Еклампсия (тетания) при кучета след раждането

Еклампсия при кучета

Сузи се възстановява след атака

Здравейте, скъпи читатели на блога "Децата фауна", днес продължава цикъла на публикации за раждане. Помислете за един от най-честите усложнения - еклампсия при кучета след раждането, научаваме какво е то, причинява от, и как да се помогне на животното.  1. Какво е еклампсия, което нейните основни симптоми?
  2. Причини за възникване на.
  3. Спешна помощ.
  4. Лечение.
  5. Предотвратяване.

Еклампсия (тетания), какво е то и как се проявява?

Ще започна с малко история. Имам един стар приятел - Сузи, куче, порода Йорк, можете да го видите в първата снимка. Преди няколко месеца, за първи път тя родила шест кученца. Раждането мина без усложнения, грижа се осигурява от минимум, всички бебета са оцелели и развива нормално кърмени. Мляко майка имали достатъчно, така че кученцата са се увеличили бързо в радостта на господарката.

Но три седмици след раждането, в късния следобед Сузи изведнъж започна да се тревожи за да тича из апартамента, докато задъхан. За половин час по-късно отрече задните крака, кучето не можеше да се движи нормално. Тревожност увеличава, конвулсии, животински страхливци. Температурата се повишава до 40 градуса.

Не се притеснявайте, всички мои приятели завършиха добре, кучета имат сега всичко е наред, аз ви казах тази история, за да покаже как да се прояви еклампсия. Как се разви бързо и ако не разполагат с време, за да помогне, животното може да умре.

Важно е да знаете няколко възможности. Симптомите обикновено се появяват в рамките на няколко седмици след раждането. През този период, кученца са израснали и ядат много мляко. Понякога еклампсия се развива веднага след раждането, особено ако е имало много плодове. И често, тази патология се наблюдава при кучета от дребни породи: йоркширски териер, Чихуахуа, toytererov. Но това не означава, че други видове, които не могат да бъдат на заболяването, не е просто по-малко.

Еклампсия при кучета

А, забравих да се определи, еклампсия при кучета след раждането - изведнъж ostroprotekayuschih заболяване с тежки симптоми, които описах в един кратък разказ. Други имена патология: родилна треска, хипокалциемия, тетанус.

Причини за възникване на

Механизмът на развитие на прееклампсия, свързани с нивата на калций в кръвта, по някаква причина, той се влюбва. Възможни причини обсъдени по-долу.

В живия организъм е взаимосвързан и намаляването на един от елементите води до нарушаване на работата на друг. Така че е с калций, че работи внимателно с калий, фосфор и натрий. Когато четири елемента са нормални, а след това мускулните влакна са стабилни и намалява отбор, но не и когато те искат.

Но ако калциев става по-малка, увеличаване на относителното количество на калий е не, калиев натрупват, но основната му ефект на антагониста се намалява. Калций и калий антагонисти.И един от калиев действие - укрепване на нервни импулси проводимост, което води до появата на гърчове (тетания).

Приятели, които описах развитието на еклампсия в опростена форма, всъщност, ангажирани повече механизми, но водещата роля на калций.

Защо се понижава нивата на калций?

Са често срещани причини:

Прекъсване на паращитовидните и щитовидната жлеза - те регулират калциевия метаболизъм в организма. Но дори и ако всичко е наред с жлезите, ние можем да повлияят косвено тяхната работа.

Често хората започват да се раждат твърде много минерални и витаминни превръзки. Или значителни промени в диетата - едно подаване на месо. Позовавайки се на факта, че една бременна куче се нуждае от много витамини и други вещества, а месото е най-добрата храна за хищника, плюс витамини никой не сложи.

Точно така, животното по време на бременност трябва да се поддържа тялото си, а освен това е необходимо да се даде повече енергия, за да се изгради плодове. Но всичко трябва да е умерено, с излишък на калций, фосфор или калий може да наруши равновесието, което води до обратен ефект. Това означава, че ние получаваме никаква полза, и неадекватната реакция на организма, включително и хормонални жлези (paraschitovidki).

Заболявания на стомашно-чревния тракт, както и грешки при хранене:

а) При липса на витамин D в храната на калций не могат да бъдат придобити и държани в транзит.

б) Твърде много мазнини в храната. Мазнината реагира с калциеви соли и магнезиеви съединение устойчиви, като тези елементи са недостъпни.

в) Ако няма достатъчно жлъчка, и това се случи в лезии на черния дроб и жлъчните пътища, обикновено не могат да се абсорбира мазнини. Тогава няма да има ситуация, както и в б, което означава, че мазнините ще се свърже калций.

ж) недостатъчен прием на калций в храната, когато гърдата-еднообразен.

спешна помощ

Приятели, eclamptic пристъпи при кучета се развива внезапно, ветеринар, не винаги е в състояние да стигнете бързо. Поради това е необходимо да се знае как да се помогне.

Спешна необходимост да се повиши нивото на калций в организма, това е направено с помощта на наркотици чрез инжектиране. Това е по-лесно и по-безопасно да се използва 10% разтвор на калциев глюконат в доза от 0.5-1.5 мл на 1 кг маса. Той може да се прилага интрамускулно, интравенозно или подкожно. Ако има убождане подкожно, е необходимо да се разреди глюконат е два до три пъти с вода за инжектиране или физиологичен разтвор, за да се намали вероятността от усложнения.

Внимавайте, има калциев хлорид, той е подобен на глюконат чрез действието и външния вид, но може да се прилага само интравенозно. Ако убождане холката или в бедрото, той ще бъде проблем.

Еклампсия при кучета

Следващата точка - необходимостта за понижаване на температурата на тялото, за използване на физични методи. По някаква причина температурата се повиши в кучето и методите на помощ, аз е описано в тази статия.

Приятели, използването на добавки с калций е единствената спешното лечение на кучето умря. Дори ако след лечението претърпя конвулсии и да си възвърне дъха си, все още трябва да отидеш на лекар. Атаките могат да се върнат.

След нормализиране хранене влиза в диетата на калциев глюконат таблетки (200 мг на 1 кг) витамин D при доза от 500 ME на 1 кг на ден. Витамин D може да се използва поотделно, могат да бъдат комбинирани с други мастноразтворими витамини, например, препарат рибено масло - A, D, Е, "отгоре", "Любопитно".

Допълнително получаване преднизолон при доза от 0.25 мг на килограм на ден. Преднизолон стимулира освобождаването на калциеви йони от костен в кръвта и по този начин бързо възстановяване ниво.

предотвратяване

За да се избегне потенциална еклампсия кучето си след раждането, е необходимо да се хранят преди оплождането, по време на раждането и по време на периода на кърмене. Че е получил всички необходими компоненти.

Важно е да се идентифицират всички хроничните заболявания и лечение на животното, колкото е възможно. На първо място аз говоря за заболявания, които засягат минералния метаболизъм. Разбира се, изследването е проведено преди чифтосване и след лечение на бременна кучето ще бъде трудно.

Да не се използва необмислено витамини и минерални добавки, те са необходими, но трябва да им се даде, когато те са наистина необходими. Например, ако едно куче е установено, лоша диета, ако имате нарушения в храносмилането, както и други проблеми.

Ако можете, периодично проверява кръвта, то вие сте на един ранен етап, ще забележите намаляване на нивата на калция и да предприемат действия по-рано.

Тъй като сте били ветеринар Сергей Савченко, докато се срещнем отново!

Не бъдете алчни, споделете тази статия с вашите приятели в социалната сфера, кликнете и вие ще бъдете щастливи!