Диета за хепатит С, които не могат, и това, което може да се яде, меню, рецепти

Хепатит С продължава да бъде един от най-опасните болести: това е дълъг период от време може да бъде безсимптомно. Диета хепатит С и компетентен лечение може да осигури на пациента се възстанови, но процесът е дълъг и скъп. Без диета успех при лечението на хепатит е несигурно.Хепатит, че може да се яде
Каква е диетата за хепатит С? Какви храни не можете да ядете? Какво трябва да бъде менюто за хепатит С?

Невъзможно е да има хепатит С?

За лечение на хепатит С диета - това не е желателно, тъй като предпоставка. Това намалява натоварването на черния дроб и други органи на храносмилателната система, тя дава повече енергия и намалява усещането за болка и дискомфорт в десния горен квадрант. Много строга диета не може да бъде назован, обаче има някои ограничения в храната. В острата фаза на заболяването тези ограничения малко повече.

Хепатит, че може да се яде
Ако се случва така, че човек има хепатит, той трябва да се откаже завинаги продуктите, като например:

В четете този списък с пациенти често възниква въпросът: какво може да се яде, ако тези продукти са изключени? В действителност, и хепатит може да яде вкусни. Това е въпрос на навик. Приоритетът трябва да е домашно приготвена храна, тъй като в столовете, кафенета и ресторанти за бързо хранене са трудни за намиране диетични храни.

Как можем да се хранят болните?

Хепатит, че може да се яде
Диета при пациенти с хепатит С дава възможност да се използва от следните продукти:

 1. Билковите чайове, включително зелено, плодови напитки, желета.
 2. Много слабо кафе с мляко, или така наречените кафе напитка.
 3. Нискомаслените млечни продукти.
 4. Варени месо и риба ниско съдържание на мазнини сортове.
 5. Пресни плодове и зеленчуци, с изключение на ряпа, репички, киселец, чесън и лук.
 6. Вегетариански салати, яхнии и супи, приготвени с минимален размер на масла и мазнини.
 7. Всички видове каша, варено на вода и мляко.
 8. Натурални сокове.
 9. Ядки.
 10. "Вчера" хлебна пшеница.
 11. Паста.
 12. Това позволи на ограниченото използване на масло с готови ястия (това е важно, че маслото не се подлага на термична обработка).


При пациенти с хепатит С е подходяща диета №5. Тя трябва да се предписва на всички пациенти, страдащи от заболявания на черния дроб, жлъчните пътища и жлъчния мехур.

Изготвяне на диета за хепатит С

Хепатит, че може да се яде
При лечението на хепатит С пациент трябва да се придържат към следните принципи на хранене:

В периода на остро заболяване храна се препоръчва да се използва в занемарено: това значително ще улесни усвояването му и намаляване на тежестта върху болния орган.

пациенти с хепатит тялото трябва да получат максималния размер на хранителни вещества и витамини. На първо да се направи в менюто ще помогне на лекаря, а след това ще бъде направено на пациента. Препоръчително е да се рисува дясното меню за цялата седмица: тя е по-лесно да се направи вашата диета балансирано и да не забравяме за полезни продукти.

Ето един груб меню за деня:

 1. 8.00. Гърдата варено, чай, хляб с парче масло.
 2. 10.00. Омлет протеин пара, бульон бедрата.
 3. 13.00. Noodle супа със зеленчуков бульон, варено говеждо месо с варени картофи, плодове компот.
 4. 16.00. Ниско съдържание на мазнини извара със заквасена сметана, бисквити, зелен чай.
 5. 19.00. Варени сребриста, варено цвекло пюре, чай с мляко.
 6. 22.00. Нискомаслено кисело мляко.

Мога ли да се яде кисело зеле?

Кисело зеле - национален продукт, любов Bolgariyan която не изсъхне. Мнозина смятат, че това ястие лек за много заболявания. И тъй като за хепатит С, според по-голямата част, може да се излекува само кисело зеле. Е, или неговия сок, който някои от "лечители" Препоръчваме хранене на всеки 3 часа. Не бъдете толкова безусловно вярвам всички популярни рецепти. Диета хепатит С изключва използването на зеле: той съдържа голямо количество сол е груби влакна, който може да бъде проблем, и така да се отслабена храносмилателния тракт, което води ферментация. Възможно е да има известно облекчение за този продукт, ако пациентът не може да живее без кисело зеле. Но това трябва да се реши само от лекуващия лекар.

За хепатит С диета трябва да бъде строг, но балансирана. Спазването му - предпоставка за добро здраве и ефективно лечение. Диета след хепатит В, когато болестта се лекува, е важен компонент на здравето.

Ето защо, ако сте загрижени за хепатит, с ограничения в храната трябва да приемат веднага.