Бои за плат, боядисване тъкани у дома

Роклята ще рисувам

Множествена пране в пералня, особено с използването на избелващи добавки и ярки слънчеви лъчи се намали съпротивлението плат боядисване. Особено чувствителни към тази тъкан от памучни влакна. Paint на избледняване или изгори и повяхва, губи предишното си яркост.Най-доброто решение, за да освежите външния вид на плат - да рисува такива дрехи на химическо чистене. През химическото чистене използва специални багрила се използват трайни и надеждна технология, което гарантира почти фабрично качество боя материи.
Но за да си боядисват стари дънки или снопове могат да бъдат в дома с помощта на специално предназначение анилинови бои, предназначени за жилищни нужди.

Не всички тъкани могат да бъдат боядисани в къщи

Роклята ще рисувам

Роклята ще рисувам

За боядисване тъкани специални багрила, използвани синтетични влакна и специална техника (температура и т.н.) в дома може да бъде "уверен" боя памучни, вълнени тъкани, такива като тъкани, влакна и абсорбират мастило и не се хвърлят много след измиване.

Ако решите да придобият набор от модерен цвят тениска, закупуване на пакет от евтина бяла тениска и набор от универсални бои в различни цветове. Белият цвят е идеален за предаване на необходимите оттенъци и цветове. Всеки друг цвят на плата ще направи някои корекции в крайния резултат на боядисване. Бъдете готови за това, че не е възможно да рисува цветни дрехи в перфектно "чисти" цветове, посочени на опаковката на боята.

Багрила за платове

Роклята ще рисувам

Бои за боядисване тъкани са под формата на прах или течност. И на тези багрила могат да бъдат закупени в магазин за железария.

За всеки пакет багрило прикрепен подробни инструкции. Бъдете сигурни, за да го прочетете внимателно, преди да започнете да рисувате кърпа. Инструкциите посочени в какво съотношение на вода разрежда боя, което е максималното тегло на дрехи и платове, броят на гранчета вълна може да бъде боядисана едно саше и т.н.

Например, помислете два изгледа на българското производство на бои. Анилин багрило за плат "Lucar", предназначен за началната боядисване вата и найлонови тъкани, различни от Dacron и интрон. Тази боя, дори може да се използва за боядисване на кожа и кожа. На опаковката на боята да посочи типа на тъканите и материали, които могат да бъдат боядисани, както и на определен цвят, а инструкциите.

Боядисване на платове "Universal" Prospect Island "Tehnohim" (София), подходящ за боядисване тъкани, изработени от памук, лен, вискоза. За боядисване на вълна или коприна тъкани за закупуване на багрило на опаковката, който ще бъде означена като "боя за вълна или коприна." Много производители на бои, включително и чуждестранни, отдаване под наем на боята за боядисване на определена дреха, плат, прежда и др

Роклята ще рисувам

Например, можете да си купите боя, създаден специално, за да промените цвета на дънките. Между другото, ако си дънки не само се нуждаят от свежи цветове, но и ремонт, прочетете статията "Как да се зашие дупката в дънките." Това се обсъжда как да се възстанови разкъсаните и овехтели парцели дънки.

Как да рисувате на плата в дома

Роклята ще рисувам

Улавянето боядисване, винаги носете пластмасови или гумени ръкавици, в противен случай вие трябва да отидете с цветни ръце повече от един ден. В допълнение, химикали за боядисване може да предизвика дразнене и дори кожно заболяване.

Напълнете купата с вода. Можете да поставите в банята, но след това трябва да се работи по-малко, за да го перат, така че по-добре да се покрива с фолио раздел, където ще има басейн.

Постепенно в малки партиди, изсипете съдържанието на чантата във водата, като се разбърква непрекъснато. Не забравяйте първо да отделите време да прочетете инструкциите, отпечатани върху опаковката, защото всеки производител може да има различни пропорции на смесване боя с вода и оцветяване техника.Ако искате да рисувам много неща, по-добре е да нарисува една, като се избягват резервоара за преливане. Не е необходимо за боядисване на тъкани в пералната машина, отстраняване на боя от стените ще бъде практически невъзможно. По-добре да използват басейн или друг голям съд, като вече е излишно да ферма голяма тенджера. След химикалите в саксия за приготвяне на храна не може.
Уверете се, че плата никога залепени един за друг, не е опаковано в гънките, или след боядисване върху него ще бъде още акценти.

Роклята ще рисувам

Ако ще да рисува нещо един тон, да постави въпроса в съда и да го премести в кръгови движения, докато течността мастило е напълно напоена продукт, или може да бъде нелакирани райони. Съхранявайте продукта или тъкан в таза, като се разбърква от време на време, докато стига те да не приемат цвета малко по-тъмен, отколкото е необходимо. Когато е напълно суха кърпа, леко се проясни.
Някои решения трябва да се загрява на багрилото върху плочата в метален съд (тиган, гърне). Следва да се уточни в инструкциите. Уверете се, че докато се разбърква боята не влиза хранителните припаси.

Роклята ще рисувам

Ето как можете да рисувате прежда вълна, прежди за плетачни машини.
Съдържанието на опаковката (10 ° С), изчислени по 300-500 грама чист сух плат или кожа първоначално се разтварят в 0.5 литра на топла вода (40 °). След това този щам оцветяване концентрира чрез тензух в емайлиран изделия за нехранителни и се добавя толкова вода, за да бъде оцветен материал е напълно покрита с разтвор багрило.
Общият обем на разтвора за оцветяване не трябва да надвишава три литра. Не забравяйте да добавите 2-3 супени лъжици оцет. Предварително накиснати продукти потапяне на проби в разтвор на багрило и се нагрява в продължение на 40 минути при температура от 80-90 градуса при ниска топлина без кипене. Периодично се превърне топките в контейнера.
Сухи цветни гранчета с вълнен плат тиня се нуждаят в сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Как да се боядисват плат с петна

Роклята ще рисувам

За да се получи по след боядисване на тъмен фон различно пресичащи светлинни ленти, винт, предназначени за боядисване на нещо, което в един пакет, като че ли това пресата след измиване. След това нанесете гумени пръстени за самара. Потопете сгънати снопа в боята и я държи там за толкова дълго, докато получите желания цвят. Колкото повече пръстени, по-цветни петна и ивици получите резултат.

Чрез смесване на два цвята заедно, вие ще получите като резултат от една трета цвят. Например, червено и синьо багрило образуване виолетово.

Един последен съвет: прясно боядисан плат обикновено силно избледняват в измиване. Първите няколко пъти, след като сте боядисани плат, изперат онова ръчно, отделно от другите тъкани. Измиването се извършва в хладка вода.

Paint плат у дома с помощта на анилин и други бои, няма да бъде същата и стои ярко като плат боядисване фабрика. Това е просто начин да освежите или леко да потъмнее замърсени дрехи, да промените цвета и нюанс кърпа, вълнена прежда.

Още статии:

Роклята ще рисувам
Зашийте плетива без пропуски и petlyaniya
Много хора, които се опитваха да шият плетени на конвенционален шевна машина, забелязах, че често машината отказва да направи красива и гладка линия. Линията на трикотаж формира минава, по-ниските ветрове конци, а понякога и паузи. Защо се случва това и как мога да го оправя?

Роклята ще рисувам
Евтините шевна машина: "За и против"
В тази статия, ние ще разберем дали тази комбинация е възможно - "евтина и добра машина" и разликата между евтин шевна машина струва 3-4 хиляди рубли от машината с цената на 30 хиляди.

Роклята ще рисувам
Шевни рокли със собствените си ръце
Как да шият рокля със собствените си ръце. Технология и последователност на шевни рокли за начинаещи.

Роклята ще рисувам
Модела и шевни поли "Tatyanka"
В тази статия ще научите изчисленията за изграждане на полата модел "Tatyanka" как да шият пола с ръцете си.

Роклята ще рисувам
Как да шият пола-слънце
Модела пола-слънце може да бъде построена директно върху плата, както се изисква да не се извършва сложни изчисления. Въпреки това, необходимостта за изглаждане на повърхността на ширина 150 см и дължина до 5 метра.

Роклята ще рисувам
Модела права пола
Опитните шивачи за изграждане на модели на различни модели поли често използват един и същ директен модела на полата. Като опит в проектирането това е напълно възможно, тъй като въз основа на пола модел лале, полата на ръкавите или поли нагънати идентичен на базата на преките къса пола.

Роклята ще рисувам
Как да се подгъва пола
Прочетете тази статия, ако не знаете как да се подгъва на полата, включително шифон. Обработка на дъното на чашката скрит шев.

Роклята ще рисувам
Стол покрива със собствените си ръце
Наметала на столове, като на тази снимка - добро решение за "опресняване" на външния вид на мебелите, а понякога дори и по-лесен начин за промяна на дизайна на кухнята. В допълнение, тези случаи имат практическо значение, защото защитава скъпо тапицерия на стола от ноктите на домашни любимци.

Роклята ще рисувам
Как да шият скрит цип
Как се инсталира скрит цип на роклята или полата. скрито технология за обработка на цип за начинаещи.