Астигматизмът е това, което е в децата, как да се отнасяме детето

астимагтизъм

Астигматизмът при децата какво е

Астигматизмът е дете

Много родители се сблъскват с проблема за астигматизъм при деца, попита единственият въпрос, как може това състояние засяга бебето визия. И, наистина, техните страхове не са безпочвени. Астигматизмът е едното си око при децата е една от най-често срещаните причини за слабо зрение и често се съпровожда с късогледство или далекогледство.


Какво е астигматизъм?

Астигматизъм - оптична дефект, който е резултат от нарушение на сферичност на окото. Обикновено, очната ябълка има сферична форма, леко изпъкнала в предната, така че светлинните лъчи са пречупени и насочени ясно на ретината. Астигматизмът е дете (заболяване, образувани в резултат на нарушения на формата на сферичността на обектива или роговицата на окото) води до необичайно пречупване. Ето защо има изображение изкривяване и намалена зрителна острота.

Форми на детето астигматизъм


Астигматизмът зависимост от това къде положението на фокуса е проста, сложна и смесена.

1. Обикновено астигматизъм е придружено от едно дете късогледство или далекогледство само в едното око.

2. астигматизъм се характеризира с визуален дефект едноименната различна степен.

3. Смесени астигматизъм - визуално нарушение, при което едното око се характеризира с късогледство, а другата - далновидност.

Големината на диоптъра астигматизъм се изчислява като разлика между най-малката и най-голямата сила на отражение.


Деца astigmatizmV офталмологична практика съществува понятието физиологичен астигматизъм. Това явление е много често (тя присъства във всеки четвърти жител на планетата). Това е състояние, при което разликата на пречупване на 0,5 диоптъра. Тази грешка почти не се усеща, и затова не изисква корекция.

Въпреки това, когато цифрата достига 1 диоптър или повече, това показва развитието на патологични астигматизъм, който изисква задължителна корекция. Този оптичен дефект е класифицирана от смущения в сила: слаби (3 D), средно (3-6 DPT) и силни (6 D).

Ефект на астигматизъм на качеството на визуален апарат


качество и острота на зрението зависи от вида и степента на астигматизъм. Към 0,75 диоптъра става въпрос за лека степен, както и повече от 1 диоптър диагностицирана при средна и висока степен на астигматизъм при деца. Трябва да се отбележи, че дори при тази ниска степен на острота на зрението патология се намалява с 30%.

преобладаване


Според статистиката, най-често е за възрастни и за деца степен на астигматизъм е слаб. Той се среща в 66% от населението на света, от които 44% - деца в училищна възраст.

В момента астигматизъм леко до умерено открити в 50% от децата в училищна възраст и при 6% от високата степен на болестта на диагноза. Най-накрая има значителни трудности при избора на точките и периода на адаптация към тях.

Когато астигматизъм е заподозрян в дете?


Лечение на астигматизъм rebenkaAstigmatizm при деца може да бъде заподозрян в случаите, когато елементите, когато заявяват главата на бебето инстинктивно се обръща към най-добрия оптичен меридиан. Въпреки това, той може да обхваща едно око кривогледство или ниско наклонена им интересен обект. Астигматизмът причинява бързо умора и главоболие. Когато това заболяване, децата често се търкат очите си с ръце.

Как ранното откриване на заболяването, което причинява астигматизъм?


Поради факта, че децата, астигматизъм е вроден дефект на мнение, дори и в първата година от живота, всички деца са длъжни да се консултира с офталмолог и след подобно проучване се провежда ежегодно.

Въпреки това, основните причини за астигматизъм при децата - травма, хирургична интервенция на очите и някои очни заболявания. В такива случаи, контактни лещи могат да помогнат и последващото редовно наблюдение от специалист.

опасност астигматизъм


Астигматизмът често предизвиква слабо зрение на детето (амблиопия). Освен това тя води развитието на късогледство при децата, както и други субективни зрителни нарушения.

Защо е корекция на зрението при астигматизъм?

За да се коригира посоката на светлинните лъчи и се получи ясно изображение върху ретината, ние не се нуждаят сферични и астигматични лещи. Трябва да се отбележи, че само специални лещи предоставят добро зрение с астигматизъм, и навън, те не се различават от обичайните.

Е заболяването се нуждаят от специално отношение?


По въпроса за лечение на астигматизъм може да отговори на специалист по клинична надзор. След като очите се приспособяват към чашите, за да се оцени динамиката на зрителни функции изискват повторно разглеждане от офталмолог. Ако зрителна острота не се подобри едно дете, то може да бъде назначен pleoptika (зрителна терапия). За възстановяване на зрението, като правило, се изискват хардуерни 2-3 курса на лечение. Трябва да се отбележи, че когато детето има оценка астигматизъм на зрителната функция трябва да се извършва един път на 3 месеца.

възможно да се деца, страдащи от астигматизъм ли е да се носят контактни лещи?


Деца astigmatizmDlya корекция на зрението в нарушение на сферичността на окото отдавна се използва успешно специални торични лещи. Едно дете носи торични контактни лещи, чрез създаване на естествени изображения на предмети върху ретината значително подобрява качеството на зрението, добре компенсиран оптическа разлика се наблюдава постоянен режим на корекция, запазен естествен цвят на очите, което е важно за развитието на самочувствие на подрастващите. Въпреки това, обектива е много по-лесно да се отбележи, особено в активен начин на живот, както и да не създават проблеми по време на неблагоприятни атмосферни условия.Може астигматизъм премине с възрастта?


Според статистиката, по време на формирането на визуалните функции на детето страда от астигматизъм, в 31,1% от случаите може да бъде намалена прояви на нарушения на сферичност, те са останали стабилни в 42,8% и 26,1% - увеличение. Слаба степен на астигматизъм при деца по-малко постоянни, отколкото високо. За съжаление, наличието на това заболяване е засилващата се тенденция за развитието на късогледство, така че чашите с възрастта, най-вероятно, ще трябва да се промени.

Според материалите по детска офталмология, MD IJ Смирнова

Астигматизмът при децата

Прочетете, за астигматизъм

Астигматизмът при децата какво е

Когато астигматизма в очите в същото време, има два оптични фокус, и нито се намират в правилната (вдясно) позиция. Едно дете с астигматизъм развитие на намалява скоростта на зрителната система и визуална информация се разглежда със значително изкривяване.

Астигматизмът - феноменът на вродения и често наследствени. Това заболяване възниква от визуална система неправилно (не сферични) на роговицата (обектив-малко). Приблизително всеки четвърти жител на планетата се намира така наречената физиологичен астигматизъм степен на 0,5 D. Човешки такъв оптичен грешка да не се чувстват, и тя не се нуждае от корекция на зрението. Но ако степента на астигматизъм по-голяма от 1.0 D, това обикновено се оказват съществено влияние върху зрителната функция. Тъй като астигматизъм - вродено заболяване, а след това може да се прояви във всяка възраст, а не непременно само в детството. Въпреки това, повечето астигматизъм се диагностицира при деца от проверка на всеки 2 години. На тази възраст, Вашият лекар може да се наложи да се предскаже по-нататъшното развитие на зрителната система на детето.

Как да разпознаем астигматизма?

Ако едно дете се оплаква от лошо зрение, главоболие, дискомфорт в областта на челото, се уморява бързо - всички от които могат да покажат наличие на астигматизъм. Разглеждане от офталмолог е необходимо не само за диагностика, така и за избора на очила или контактни лещи. Ако диагностичната изпит, Вашият лекар ще потвърди наличието на астигматизъм, на очила или контактни лещи се предписват в зависимост от субективна поносимост и възрастта на пациента. Обикновено деца с астигматизъм, назначени очила със цилиндрични лещи за непрекъснато носене. Оперативно лечение на астигматизъм - ексимерен, лекарите препоръчват да се извърши корекция след 18 години, когато на зрителната система е напълно развита.

Деца с астигматизъм трябва да посетят офталмолог 2 пъти в годината. Ако едно дете носи очила, важно е да се следи развитието на очите и промяна на оптиката своевременно. За разлика от заболявания като миопия. Астигматизмът не напредва, така че ако всичко квалифициран специалист съветите за да бъдат държани под контрол.

Важно е, че астигматизма на детето е диагностицирано навреме и как мерки, за да го отстранят възможно най-скоро са били взети. В крайна сметка, ако това не е направено във времето, възможността за необратима загуба на зрителната острота, бавното развитие на страбизъм и амблиопия (мързеливо око), се увеличава значително.

Как за лечение на астигматизъм при деца?

Необходимо е, че третирането на дете астигматизъм включва различни методи на физическо, оптични и функционални ефекти. А добре подбрани точки - един от най-важните компоненти за лечение на амблиопия (мързеливо око) с астигматизъм.

В допълнение, в модерен очни клиники и центрове предлагат специфични терапевтични техники, които позволяват да се намали постепенно силата на точки и дори да се отървете от корекция спектакъл.

Астигматизмът - Какво е това?

Астигматизмът - Лечение на астигматизъм

Астигматизъм - патология, в която пречупване е счупен сферичност на роговицата, т.е. варира в различните меридиани на пречупване мощност и изображението на обекта чрез преминаване светлинните лъчи през такава роговица не се получава под формата на точки и сегмент права линия. Мъжът в същото време вижда деформации на обекти, в които някои линии са ясни, а други - замъглено. Вродена астигматизъм до 0.5 диоптъра се среща в повечето хора, и се отнася до функционален. която има почти никакъв ефект върху зрителната острота. Въпреки това, както показва практиката, астигматизъм още един диоптър или повече намалява визията и уврежда визуален комфорт. Този вид патология се открива в около 10% от случаите сред 25% от децата с всички видове amitropy. Затова пациенти с астигматизъм необходимо ранното коригиране на зрението с цилиндрична (spherocylindrical) точки. Това е основната превенция на амблиопия. страбизъм и визуален дискомфорт.

Астигматизмът при децата какво е


Астигматизмът - предмети, изкривен образ, някои линии са ясни, а други да са замъглени

Астигматизъм - причините и времето на възникване.

Причините за астигматизъм не са напълно изяснени. В повечето случаи, астигматизъм е вродено и наследствен характер се открива в детска възраст. Въпреки това, причината може да е астигматизъм операция или нараняване на очите. Изображение обекти с астигматизъм неясна, понякога замъглено, прави линии изглеждат криви. В допълнение на дефекти на зрението, астигматизъм обикновено се придружават от бързи умората на очите, намалено зрение, главоболие.

ВАЖНО: Ако едно семейство има болен астигматизъм - детето винаги трябва да се консултира с офталмолог. Астигматизмът се разкрива само в пълен офталмологичен преглед. Астигматизмът самия пациент се чувства намаление на зрителната острота. За да се оцени степента на астигматизъм, и по-специално на неговите оси, необходимостта от по-внимателно проучване на компютъра. Дори малки грешки при диагностиката може да доведе до пълна непоносимост към очила или лещи, както и на зрението.

MODE ПОКРИТИЕ - визуално натоварване само в добра светлина, с най-светлина, настолна лампа 60-100 W не се използват луминесцентни лампи

MODE визуално и физическо усилие - препоръчва се да се редуват умората на очите с активен, преместване на останалите.

Упражнения за очите - в 20-30 минути упражнения се препоръчват упражнения за очите

Консервативно лечение на астигматизъм

Ранната диагноза астигматизъм - пълен офталмологичен преглед, включително компютърен изследователски оси на очите.

Правилното корекция на зрението - с помощта на специални очила с цилиндрични лещи или специални лещи (торични лещи) се покриват от офталмолог.

Възстановително дейности - плуване, шията масаж, душове и т.н. по препоръка на офталмолог.

Пълна хранене - базирана в протеини, витамини и микроелементи като Zn, Mn, Cu, Cr и др.

Съвременните методи за астигматизъм

В момента има три признати начини за коригиране на астигматизъм, а именно:

Точки - най-разпространеният метод за корекция на астигматизъм, особено в детска възраст. В астигматизъм използване очила със специални цилиндрични лещи - положителни или отрицателни - в зависимост от вида на астигматизъм. За всички свои качества, очила, доставени на собственика си много неудобства - постоянно мръсно, замъгли, приплъзване и да падне, възпрепятстващи спорт и всяка друга физическа активност. Точки не дават 100% корекция на зрението. Точки значително ограничават периферното зрение, стереоскопичен ефект и да злоупотребяват с пространствено възприятие, което е особено важно за шофьори. Когато злополука или падане разби стъклени лещи може да доведе до сериозни наранявания. В допълнение, неподходящи очила може да предизвика постоянно напрежение в очите и прогресия на астигматизъм. Въпреки това, чашите, а днес остава най-прости, евтини и безопасен метод за корекция на астигматизъм.

Контактни лещи - лещи се използват за корекция на астигматизъм, в малка степен (3 диоптъра). торични лещи, които трябва да вземете офталмолог - с астигматизъм специални нужди. Toric лещи са характерни за всички ограничения и недостатъци, както и другите видове контактни лещи.

Лазерна корекция на астигматизъм - за възрастни (над 18 години) със стабилна форма на астигматизъм модерен офталмологията предлага най-модерната метод на корекция - лазерна корекция на астигматизъм. Лазерна технология по-добра корекция на астигматизъм, когато днес е LASIK - операция, която гарантира на пациентите с астигматизъм нормално зрение, без никакви ограничения.