Бизнес етикет телефон

Телефон етикет, че е

Ако правите бизнес разговор - това е изходящо повикване. По време на този разговор трябва да следват приблизително алгоритъма на действията.

Моля, приветствайте високоговорителя. След това не забравяйте да попитате дали наистина да достигне до където те искаха. Все пак, ако ви поздрав интервюиран отговорите на стандартно съобщение, в което се посочва името на организацията, позицията на ответника и името му, а след това със сигурност може да се изясни стъпка пропускане.След поздрав, представете се. обадите на име, длъжност и организация. В този случай, нежелателно да се използват фрази като "сте загрижени. "" Вие сте притеснен. "- че не покажат своята любезност, както можеше да се мисли на пръв поглед, но по-рано се формира негативно отношение към себе си и своя призив от страна на събеседника. Вместо такива фрази е по-добре да се използва неутрален ", ви се обажда. ".

Следващата стъпка след посрещане и представяне - това е само началото на делови разговор. На този етап, бизнес разговори могат да се изпълняват в няколко ситуации. Например, ако в момента ти се обадя на правилния човек не е там, не можете да незабавно да наваксат изоставането си, или се опитват да решават бизнес проблем с тези, които са отговорили на поканата. Необходимо е да се пита при правилните хора ще бъдат и когато тя е по-удобно да се обадят.Първият разговор завършва този, който се обади. Така че, когато правилният бизнес проблемът е разрешен, трябва да благодарим на събеседника за времето си и да каже довиждане. Недопустими "за да затворите."

По време на разговор, да промените себе си за темпа на речта на събеседника, опитайте се да се говори високо и ясно, не пийте и не ги дъвчете. Опитайте се да избягвате в разговор, фразата "Аз не знам", "не мога да ти помогна." В никакъв случай не може да бъде груб с другата страна, не можете да го бързаме. След приключване на разговора се сбогува с събеседник - не може да "затвори".


Телефон етикет, че е

струва ми се, сега е много по-спешна бизнес етикет във всички моментални съобщения и социални мрежи. да кажем, че в бизнес разговор след работно време, не можете да отговорите, но ако всеки клиент или parnter пише votsapp или Facebook и да видите, че сте онлайн, но не отговаря. и неистов, но сте напълно в правото си да не отговори на продукцията. Като цяло, от сложността на бизнес етикет в ерата на високите технологии

Irael 18/12/14 20:38 отговор 0

Ирина 01.11.15 20:21 Отговор 0

Ако откриете грешка, маркирайте желания текст и натиснете Ctrl + Enter