени на повишен риск от рак на гърдата.

Един образован човек е по-малко податливи на заболявания на мозъка. Интелектуална дейност допринася за образуването на допълнителна тъкан компенсиране на болния.

Много лекарства първоначално се предлагат на пазара като лекарства. Хероинът, например, първоначално е бил пуснат на пазара като средство за лечение на децата кашлица. Кокаинът е бил препоръчан от лекарите като упойка и като средство за повишаване на издръжливостта.

По време на работа на мозъка ни, което прекарваме на количеството енергия, равна на силата на крушката от 10 вата. Така образът на крушка над главата си по време на най-интересните идеи не са толкова далеч от истината.

Дума на устата срещу Интернет: изберете най-бързият и най-удобният начин да се напише на лекар

Ритъмът на голям мегаполис, работят до късно през нощта и хронична липса на време - всичко това създава своя отпечатък върху състоянието на здравето ни. Понякога, дори nekog.