CVT скоростна кутия CVT - това е, как работи, какви са плюсовете

Какво е най-CVT кутия. и как тя се различава от традиционния предаването? Този въпрос може да се интересуват от двете съществуващи собственици на автомобили с оглед на предаването на въртящия момент и бъдещето. Този тип предаване означава, че няма фиксирани предавателни числа. Това дава по-плавно движение, и ви позволява да използвате двигателя в оптимални условия. Друго име за тази кутия - вариатор. На следващо място, помисли за плюсовете и минусите на CVT скоростна кутия, нюансите на неговата употреба, както и прегледи на шофьорите, които вече притежават автомобили с безстепенна трансмисия.дефиниция

Съкращение CVT (безстепенна трансмисия. - на английски език) означава "постоянно променлива трансмисия." Това означава, че дизайнът му предполага възможност за плавна промяна в съотношението на предаване между устройството и задвижвани макари. На практика това означава, че полето за ППО има множество предавателни отношения в рамките на определен обхват (диапазон на ограниченията, минимален и максимален диаметър на ролките). Експлоатация на вариатора е много подобен на използването на автоматична скоростна кутия. Техните различия можете да прочетете отделно.

Към днешна дата, на следните видове: CVTs

CVT скоростната кутия (CVT) се използва не само като предаване на автомобили, но и други транспортни средства - като например скутери, моторни шейни, ATV и така нататък.

Най-често срещаният тип на CVT кутия е CVT триенето-колан. Това се дължи на относителната простота и надеждност на конструкцията му, както и удобството и възможността за използване в силова линия. Към днешна дата, по-голямата част от производителите на автомобили, които произвеждат автомобили с CVT скоростна кутия, с променлива скорост V-колан се използва (с изключение на някои модели, "Нисан" с CVT на тороидална тип). След това разглеждане на структурата и функцията на ППО на V-образен ремък.

CVT кутии работят

вариатор V-колан се състои от две основни части:

 • Трапецовидна назъбен ремък. вместо Някои автомобили са използвани метална верига или ремък, изработен от метални пластини.
 • Две макари образувани конуси лице един към друг зъбчета.

Що се отнася до начина, близо един до друг са коаксиални конуси, диаметъра на кръга, която описва увеличения колан или намалява. Това са част от изпълнителната механизмите за ППО. А управлява всички електроника въз основа на информация от множество сензори.

Вариатор го прави преглед

Принципът на работа на вариатора

Вариатор го прави преглед

Устройството безстепенна трансмисия CVT

Например, ако диаметърът на задвижващата шайба е максимумът (своите конуси ще бъдат поставени най-близо един до друг) и минимум с роби (тя конуси максимално дисперсна), това означава, че са включени най-много "висока предавка" (съответстващи на четвъртия или петия прехвърляне в конвенционалната трансмисия). И обратното, ако диаметърът на задвижваната шайба е минимален (той ще разпръсне конуси), а максималният задвижване (конуси своята компактност), това съответства на "най-ниска предаването" (в първия конвенционалната трансмисия).

За шофиране на заден ход в вариатора, използвайки допълнителни решения, обикновено планетарна предавка, тъй като не може да се използва традиционния подход в този случай.

Благодарение на дизайна може да се използва вариатор дизайн само за относително малки машини (с мощност на двигателя до 220 к.с.). Това се дължи на големите усилия, които изпитват колана по време на работа. Процесът на управление на превозното средство с трансмисия CVT налага някои ограничения върху водача. Така че, не е възможно рязко да се започне от мястото за дълго време, за да отидете на максимална или минимална скорост, тегли ремарке, шофиране на пътя.

Предимствата и недостатъците на ППО кутии

Както и всякакви технически устройства, с променлива скорост имат своите предимства и недостатъци. Но в справедливостта трябва да се отбележи, че в момента автопроизводителите непрекъснато се подобряват тази трансмисия, така че с течение на времето, картината е вероятно да се промени, както и слабостите в CVT ще бъдат по-малко. Въпреки това, към днешна дата CVT скоростна кутия има следните предимства и недостатъци:

В вариатора осигурява плавно бързо набиране без смотаняци, характерен за ръчна скоростна кутия или автоматична трансмисия.

CVT сега е инсталиран на машината с мощност на двигателя до 220 к.с. Това се дължи на факта, че много мощни двигатели имат прекомерен ефект върху задвижващия ремък (верига) на вариатора.

По-висока ефективност. Това спестява гориво, и мощността на двигателя се предава бързо на изпълнителните механизми.

CVT е много чувствителен към качеството на трансмисионното масло. Като правило, трябва да се купуват само оригинален висококачествено масло, което е много по-скъпо, отколкото техните колеги в бюджета. Освен това, необходимо е да се смяна на маслото по-често, отколкото при конвенционалния предаване (приблизително на всеки 30 000 км).Значителни икономии на гориво. Това става в резултат на висока ефективност и гладка обороти на двигателя и да зададете скорост (в конвенционална задвижваща система значителен преразход се случва по време на смяна).

Сложността на устройството за вариатор (наличието на "умни" електроника и голям брой сензори), има за последица, че при най-малкото повреда на един от вариатора множество възли автоматично ще се променят към авариен режим или недееспособни (принудителен или при необходимост).

Висок екологичен, което е в резултат на по-малък разход на гориво. Това означава, че машините са оборудвани с CVT, за да отговори на днешните най-високите европейски екологични стандарти.

Сложността на ремонт. Често, дори и малък проблем с експлоатацията или ремонта на вариатора може да доведе до ситуация, в която е трудно да се намери студио и специалисти по ремонт на уреда (това важи особено за малки градове и села). И разходите за ремонт на вариатора са много по-високи в сравнение с традиционните ръчна скоростна кутия или автоматична трансмисия.

Electronics, която контролира вариатора, винаги избира най-подходящия режим. Това означава, че предаването винаги работи в най-кротките. В съответствие с това, че има положителен ефект върху износването и полезен живот на уреда.

Вие не може да тегли ремарке или друго превозно средство в кола с CVT.

С кола с CVT скоростна кутия не може да тегли ремарке или друго превозно средство. Можете също така не може да бъде теглен, и самата машина, ако тя се изключва двигателя. Единственото изключение е, ако постът на аварийна кола карам ос.

Възможни проблеми в работата

На практика, собствениците на автомобили, оборудвани с трансмисия CVT са изправени пред три големи предизвикателства.

 1. Носете на лагер конуси. Причината за това е проста - да влезе в дебрите на работната повърхност на износване (стружки) или боклука. На проблема на собственика на колата ще кажа появи бучене идва от вариатора. Това може да стане по различни писти - от 40 до 150 000km. Според статистиката, това много грешим Nissan Qashqai. За да се избегне този проблем, е необходимо редовно да се замени маслото скоростна кутия (в съответствие с препоръките на по-голямата част от производителите на автомобили да го направя на всеки 30. 50 000 км).

На налягане и помпа

 • Провалът на предпазния вентил на маслената помпа. Това ще Ви информираме, смотаняци и потрепвания, докато колата по време на спиране и потегляне, както и в тиха униформа шофиране. Причината за провал, най-вероятно, ще бъдат покрити в едни и същи продукти носят. Поради тяхната поява заседнала клапан в междинни положения. Следователно, налягането в системата започва да се вози, диаметрите на диск и задвижвани макари в синхрон, тъй като на този пояс започва да се промъкнат. Когато поправките обикновено смяна на маслото и ремъка и ролките опесъчени. Предотвратяване на отказ е една и съща - време за промяна на течност предаване и филтър, както и използването на висококачествени масла. Не забравяйте, че в CVT трансмисия на вариатор е необходимо да попълните формата на масло (тя осигурява желания вискозитет и "лепкавост"). CVT масло се различава гарантира стабилна работа на "мокри" съединители. В допълнение, той е по-лепкава, като по този начин се гарантира желаната ангажимент между ролките и ремъка за задвижване.
 • Проблеми с работната температура. Фактът, че вариатора е много чувствителен към диапазон на работната температура, по-специално, да прегрява. За това съответства на температурен сензор, който в случай на превишаване на вариатор критична стойност се изразява в авариен режим (комплекти колани в средно положение и на двете ролки). За принудително охлаждане на вариатора често използват допълнително радиатор. За да не се прегрее вариатора, опитайте се за дълго време да не ходят на минимална или максимална скорост. Също така, не забравяйте да почистите охлаждане на радиатора вариатора (ако е на колата си).
 • За повече информация относно вариатора

  Много експерти смятат, че предаването на CVT (CVT) - е най-съвършената форма на предаване до момента. Следователно, има всички предпоставки за това, че вариатора постепенно заместват автоматичната скоростна кутия, като последната уверено замяна механична трансмисия с времето. Все пак, ако решите да си купите кола, снабдена с CVT, тогава ще трябва да се помни, следните важни факти:

  Преди да си купите кола с CVT, трябва да бъдат подготвени за условията на неговото действие. Тя ще ви струва повече, но си струва удоволствието и комфорта, който предоставя вариатор. Хиляди автомобилистите днес използват безстепенна трансмисия, както и техният брой расте.

  Преглед на скоростната кутия CVT

  И накрая, ние сме събрали за вас най-добрите отзиви на собственици шофьорите, чиито автомобили са оборудвани със CVT. Ние сме ги въвеждане на вашето внимание, така че ще се получи ясна картина на максималния-подходящият избор.

  Чрез вариатор за опознаване. Имах субективно впечатление, че веднага след като се освободи газ, колата спира много по-бързо, отколкото на машината (вероятно така dviglom спирачна случва). Това е, което аз бях необичайно, аз обичам да dokatyvayutsya светофарите. И от професионалистите - на dviglov 1.5 говорител Freaky (не в сравнение с по-горе, и в сравнение с конвенционалните машини с 1.5) и на разхода на гориво с ниско.

  Всички, които похвали вариатор здрав разум никой не може да го обясни по-добре, отколкото днес, прекалено гладка скорост 6-7mi настоящите хидромеханика, т.е., отговорът е прост нищо по-лошо (написано по-горе в тази статия). Просто тези хора са купили вариатор, не защото той е най-добрата машина, но тъй като колата те решават да купят не отиде с тази машина.

  CVT икономична машина (не се сравни с Selick и всяка друга кола с двигател 1.3

  CVT не вдъхва надежда. Интересно, разбира се, за развитие. Но като се има предвид, че цялата световна автомобилна индустрия отива от подобрена надеждност в модерни елементи и след това далеч от Варик (както и от роботите) не трябва да чакаме. Е, че преминаването към отношението на потребителите към автомобилите: купуват, се вози 2 години гаранция, слива, купих нова. Това, което имаме и сме в действителност.

  Плюсове - по-бързи и по-уверени ускорение в сравнение с машините и механиката (ако не овладее механиката на състезателни спортове). Ефикасността. (5.5 Fit-л, л-7 Integra, както на пистата)

  Защо ми е необходим вариатор като отдавна е изобретил "класически" машината - меки и супер стабилен? Това предполага само един вариант - да се намали надеждността и заварката за продажбата на п / з. И така 100tys на типа. мина кола - всичко, време е в кошчето.

  Миналата зима отидох на Civic с вариатор, никакви проблеми на лед не е бил. CVT е наистина икономичен и динамичен машина. Основното нещо, което се стигна до вас в добро състояние. Е, малко по-скъпо обслужване е таксата за удоволствие от шофирането

  С една дума, за ППО = хемороиди, маркетинг Mulka за еднократна употреба автомобили.

  Седмата година на вариатора - един чудесен полет!

  Стари машина е надежден като АК-47, на Варик nafik

  Както можете да видите, че повечето хора, най-малко веднъж се опита да се вози на вариатора, доколкото е възможно, да не се отказват по-далеч от това удоволствие. Въпреки това, резултатите, които правите само.

  CVT въпреки че по-сложно и скъпо да се поддържа, но това е най-добрият предаването за машини с двигател с вътрешно горене. И с течение на времето, цената на автомобилите, оборудвани с тях само ще намалее, и надеждността на такава система да расте. Следователно, тези ограничения са премахнати. Но към днешна дата, не забравяйте за тях, и да използвате автомобила в съответствие с препоръките на производителя, а след това се боксира CBT също ще бъде дълго време служи вярно, колкото и самата кола.