Дърпа талията причина болест, лечение, превенция

Много болки в долната част на гърба, която е

Болки в гърба - доста често срещано явление, жалби за неприятни усещания в полеви лекарите често чуваме.

Но ако един пациент достатъчно, за да се отпуснете и да ограничи физическата активност за няколко дни, а други могат да бъдат лекувани в продължение на месеци.Рисуване болка може да бъде не само симптом на проблемите, свързани с гръбначния стълб, но също така и сериозни заболявания на вътрешните органи.

Какви са причините за това неприятно явление?

Защо дръпнете кръста

Ако досадни болки се появяват след минимална стрес или в покой, и не отиват за дълго време, е необходимо да се намери причината за болката.

Първоначално симптоми на травма не може да повлияе значително на физическата активност, се появяват само след тренировка или активни движения. Но с течение на времето, силна болка, която прави в крака или ръката. Ако времето не отидеш на лекар и да започне лечение, болката ще стане постоянно, ще бъдат болки в цял лумбалната област.

Индивидуални лезии или гръбначния деформация

гръбначен деформация може да бъде вродено или придобито, което означава, че цялата гръбначния стълб или една от нейните служби се отклонява от физиологична ситуация. болки в тираж се появят на мястото на деформация прилага към долната част на гърба. В допълнение към дискомфорт в гърба, хора, страдащи от мигрена, главоболие, възможни нарушения на вътрешните органи.

Възпаление на мускулите на гърба (миозит), предизвикана хипотермия или тежка физическа работа

На палпация на засегнатия район може да се чувства подуване. Поради влиянието на инфекции в мускулите на гърба се появяват твърди уплътнения, които причиняват дискомфорт и болки в гръбначния стълб.

Анкилозиращ спондилит - форма на артрит, който засяга ставите на гръбначния стълб

При това заболяване е процес на възпаление, което засяга ставите на гръбначния стълб. С течение на времето, на гръбначния стълб губи своята подвижност, по-къс по размер. Една от основните симптоми на анкилозиращ спондилит - болки в гърба. С напредването на болестта на гръбначния стълб на твърдост се увеличава, дискомфортът е особено загрижен за през нощта.

Заболявания на вътрешните органи

Болката не възникват само поради заболявания на гръбначния стълб или мускулите на гърба, но също и поради неизправност на вътрешните органи. Основната разлика на болката по тази причина - движението не се ограничава до, физическа активност не влияе на характера на болката. Например, при заболявания на стомаха дърпа долната част на гърба, и в случай на проблеми с тазова болка при жени заядлив и заядлив.

Сърдечно-съдовите заболявания

Ако болката се наблюдава в лявата част на гърба, може да се посочи проблеми с сърдечно-съдовата система. Когато инфаркт човек изпитва силна изтръпване в сърцето ми, тежест в лявата ръка и обратно. Коронарната болест на сърцето се придружава от чертеж болки в сърцето и слабините.

Пневмония (пневмония)

Когато пневмония е болки в гърба се случи, след като кашлица магии. Лекарите се съветват да не се отлага посещението на лекар, ако по време на стартиране на студено, за да се изтеглят, а след това, за да се справят с болестта на собствените си няма да работи. Това се дължи на факта, че гладката мускулатура на бронхите при кашлица е значително намалена, нарастващ натиск в гърдите и мускулите на гърба провокира напрежение.Рисуване болка при жените

Една жена дърпа болка в гърба може да се появи и по други причини, които са свързани с бременността, менструалния и гинекологични заболявания.

бременност

Много болки в долната част на гърба, която е

Бременност - не е причина за болки в кръста, дискомфорт да възникне в резултат на промени, които настъпват в тялото на жената.

През този период в тялото на жената се измести центъра на тежестта, натоварването върху гръбначния стълб непрекъснато нараства.

Тялото на бременната жена се увеличава количеството на хормонът релаксин, който участва в подготовката за раждане, тя отпуска на ставите и сухожилията, това се отразява на ставните връзки и сухожилия.

За да се намали болката заядлив по време на бременност, трябва да носи превръзка, тя ще се намали натоварването.

менструален цикъл

в болки в гърба се появи преди началото на мензиса и първите дни на цикъла. Това е нормален физиологичен феномен, не се предприемат действия да предприеме.

гинекологични заболявания

Много болки в долната част на гърба, която е

Тези заболявания често са придружени от издърпване и не-остър болка ниско в гърба, остра болка възниква само когато извънматочна бременност и инсулт.

Един от най-често срещаните причини за дискомфорт в долната част на гърба - миома на матката intermuscular локализация, което засяга жени на възраст между 35 до 50 години между тях.

Особеността на това заболяване - наличието на само два симптоми - дърпане и тъпа болка в долната част на корема и долната част на гърба.

Ако имаше заяжда и болки болки в долната част на гърба, не страдат и да се надяваме, че всичко ще си отида. Това може да бъде един от първите симптоми на сериозни гинекологични заболявания.

Отколкото преди да се консултирате със специалист и да започне лечение, толкова по-бързо възстановяване.

клиничните прояви

Болки в гърба може да бъде остра или хронична.

Остра болка се появяват внезапно и се задуши цялата гърба, движението е трудно, болката е локализирана в областта на кръста от лявата или дясната страна. След няколко дни почивка са неприятни усещания. Остра болка се появяват, когато изместването на прешлените и счупвания на гръбначния стълб, състояние, малко по-лесно просто да се гарантира неподвижността на увредената зона.

Хроничната болка не е толкова силна, както остра, но след учредяването му, няма да мине, докато не се извършва правилно комплексното лечение. Проблемът е, че хората да свикнат с неприятни усещания, не ходят на специалист, но този път в организма с напредването на сериозни заболявания (тумори на различни етимологии, остеомиелит, артритни промени в костната и т.н.)

предотвратяване

Много болки в долната част на гърба, която е

Рисуване болка в долната част на гърба не е настъпила незабавно, обикновено първо се появяват неприятни усещания, дискомфорт и тежест в лумбосакралната област, които много хора не обръщат внимание.

За да се предотврати появата на болката, трябва да следите физическа активност, полезни упражнения, за да се представят и да следите състоянието на вътрешните органи.

Ако болката е все още там и е преследван, първо трябва да се изключи инфекции и увреждане на органите, и след това да използвате инструментите, които ще облекчат дискомфорта: затоплянето на кремове и мехлеми, компреси, вани с ароматни масла. Но не забравяйте, че всички методи за облекчаване на болката и превантивните мерки могат да се предписват само на опитен специалист.

Рисуване болка може да се дължи на проблеми с мускулите на гръбначния стълб и гърба, но чувството на дискомфорт може да бъде свързано с инфекции, неправилно функциониране на вътрешните органи и сериозни гинекологични заболявания. Не забравяйте, че дори и да не причиняват болка тежка дискомфорт и не увеличава с течение на времето, все още трябва да се види със специалист, той помага за идентифициране на болестта в ранен стадий и да предоставя навременна експертна помощ.