Fozikard инструкция за употреба, ревюта, цена, аналози

Една таблетка съдържа активната съставка: Фозиноприл натрий.

Допълнителни компоненти: лактоза монохидрат, прежелатинизирано царевично нишесте, кроскармелоза натрий, МСС и глицерол дибехенат.Форма освобождаване

Fozikard освобождава под формата на таблетки, които съдържат 5, 10 или 20 mg от основното вещество, опаковани с 10 броя в блистери, вложени 3 броя в опаковка.

Фармакологични ефекти

Лекарството има съдоразширяващо и хипотензивно действие.

Фармакодинамика и Фармакокинетика

Лекарството има силно антихипертензивно и съдоразширяващо действие. Нейната основна компонент се метаболизира в тялото, при което фармакологично активно вещество - fozinoprilat. Механизъм на терапевтично действие проявява инхибиране активността на ангиотензин prevraschayuschegofermenta. че може да предотврати прехода на ангиотензин I до ангиотензин II. vazokonstrikornym като забележим ефект. Също така забавя разграждането на брадикинина. в състояние да се разширява кръвоносните съдове. Това намалява общия резистентност на периферните съдове, понижава кръвното налягане. преди и след натоварване на миокарда.

Тези таблетки се абсорбира добре в стомашно-чревния тракт. Развитие на терапевтичен ефект настъпва в рамките на един час, максималната концентрация се достига след 2-6 часа и продължава около 24 часа, дори след еднократно приложение. Дългият рецепцията не е благоприятна за развитието на толерантност към фозиноприл. За дадено вещество се характеризира с висока степен на свързване с плазмени протеини, около 95%. Екскрецията fozinoprilata случва чрез бъбреците и черния дроб. Средният период на полуразпад достига 11,5 часа.

Показания Fozikarda

Основните показания за употреба Fozikarda:

Противопоказания

Не приемайте това лекарство, ако:

Внимание е необходимо, когато:

 • бъбречна недостатъчност;
 • хипонатриемия;
 • двустранна стеноза на бъбречната артерия и артерия само бъбреците;
 • състояние след бъбречна трансплантация, десенсибилизация, някои заболявания на съединителната тъкан;
 • хемодиализа;
 • мозъчно-съдови заболявания, такива като церебрална циркулаторна недостатъчност;
 • диабет;
 • аортна стеноза;
 • потискане на костния мозък хематопоеза;
 • възрастните хора и така нататък.

странични ефекти

При лечение на Fozikardom може да получите нежелани реакции, засягащи работата на всички системи и органи. Например, сърдечно-съдовата система може да отговори на понижаване на кръвното налягане, ортостатична хипотония, тахикардия. сърцебиене, аритмия. ангина пекторис. инфаркт на миокарда и болка в гърдите.

Също така, може да има отклонения в работата на храносмилателната система, като гадене, повръщане, запек. илеус, панкреатит. хепатит, стоматит, глосит, диспептични явления. коремна болка, анорексия и така нататък.

Освен това е възможно възникване на разстройства, свързани с дихателната дейност, пикочните системи inervnoy.

Има вероятност да се защити от сетивните органи, развитието на алергични реакции, както и промените в лабораторните показатели.

Fozikard - упътване за употреба (дозировката и метод)

Fozikard таблетки са предназначени за перорално приложение. Обикновено, дозата и продължителността на лечението е избран поотделно, но има някои стандартни правила.

Според инструкциите за употреба Fozikarda по време на лечението на хипертония се препоръчва да се спре приема на антихипертензивни медикаменти.

Началната дневна доза на времето за подготовка е от 1 до 10 мг. В бъдеще, изисква корекция на дозата с оглед на BP показатели. Така подкрепа на дневната доза може да бъде едно време от 10-40 мг. Ако монотерапия Fozikardom не е ефективен, е допустимо prisoedineniediuretika.Когато започнете да приемате това лекарство заедно с диуретик. след това да предпише начална доза от 10 мг, да извършат внимателна пациент медицинско наблюдение.

По време на лечението на хронична сърдечна недостатъчност установи началната дневна доза от 10 мг. Постепенно увеличаване работи седмична доза от 10 мг. Максималната доза не трябва да бъде по-висока от 40 мг / ден. Освен това е възможно диуретик рецепция.

свръх доза

свръхдоза случаи може да причини изразено понижаване на кръвното налягане, брадикардия, удар, прекъсване на водно-електролитния баланс, остра бъбречна недостатъчност или ступор.

В същото време искате да спрете употребата на Fozikarda, поставете пациента вдигане на краката си и да прекарат симптоматично лечение. При леки случаи на предозиране би било достатъчно стомашна промивка, прилагане на адсорбенти, натриев сулфат.

взаимодействие

Едновременното използване на лекарството с антихипертензивни средства, диуретици, наркотични аналгетици. означава способни обща анестезия повишават хипотензивен ефект на фозиноприл.

Комбинацията с калиеви лекарства и някои калий-съхраняващи диуретици увеличи вероятността razvitiyagiperkaliemii. Едновременното използване на литиеви соли повишава концентрацията на литий в кръвта.

Fozikard подобрява хипогликемичен ефект на сулфонилурея, инсулин, увеличава риска от проява на левкопения в случаите с едновременно използване на алопуринол, имуносупресори, цитостатици прокаинамид. Комбинацията от НСПВС и естроген намали тежестта на хипотензивно действие.

Предупреждения

лечение Fozikardom на пациенти, страдащи от тежка хипертония или декомпенсирана хронична сърдечна недостатъчност. Препоръчва се да се започне в болницата. В този случай, терапевтичната процес изисква проследяване на кръвното налягане, бъбречна функция, хемоглобин. урея и креатинин. концентрацията на електролити и калий, активността на чернодробните ензими в кръвта.

Също така, от време на време трябва да се контролира броя на белите кръвни клетки. особено ако има риск от развитие на неутропения. например, в случай на бъбречни дисфункции или системни заболявания на съединителната тъкан.

Възможно увеличение на артериална хипотония изисква внимателно спазването когато лекарството се прилага при пациенти, които са на диета с ниско съдържание на сол или malosolevoy.

Получаване на лекарството на лекарството може да доведе до виене на свят. обикновено в началото на лечението с комбинация sdiuretikami. така че трябва да бъдете внимателни в дейности, които изискват специално внимание или при шофиране.

условия на продажба

Fozikard рецепта.

условия за съхранение

За съхранение на таблетките се разбира тъмно място при температура от 30 ° С, добре защитени от деца.

срок на годност

аналози Fozikarda

Мачове ниво код АТС четвъртата:

Таблетките Fozikard Н

Разликата от това лекарство се състои в неговия състав, който съдържа натриев фозиноприл и допълнителна съставка - хидрохлоротиазид. Тя определя неговата фармакологично действие - хипотензивно, калий-съхраняващи, вазодилатация и диуретик.

По време на лечението Fozikardom да се въздържат от употреба на алкохол, което може да намали своята хипотензивен ефект.

Преглед на Fozikarde

Това лекарство се предписва обикновено за хипертония. но трябва да се разбере, че такова лечение не води до пълно възстановяване. В същото време прегледи на Fizikarde покаже, че комбинирана терапия на това оборудване е пациент, който е загрижен за болестта в продължение на няколко години.

Специалистите, лечение на хипертония изисква правилният подход и постоянство. Поради това, пациентите трябва да бъдат следвани назначаване лекар, без да се счупи терапевтична схема или спиране на лечението сами. Освен Hour лекарства трябва да поддържат здравословен начин на живот, да извършват процедурите, които ще подобрят съдове.

Цена Fozikarda къде да купя

Цена Fozikarda варира 107-237 рубли и зависи от съдържанието на таблетки количества от активното вещество.

 • Онлайн аптеките България България
 • Онлайн аптеките Украйна Украйна
 • Онлайн аптеките Казахстан Казахстан

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Информация за лекарства онлайн е препратка обобщаване събрана от публично достъпни източници и да не може да служи като основа за вземане на решения относно използването на лекарства по време на лечението. Преди да използвате лекарството Fozikard забравяйте да се консултирате с Вашия лекар.

Налягане не намалява особено - без захар "котлети" 3,0-долу Ужас, като - мечта "наркодържава". Само - само измерва кръвното налягане -141 \ 87. и захар. вече, 2.9, приемам Bagomet-плюс.

За да изберете лекар за лечение

Oftalmoferon, инструкции и цена

Triduktan CF 35

Suksilep купуват в Москва, цена

Медицински наркотици Concor

Цена tsiprinol 500

Инструкции за употреба на Dilatrend

Цена Cyclopheron ампули

Преглед на Fluimutsile кашлица

Купете Tsetrotid в Москва

Владимир: Искам да се опитам.

клон: Знаете EGD хранопровода и стомаха на анестезия се използва Диприван 1% и фентанил.

Неси: уморени на заседанието на диета, движете редовно, нямат възможност, искам да отслабна с помощта на тези.

Олга: Аз дифузни skleroz.ya лошо spala.Glitsin ми помогна. и по-добро настроение.

Всички материали, представени на сайта, са само за справка и проучвателен характер и не могат да бъдат считани за определен лекар лечение или достатъчно консултации.