Диария симптоми, причини и лечения

Диария, как да се лекува

няколко дефиниции

За да се разбере защо е налице промяна на стола, което трябва да знаете, че диария - не е болест. Диария при възрастни е знак за сериозни проблеми, възникнали в организма. Последиците могат да повлияят на общото здравословно състояние на лицето на човека, и да говори на дехидратация и дори анемия.Така че, диария - промяна в размера на изпражненията и тяхната последователност. Лицето изпитва чести позиви за дефекация, които могат да бъдат придружени от болезнени усещания.

Какво да правите, ако имате диария и дали да се лекува?

Бийте се с диария трябва да започне възможно най-рано, тъй като на това колко бързо ще бъде предоставена на правилното медицинска помощ, това зависи не само от възстановяването на червата, но и общото благосъстояние. Значение каква е тежестта на диария и причините за тяхното възникване, лечението може да се направи у дома или в болница.

Началото на симптомите

Повечето хора смятат, че симптомите на диария при възрастни са намалени до появата на хлабав изпражнения. Въпреки това, както казахме, това явление е само епифеномен на всяка болест. Ето защо е много важно да се обърне внимание на други симптоми на диария, които могат да бъдат изразени в следните симптоми:

 1. Повишена телесна температура. Най-често причинени от бактериални или вирусни лезии. От черво - един от имунните органи нежелано действие, придружено от висока температура.
 2. Появата на гадене и повръщане. Тези симптоми на диария са най-честите и съвсем разбираемо. От началото на процеса на движение на стол е счупен, е тяхната леене в обратната посока. Освен това, всички тези необработени отпадъчни продукти да доведе до интоксикация, т.е., токсини навлизат в кръвообращението и се извършват за всички органи и тъкани. Първият, който отговори на нарушение на повръщане центъра на мозъка, който изпраща сигнали до началото под формата на гадене и повръщане след това на.
 3. Болка в областта на корема. Когато има диария, симптомите, свързани с болка, най-често проявяващи се със силни спазми и имат пароксизмална в природата. В този случай, в момента на нападението на болката се появява желание да има движение на червата, което се проявява като тежка диария. Силна болка скоро характерни за своите микробните видове, както и хранително отравяне. Във всички останали случаи, болката се изразява по-малко ясно изразени коремен дискомфорт и тежест в краката.
 4. Оригване с гранясал вкус. Получената диария, оригване симптоми могат да се проявят като в началото, и в хода на заболяването. Ако диарията се появява след появата на регургитация, това означава неизправност в панкреаса и жлъчните система.

Тъй като храната, която попада в стомаха не храносмилане, процесът на нейното разпадане започва. Следователно, има зловонни газове, които излизане като оригване. И частиците храна, а останалите хаотичен, достигат до червата, тя дразнят и предизвикват тежка диария.

В този случай, когато неприятно "гнило" оригване изглежда вече по време на диария, това показва, вторична неизправности в храносмилането, които предизвикаха сериозна болест започва да прогресира.

Диария, как да се лекува

Балон - задължителна функция, която придружава диария. Тя възниква в резултат на голямото количество на газове, които се появяват в червата.

Причини за възникване на диария

Тежка диария - един вид защита срещу патогенни вируси и бактерии жизнените функции, които нарушават нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Тялото по такъв начин се опитва да се пречисти от вредни микроорганизми. Но той се нуждае от помощ, защото постоянно тежка диария може да доведе до катастрофални последици.

Причините за диария при възрастни могат да бъдат различни. Въпреки това, повечето от своята кауза или характер на хранително отравяне бактериалните инфекции.

Друга често срещана причина за диария - диария. Има, като правило, поради нередности в стомаха и неговата секреция, което води до нарушаване на храносмилането.

Диария, която причинява различни инфекции, причинени от вируси и протозои, дизентерия бацил. Токсини, които се образуват от хаотичен храна, да предизвика тежка диария при възрастни. Въпреки това, той реагира добре на лечението, тъй като патогени са от естествени жители. Алергии към храни и различни видове отравяне вещества токсични произход - също води до диария.

Диария, как да се лекува

Специално внимание следва да се обърне на време, когато причините за диария при възрастни - лечение с антибиотици. Много от пациентите се интересуват от това дали може да има диария след прием на лекарството. Отговорът е категорично да. Фактът, че всички лекарства може да предизвика нежелани реакции и антибактериални лекарства причиняват дисбактериоза.

Особености на женското тяло

Въпреки факта, че основните фактори на диария при мъжете, така и жените са едни и същи, структурата на женското тяло има някои функции, от настъпването на течни диария. Например, наличието на менструалния цикъл, лоша диета по време на бременност и тежък стрес - честите причини за диария при жените.

Диария, как да се лекува


Друг фактор, на който е диария при жените - работа в опасни среди. Неспазването на изискванията за безопасност на химични или токсични вещества могат да се развият дисбиоза.

Механизмът на диария

Причините за диария причиняват характеристиките на възникването му.

Ще се разбере, от това, което може да бъде диария, в зависимост от механизма на неговото развитие.

 • Секреторен вид. чревните клетки освобождават повишено количество на слуз и течности, обаче изглежда воднисти течни изпражнения. Причина тумор диария и възпалително заболяване на червата.
 • Hypokinetic вид. Изпражненията се превръща в каша състояние, стол малък остър зловонна миризма. Причините за диария при възрастни в този случай - най-бавната скорост на преминаване на храната през червата.
 • Хиперкинетично гледка. Охарактеризирани незначителни фекални секрети и тяхната липса на миризма. Основната проява - бързо намаляване на червата, което води до по-бързо развитие на храната си. Той проявява във всички видове диария, с изключение на тежките случаи на интоксикация.
 • Osmolar вид. Проявява разстройство при възрастни, причините на които се намират в долния чревен абсорбируемост необходимата вода и сол. Изразено в изобилие екскременти, които съдържат множество частици от хаотичен храна и мазнини.
 • Giperekssudativny вид. Течността влиза в кухината на възпалени черва. Воднисти изпражнения и в повечето случаи съдържа слуз и кръвни съсиреци. Сумата е незначителна.
 • Инвазивна форма. Това се дължи на действието на патогени, които атакуват чревните клетки. Среща се по време на и бактериален инфекциозна диария и предизвикан от лекарства.

Трябва да се подчертае, че по време на появата на диария е съвсем възможно да се приложат няколко механизма за разпределяне на един доминиращ.

Класификация на диария прояви

В зависимост от причините за диария, следните видове диария:

 1. Храносмилателен вид. Диария при възрастни причина храна и редица алергени;
 2. Диспептични поглед. Диарията се причинява от неправилно храносмилане на храната във връзка с нарушаването на вътрешните органи;
 3. Токсичен вид. Нередовните екскременти се дължат на токсични отравяния вещества;
 4. Медицински вид. Течен диария възниква в резултат на продължително прилагане на лекарства или проявление на техните странични ефекти;
 5. Неврогенични възгледи. Диария, свързана с умствено и емоционално смут.

Лесно течност формата на изпражненията, което продължава много кратък период от време, не може да навреди на човек, като водния баланс се възстановява от организма на техните собствени. Като има предвид, тежки форми може да доведе до пълно изтощение. С не може да се дозира такъв диария без лечение.

Алгоритъмът на възникване на течни изпражнения

Какво става, ако диария започна неочаквано? Какъв вид помощ с диария трябва да се дава на един възрастен?

Диария, как да се лекува

Трябва да се разбира, че реакцията на това заболяване е много индивидуално. Например, един човек ще се чувстват прекомерна слабост и умора, дори и за незначителни прояви на хлабав изпражнения, да мисля за това как да се бързо да се отървете от диария, а другият при 5-6 изхождания на ден, няма да се мисли за това как да се отнасяме диария, защото здравословното му състояние Той остава стабилен. След лечение на диария ще бъде ограничено до приемането на абсорбенти и обилно пиене, диета.

Ако диарията за дълго време не спира. човек изпитва гадене, киселини в стомаха, подуване на корема, повръщане, и има обща слабост на кървене в изпражненията, лечение на диария трябва да започне възможно най-скоро. Най-често в такива ситуации, причини и лечение на диария ще се определя от лекар, определен от съответния изпит.

Спешна хоспитализация изискват тези знаци:

 • Kal черен цвят с мирис на гниене;
 • Постоянна температура;
 • Наличието в стол вагинално кървене или слуз;
 • Остра болка в корема.

В тези случаи, за да се определи как да се отнасяме диария, лекарят може само, както в дома направи невъзможно.

Специфичността на лечението

За да се разбере как да се спре диария при възрастни, е необходимо да се помни, че симптомите и лечението му са неразривно свързани. Затова е много важно да се определи основната причина за такъв отговор. Освен това, лечение на диария при възрастни трябва да бъде сложен и включва хранене, превенция на дехидратация и получаващи лекарства, предписани от лекар, който след идентифициране на причините на изпражненията.

Диария, как да се лекува

Компетентно предоставят първа помощ на диария не само ще улесни общото състояние на лицето, но също така, доколкото е възможно, за да попречи на своите негативни последици. Помислете за това, което може да се направи за лечение на диария при възрастни, без помощта на лекарите.

 1. Елиминирайте възможните прояви на дехидратация. За да направите това, трябва да се пие много чист или солена вода, бульон лайка. И можете да използвате и rehydron решение. Пиенето на големи количества течности ще възстанови баланса на водно-солевия и да се избегне отравяне. Важно е, ако имате диария при възрастни започнете да получавате течност в големи количества възможно най-рано.
 2. Вземете сорбенти под формата на активен въглен. Това ще помогне за подобряване на функцията на червата и активиране на изхода на токсични вещества, които предизвикват диария.
 3. Да не се яде за известно време, и след това да се използват само тези продукти, които ви позволява да диета.

Ако въпреки спазването на всички по-горе препоръки, човешкото състояние не се подобри в рамките на няколко дни, какво да се прави само лекар може да каже, ако имате диария.

Особености нежна електроцентрали

Каква трябва да бъде храната и че може да се яде с редки изпражнения?

Диария, как да се лекува

Чудесно начало на диета, ще се разреди ден, когато пациентът може да се пие само сладък чай. След това е препоръчително да се вземе в храните, са продукти, които имат функция за закрепване:

 • Пшенични бисквити;
 • Kashi лигавицата последователност във вода;
 • Постно месо или риба, които са варени или задушени;
 • Бульони от ориз, птици череша или боровинки;
 • Пюре пюре зеленчуци.

Диария, как да се лекува

Когато трябва да се спре диария, трябва да забравите за продуктите, които имат релаксиращ и дразнещ ефект върху червата: пушени и пикантни храни, зеленчуци, без топлинна обработка, млечни продукти, пържени и мазни ястия и др ...

Cure диария у дома ще ви помогне правилното хранене. Трябва да има чести, но малки порции. Вие трябва да се придържат към строга диета в продължение на няколко дни. След това можете да постепенно "смекчаване" той, добавяйки към диета изключва храни.

линейка

Какво да правите, ако тежка диария, когато приемате лекарства, които не искате? Има една проста, но много ефективна рецепта за лечение на диария у дома.

Диария, как да се лекува

Разтваря няколко кристалчета калиев перманганат в стъкло prokipyachonnoy вода, така че да се маркира в бледо розов цвят. Веднага след като се събуди и преди да заспя, пие чашата на това решение на празен стомах. Този механизъм - спешна медицинска помощ, така че е достатъчно, за да го вземе няколко пъти, за да забравите за диарията.

чудодейни билки

Лечителите и билкари от древността са знаели как да се отървете от диария с помощта на лечебни растения. Тези чудни рецепти са ефективни днес. Ето няколко примера за това как да се спре диария използване народни средства.

Подобно третиране с помощта на традиционната медицина ще бъде ефективна само когато дисбиоза проявява в лека. В тежка диария потоци, какво да правя и как да се премахне болестта, може да бъде решен само от лекар.

Моля, оценете статията: