Еклампсия при кучета след раждане признаци, симптоми и лечение

Еклампсия при кучета
Бременност, раждане и хранене на децата - труден момент за кучето и за собственика, а понякога тези житейски периоди са съставени по такъв сериозно заболяване, като еклампсия. Как да разпознаете симптомите на заболяването? Как да помогнете на вашия дом, скъпа?


Какво е еклампсия при кучета, и защо се разработване?

В еклампсия е вторият "популярна" име - родилна треска. След раждането на животното рязко пада нивото на калций, което води до развитие на болестта.

Основната причина, поради която развиващите се еклампсия при кучета:

 • неадекватна и небалансирано хранене на животните по време на бременност, лоша диета след раждането;
 • по-голямо количество мляко в кърмещи кучета (орган не разполага с време, за да се развие желаното количество калций);
 • понижаване албумин нива (обикновено поради бъбречни заболявания).

Еклампсия развива при кучета след доставката в рамките на 2-3 седмици. но докладваните случаи на болестта се проявява в последните дни на бременността, или няколко месеца след появата на малките, родени.

Важно! Малките кучета повече, отколкото други, засегнати от това заболяване.

Еклампсия при кучета

Признаци и симптоми

Тревожност и нервна възбуда - първите признаци на еклампсия при кучета. Animal започва да се втурне от ъгъл до ъгъл, пищи, далеч от малки кученца. Тогава там са типичните симптоми на прееклампсия при кучета:

 • нарушения на ЦНС работят води до развитието на крайник тремор, подвижен в конвулсии, докато животното остава в съзнание;
 • Телесната температура се повишава до 40-41 градуса;
 • в някои случаи повръщане;
 • сърцето работи по-бързо, защото на спазми в нивото на кислород в кръвта се намалява;
 • поради сърцебиене животно задъхване (като че ли след дълъг и изтощителен план);
 • куче, губи равновесие, не е имало нарушение на координацията, поради недостиг на кислород;
 • животното не може да фокусира очите си, лай без причина, той се държи разсеяно.

Внимание! Важно е да се помогне на вашия домашен любимец в близко бъдеще, тъй като еклампсия рамките на няколко часа (а понякога и този термин се свежда до няколко часа) води до парализа, кома и смърт.Разбира се на етапа на заболяване

Тази болест се среща в няколко етапа:

 1. На пръв животното се държи развълнувано, дишайки тежко, може да покаже агресия.
 2. Във втората стъпка нарушена координация изобилно капе появяват спазми, треска, ускорен пулс.
 3. За третия етап се характеризира с треска (силно прегряване) и панталон, което води до мозъчен оток. В този момент, лечението не може да даде желаните резултати, в резултат на едно куче изпада в кома и умира.
  Еклампсия при кучета

диагностика на еклампсия

Диагнозата се поставя за цел да изследва нивото на калций в организма. За да направите това, да разгледа в кръвния серум на кучето. Диагноза еклампсия в случай на концентрацията на калций в 100 мл-малко от 7 мг. Заболяването се характеризира с намаляване на магнезий в нивата на кръвната захар.

Лекарят преглежда кучето, оценява състоянието му и отбелязва наличието или липсата на неврологични симптоми (гърчове, тревожност).

Внимание! Обикновено при първите признаци на еклампсия животно се прилага калциев глюконат, и ако тази мярка се подобри състоянието на животното, диагнозата се потвърждава.

лечение на болестта

Първа помощ в случай на съмнение за еклампсия спаси живота на едно куче. Ако забележите поява на гърчове или други симптоми започват разпояване животно с valokordin вода (50 мл добавят 5 капки лекарства за малки кучета до 15 капки - за големи).

След това, интрамускулно или интравенозно приложение калциеви препарати. При остър еклампсия лечение атака при кучета се извършва с капкомер, разтвор на глюкоза 5% и 10% калциев глюконат (доза - 0,5-1,5 мл на 1 кг телесно тегло). Тази мярка улеснява състоянието на животното в рамките на няколко минути.

Ако калций не е възможно да се въведе лекарството във вената, може да vypo орално или подкожно да достави (в една спринцовка получаване на калциев глюконат 10% от теглото и с физиологичен разтвор в съотношение 1: 1).

Заедно с инжекции калциеви интрамускулни направи магнезиев сулфат и sulfokamfokain за поддържане и CNS стимулиране работа (доза необходимо да се определи от лекар). Вместо калциев глюконат, калциев хлорид може да бъде разтворен в мляко и vypo куче.

Важно! След отстраняване атака повикване ветеринарен лекар, тъй като оборски може да умре. В случай на еклампсия кученца са отбити от майката и се хранят изкуствено.

Еклампсия при кучета

предотвратяване

Предотвратяване на еклампсия е предмет на следните мерки:

 1. 1-2 седмици преди очакваната дата на раждане промяна диета pitomitsy: намаляване на количеството на месо и риба, добавете кисело мляко и млечни продукти. Ако мама яде суха храна, след раждане, е желателно да го преведе на диета за кърмещи кучета.
 2. Ако кучката преди имаше пристъпи на еклампсия, кученца след раждането да се хранят и изкуствено.
 3. диета животно задължително прилага добавки, съдържащи калций.

Следродилна еклампсия при кучета - животозастрашаващо заболяване, което особено предразположени индивиди малки породи като Papillon. Брабант или Йоркширски териер. Бързо първа помощ при една атака за да спаси живота на вашия домашен любимец, така че да се грижи за това в аптечката има всички необходими приготовления. Вие също трябва да се вземат един отговорен подход към организацията на храна за домашни любимци.