Blue описание смърч, грижи съвети, засаждане на семена и резници у дома

Както отглежда син смърч
Благодарение на своята красота и непретенциозност синьо смърч разпространение далеч отвъд първоначалния си гама - Северна Америка. Сред разнообразието от иглолистни дървета се откроява е неговата синьо-сив цвят игли. Възрастен растение има конична форма и е декориран с конуси продълговати. Изкуствено се отглеждат дървета могат да живеят повече от един век, за разлика от дивата племена, максималната възраст, която може да бъде 600-800 години.Blue смърч е до 25-30 метра височина, растат доста стабилно на възраст от 10 години и не повече от 4 метра. Животновъдите са получени много разновидности на това растение. в момента има най-малко 70. сини игли може да се види не само класическата масивна смърч, но и малко по-маломерни космато, проснат на земята на централата. Височината на някои видове, получени не може да надхвърля половин метър. Голямо разнообразие от класове ви позволява да изберете напълно подходящ за вашия сайт дърво.

Как да се засадят смърч у дома

Blue смърч е изгодните погледи в частна къща и украсяват всеки сайт. Разсад може да се купи или да се развиват сами, което е доста трудно, но старание и спазване на инструкциите за грижа, както е възможно. Начини как да се разпространят в синьо смърч малко, гледат на всички възможности.

Как да расте от семена на смърч

Вижте също: Tangerine дърво: условията за отглеждането на цитрусови плодове в къщата

Знаейки как да расте син смърч от семена в домашни условия, трябва да знаете, че едно дърво може да расте, и зелено. Само 30% от растенията от семена поеме синя игли. Окончателният цвят на смърч ще стане ясно само за втората година от живота.

Вижте също: Как да си направим пергола за грозде с ръцете си

Размножаване чрез резници на синьо смърч

Покупка на готови разсад

Купи по-добре разсад в специална детска стая. Преди да закупите, да се запознаят дърво, то трябва да е със силни позиции равномерно разпределени върху багажника на борови иглички и без повреди. Изберете ниски растения, не повече от 50-70 см, са по-добре се аклиматизират към новото място. Трябва да се засаждат в влажна почва за иглолистни дървета, е възможно да се купи или да поставят собствените им от борова гора.Как да изберете място за кацане на син смърч

Преди да се засади дръвче внимателно да планирате вашето пространство. Spruce многогодишно растение, което ще расте в продължение на няколко поколения, за да се пресаждат дървета ще бъде невъзможно. Няколко препоръки за избор на площадка за кацане:

  • Отглеждане на дървета в близост до други дървета - лоша идея, своите корени растат хоризонтално и могат да убиват други растения.
  • Смърч е изключително крехка и силни ветрове може да спадне. Така че това няма да навреди на къща или сграда насадя на разстояние 20-30 метра.
  • Място за земя трябва да бъдат добре осветени, а след това на дървото ще бъде една красива корона.

Вижте също: Как да изглежда красива градина алея?

Грижа синьо смърч

След размножаване смърч разсад и самото дърво в бъдеще изисква задълбочен, редовна поддръжка. Помислете за основните препоръки:

Blue Tree се намира в райони рядко като засаждане и отглеждане изисква много неприятности. Но за да се справят с трудностите, вие ще получите оригиналната украса близо до дома си, което ще доведе до гордостта и радостта в своята красота по всяко време на годината.

Как да расте син смърч от семена

Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч
Както отглежда син смърч