Боядисва тапет, който е по-добре, плюсове и минуси, като лепило и ги боя

Като лепило може да се боядисва тапети

Оцветяването е най-лесният начин да промените външния вид на стените, но с течение на времето, гладката повърхност ще дразни. И само ако интериора текстурирани боядисва тапети имитиращи: декоративна мазилка украшение или други модели, можете да дадете на стаята постоянно нов дизайн, като ги пребоядисване.Поставянето на стените на тапети или боя

На въпроса, какво е по-добре - на тапети или боядисване на стените, трудно да се отговори еднозначно. Техните предимства и недостатъци са и в двата случая трябва да се разглеждат тук много фактори.

Стекът на стени с тапети

За да се боя по стените, той е длъжен да ги подготви идеален за довършителни работи. Повърхността трябва да бъде равна и гладка, не са дори най-малките кухини и пукнатини. Всеки, дори и най-скъпата боя не може да скрие всякакви дефекти. Също така не помогне в този случай, втория и третия му слой.
На грапава повърхност боята ще падне неравномерно, с течение на времето започва да се справи и отпадат. Ето защо, на стената преди боядисване старателно полирана за да се получи гладка и идеално равна повърхност.

За този вид работа се изисква също и подготовка на повърхността, но този път можете да получите замазка повърхност. Разбира се, и в двата случая, стените грундирани, опесъчени и след това отново да покрие състава на грунд. За "твърдите" тапет, като нетъкани, винил или фибростъкло, допуснати някои грешки във формата на малки недостатъци. Плътен плат и скриване на малки несъвършенства и текстурата на тях също да помогне скрие незначителни недостатъци база.

Подготовка на повърхността ще изисква значителни инвестиции. Работи по измазване са скъпи, процесът ще се забави за дълго време, тъй като е необходимо време, за да изсъхне всеки слой. Високо качество на боя също не е евтин. Но това е оправдано, за период на експлоатация.

За лепене на тапети на стените е достатъчно да се замазка пукнатините, запечата дупка, грундирани стени. Всичко това може да бъде направено на ръка, а не като кани експерти. Този вид работа ще бъде много по-евтино и ще бъде по-бързо от боята. Особено като се има предвид факта, че понякога повърхността е необходимо да рисувам повече от веднъж.

За тези, които предпочитат да се направи ремонт веднъж и да забравите за нея в продължение на 10 години, най-добре е да рисува по стените с боя и да ги поддържат в добро състояние.

Ако имате нужда от постоянна промяна на интериора, тапета ще отговаря перфектно. Те са лесни за лепило, те по-добре скрий стена дефекти.

Съвременните дизайнери препоръчват да се комбинира не само цветовете, но и текстурата на повърхността. По този начин, гладка стена не е много подходящ за изработката на вътрешната рококо или империя, но в стила на техно ще изглежда перфектно.

Wallpaper във вътрешното пространство може да се използва в най-различни стилове - от класическа до таванско помещение. Те имат много текстурни решения. Тук можете да намерите колекция за будоар на жените и съзидателно стая.

Изборът да бъде по-добре - боя по стените или тапет паста, не забравяйте, че вашето решение зависи не само от хармоничното съчетание на мебели, текстил и аксесоари. Главната роля в това отношение реши да практичност, ефективност и бързина на изпълнение.

Вие искате да сте в апартамента удобни, естетически безупречно и с възможността за промяна на интериора - Poquelin тапет за боядисване на стени. Те са практични, тъй като върху повърхности, третирани с боя, винаги има вероятност за ексфолиране - независимо дали става дума замазка не е залепнала за дъното или стената имаше значителни пукнатини. Дефекти появяват видими веднага и да го ремонтира. И ако такъв инцидент се случва под тапета, ти го знаеш, само когато те ще бъдат излъгани.

Искате ли да работите с четка или валяк директно върху стените - подготви основата за боядисване безотказно и купи за качество на материалите. Трябва да знаете, че боядисването на стените не е по-малко от тапети. но много по-скъпо в някои случаи.

Разнообразие от тапети за боядисване

Каза вид покрития, изработени от различни материали. Чудите се какво е по-добре да се използва нещо като тапети за боядисване, не забравяйте това. Производителите предлагат на потребителите платна, които могат да бъдат боядисани определен брой пъти:

Вашият избор зависи от помещенията на направленията. Така например, в банята, не използвайте хартиени листа - те се страхуват от водата. В този случай е по-добре Poquelin нетъкани, винилови тапети за боядисване - те не се страхуват от водата.

Като лепило може да се боядисва тапети

Руно покритие боядисва

Съвременният пазар е огромен брой опции, които могат да задоволят естетическите нужди на всеки клиент. Преди да изберете тапети за боядисване, нищо лошо няма да знае какви са издадени.

Като лепило може да се боядисва тапети

Най-често срещаният тип. Те са най-гъста и устойчива база не позволява на тапети бръчки. На повърхността, използвайки шаблони фабрика прилага различни текстура и релефни елементи.

Като лепило може да се боядисва тапети

Ако няма информация върху опаковката, че тапета може да се боядисва, тогава ще трябва да се експериментира.
Производителите произвеждат специални колекции, които са предназначени за рисуване. Това изложение слой плат дава тази възможност, тя е устойчива на външни фактори и може да издържи на множествена процедура оцветяване.

Като лепило може да се боядисва тапети


Стъкло тапет състои от множество от стъклени влакна. Това покритие е перфектно прикрива недостатъци като пукнатини и мивки. Структурата на тъкани е разнообразна и подходящ за всички вътрешни стилове.

Като лепило може да се боядисва тапети

Производителят произвежда светло сиво или бяло може да се боядисва тапети, платното не промени тона на цвета, който сте избрали. Тези нюанси се считат за неутрални.

Инструменти за боядисване тапети

За работа изисква не само висококачествени материали, но също е добър инструмент.

Валяк за боядисване с повърхност, изработена от изкуствени кожи

Инструментът е на разположение в съответствие с ГОСТ 10831-87 "Paint. Спецификации ". Той се използва за прилагане на боя на повърхността. За да може правилно да изберете какво да се боя валяк боядисва тапети, трябва да знаете, че изборът на купчината е много се отразява на качеството на работата. най-добър резултат се постига, когато се работи с дълъг влас валяк за тапети уеб. Long купчина стигне до "дъното" на закрепения мотив на тапети, кратка дрямка боя само "върха" на картината. Пяна ролки не са подходящи за оцветяване, те се притискат в слой от мастило, въздушни мехурчета, които намаляват качеството на картината. Въпреки това, тези ролки могат да бъдат отстранени боя от "върха" на чертежи. "Велур сако" поглъща малко боя и валяк не потъват на "дъното" на чертежи, такъв инструмент може да се боядисва отгоре облекчение тапети.
След работа се измиват добре инструмент. В противен случай, той ще остане на чужди частици, бои съсиреци.

Като лепило може да се боядисва тапети

Произведени в съответствие с ГОСТ 26598-85 "Контейнерите и опаковъчна техника в сградата." Тази тава на боя с извличане на мрежата е много полезно за рисуване. На сайта можете да се търкаля ролката да се разпредели равномерно боята върху него.

Като лепило може да се боядисва тапети

Този инструмент е произведен в съответствие с ГОСТ 10597-87 "Четки и четки за рисуване. Спецификации ". За спрей ъгли или в затворени пространства, използвайки тесен четка 50 mm, и за боядисване на краищата, където валяк може боя върху повърхността, - размерът на 150 или 200 мм.

Като лепило може да се боядисва тапети

Произведени в съответствие с ГОСТ 18251-87 "залепваща лента на хартиена основа. Спецификации ". Експертите дори го наричат ​​Krepp. Тя е предназначена да предотврати проникването на боята на повърхността. хартия лепило освобождаване, от една страна, на която един слой от лепило. Paint под него не тече, тъй като твърдо се придържа към основата, тя може лесно да се отстрани и не оставя следа.

Като лепило може да се боядисва тапети

С цел да се направи качествена боя тапет за живопис, изисква малко опит. Предварително практика върху малко парче плат, но не и на стената, за да бъдат боядисани. Внимателно развийте рулото в клетката, боята се разпределя равномерно по цялата повърхност на инструмента.

Сега нека да разгледаме как се рисува тапет преди боядисване. Всички листа са различни по структура, в характеристики. Така че друг не е само процес на поставяне, но също така и боядисване.

Всички живопис се уреждат с правилник, и трябва да се съобразят с:

Парченце 3.04.01-87 позиция "Бояджийски работи"

На колко изглаждане на стените, ако има пукнатини и малки дефекти, това зависи от избора.

Хартия тапети изисква идеално гладка покритие, защото всички дефекти на стените са ясно видими. Скриване на пукнатини и неравности и нетъкан стъкло кърпа тапети. Минало поради своя състав са в състояние да коригира дефекти по повърхността, за да се изгладят грапавина и малки недостатъци.

на изискванията за безопасност на околната среда

Някои съоръжения, като детски ясли, детски спални, изискват избора на материали за най-безопасният здраве.

Най-щадящи околната среда, "диша" са хартия тапет. Те са произведени от естествени материали, и въздушно пропусклива и пари частици. Но нетъкан плат стъкло и също са изработени от естествени съставки, но все пак, за да добавите специфични компоненти. Това може да се прочете по-подробно в статията "Изборът на тапета за вашите стени: нетъкани, винил, хартия, бамбук, стъкло, текстил".

изискванията на стайна влажност

В помещения с висока влажност, често излагане на водна пара и не се препоръчва за хартия тапет - те бързо губят формата си и да се развалят външния вид на стените.

Стъклени влакна е много силна и издръжлива, могат да издържат на многократно излагане на вода и пара.

Ако не поправите толкова често, че има смисъл да закупите траен тапети, които не изискват честа смяна. И ако сте фен на редовни вътрешни промени, не се колебайте да се купи от картините, които не се характеризират с висока здравина и издръжливост.

Най-дългата притежават формата и издържат механично напрежение и нетъкани стъклени влакна лист. Стъклени влакна също притежават високи огнеупорни характеристики, което повишава тяхната гъвкавост. Повечето тънка и крехка - платна на хартия, те са лесно скъсани, дори и с най-малкото усилие. Vinyl flizelinovoj с база има тънък горен слой, който лесно се повреждат при контакт с острите ръбове на маси, столове или гардероби.

Това зависи от вашите предпочитания и желания.

Оценяване на бюджета си.

Най-евтиният - тази книга тапети, а най-скъпият - фибростъкло. Нетъкани платна може да намали консумацията на лепило, тъй като регулира с висока точност и намалена консумация дължи на факта, че залепващата основа се обработва само.

Експертно мнение Glaver.ru

Както можете да видите, като работата по живопис може да се справят сами с конвенционални средства или устройства, без помощта на професионални декоратори. Важно е да изберете правилната тапет за боядисване на техническите им параметри и характеристики: в препоръчителната хартия за деца, нетъкани в кухнята. За да разберете как те трябва да лепило и боя. За да направите това, трябва внимателно да прочетете съответния член на нашия уебсайт. Да приемем, че опасенията на живописта, те се съставят въз основа на TTC на "Типична лист поток на водна основа и живопис с маслени бои на стени и тавани." разработена в доверието Mosorgstroy през 1983. Но правилната технология на тапети, описано в другите ни материали.

Наблюденията показват, че в офиси и обществени места, където голям кръст, най-често се използва нетъкан или фибростъкло за живопис, в помещения, където хората сън и почивка, отдават предпочитание на покрития за хартия, хол и кухня, по-добре е да поставите върху винил. Като следвате нашите препоръки, които отговарят на стандартите за качество на obschebolgarskim ти си направил ремонт бързо и без по-нататъшни проблеми.

ГОСТ 28196-89 "Водно-дисперсионни бои. Спецификации ".

ГОСТ 10831-87 "Paint. Спецификации ".

ГОСТ 26598-85 "контейнери и опаковъчна техника в сградата."

ГОСТ 10597-87 "четки за рисуване и четки. Спецификации ".

ГОСТ 18251-87 "залепваща лента на хартиена основа. Спецификации ".

SNP 3.04.01-87 "Изолация и покрития."

"Типично лист поток на водна основа и маслена живопис стени и тавани", София, 1983 г., на Доверителния Mosorgstroy.

  • Като лепило може да се боядисва тапети
  • Като лепило може да се боядисва тапети
  • Като лепило може да се боядисва тапети
    • Като лепило може да се боядисва тапети
  • Като лепило може да се боядисва тапети
  • Като лепило може да се боядисва тапети