8 съвета за тези, които предстои да пътувате кола за първи път

С натискането на бутона, вие се съгласявате с обработването на личните им данни

Когато се отрази върху пътуването на пътя, първото нещо, което искам да се намери кола нова, провеждане на технически преглед и да го обслужва, да предостави нюанси счупване. Това е идеалът.Как да отида за първи път

Колата е добре, защото винаги може да спре и да се измъкнем за малко свеж въздух, или да посетите интересни атракции, за които не може да се стигне с обществен транспорт. Всеки ден, можете да настроите маршрута и изберете къде да се върви напред, относно препоръките на местните жители. Можете да чакам лошото време или просто да стигнем до където е слънчево, можете да промените пътя според новите обстоятелства, избирайки най-добрия маршрут. В допълнение да се движи по същата машина в компанията на приятели е по-евтино, отколкото купуват билети.

Екип Пътнически градуси открития "драматично веднъж влезли. Момчетата отидоха на една машина без планиран маршрут. Всеки ден на страницата си "VKontakte" публикува проучване, в което абонатите се определя в онези градове, компанията ще отидете на следващия ден. Експедицията е обявен за "Географски случаен".

Но запалените пътешественици рядко говорят за това, което ги очакват проблеми по пътя. Layfhaker запълва тази празнина.

1. Планирайте маршрута си предварително

Когато ние ще знаем колко дни и пари сте готови да похарчите за пътуване, определи целта: да премине интересен маршрут, или по-скоро да стигнем до вашата дестинация, това, което поставя искате да видите, и така нататък. Вземете една карта и да маркирате отправни точки, къде да отида, и след това да ги свързват с маршрут, като изберете по-голяма стойност на пътя, колкото е възможно.

2. Съвпадение вашите очаквания

Няколко души в една и съща кола - няколко мнения по пътуването. Някой се уморява бързо и не обича компанията на непознати, други отиват само за да прекарват времето си с местните жители. Нивото на вътрешния комфорт, всички се нуждаем от по-различно. Възможности за финансиране също се различават. Преговаря "на банката."

И не само ласкаеш. След повече от 800 километра от шофирането може да искате да си лягам и да не отидете на разходка. Не слагайте записи или по-добре ще постави няколко допълнителни часа на пътя.

Как да отида за първи път

Когато сте готови, то е необходимо да се време за неочаквани спирания, които са длъжни да бъдат, като че ли всичко е перфектно или развива. Не надценяваме себе си, е по-добре да карам по-малко, но повече от един поглед.

Ние, когато на "опашки" са готови, разпространение на списъка на 100 + атракции, в крайна сметка успя да се види, не дай Боже, половина, и че не всичко в детайли. Някъде Обичам да прекарвам повече време, но имахме график и ние се придържаме към, така че е необходимо да се отиде по-далеч.

Ако първоначално планирано да се срещнат в 60 дни, а след това започна да се направи път и се протегна до 75, но в действителност се оказа 80 дни. И все пак не е достатъчно. Винаги ще има малка, винаги искаме повече.

Никита Zhorov, член на експедицията "Хвърли изток" и екипа "степени, открития"

500 километра ще оптималното разстояние за пътя ден предоставени задоволителни път и ранно напускане. Ако имате, шофиране и 800 км, а на следващия ден, след което се оставя да се проучи дестинация. Да бъдеш в същата кабина двамата водачи увеличава възможностите на екипажа, но няма да бъде в състояние да мамят време.

4. Доверете картите си с грижа

При избора между хартия карта и мобилен сервиз при определяне на маршрута приоритет трябва да е за последен. Но електронни картички могат да грешат. Изборът между "Yandex.Maps», Google Maps, Maps.me и други, спрете услугата с най-важните бази данни, и по-добри изтегляне две различни приложения и да запазите картата ви интересува в областта, а не да зависи от качеството на комуникация. По време на пътуване в непознати градове, особено в други страни, по-добре е да се използва навигатор, отколкото да се спекулира с белезите къде да се обърнат.Как да отида за първи път

5. Бъдете подготвени за неочаквани проблеми и вероятността от преждевременно връщане

Пазете резервно колело, въже, пожарогасител, крик, отразяващ жилетка и набор от инструменти, извършване на профилактика преди заминаването.

Дори опитните и внимателни шофьори понякога получават в един инцидент. Аптечка в колата е само за такива случаи, а не полицейски проверки по пътищата.

Наличието на хронични заболявания има някой в ​​компанията трябва да знае всичко, за да доведе до "бързо" или първа помощ.

6. Настаняване също планират предварително

Във всяка точка от маршрута, където ще остане в продължение на един ден или повече, може да получи реална възможност в нощта преди пътуването. Пътеката ще продължи да бъде една възможност да промени решението си. Metapoiskoviki не поемаме резервация или отмяна.

За компанията на няколко души, за да търсят по-добър хостел или апартамент от хотел. Една стая за няколко души, ще бъде по-евтино от две или три двойни стаи. Не забравяйте за kauchsorfing. въпреки че, ако не сте ги използвали преди, бързо да намерите настаняване, особено за някои хора, не можете да се надяваме.

И да, сложи го в багажника на палатка и къмпинг легла. Но уреди за през нощта в непосредствена близост до оживен път не е необходимо.

7. Различните страни - различни условия

Дори в рамките на правилата на ЕС за пътуване на местни пътища са много различни. Разгледайте характеристиките на SDA всяко посещение страна и не забравяйте за възможността за плащане тарифа. В Австрия, Швейцария и Чехия за тази цел, винетки, а в Полша и Италия са платили маршрут с турникети и плащат на входа.

Направете корекции на пътуването и може да работи и почивка. Кафенета, квартири и къмпинги, може да бъдат затворени поради естеството или претъпкани графици.

8. Travel светлина

Най-очевидният парче съвети за публиката при всяко пътуване, освен че пътувате с кола.

"Всичко си носех със себе си" - на принципа на отпадъци, в резултат на спазването на които Някои отиват натоварен до покрива. Дрехи вземат толкова, колкото ще вземете със себе си в самолета или автобус, храна - малко повече. Изключение - туризъм аксесоари. Кой знае какво ще трябва да останат встрани от утъпкания път?

Добри дела Майстор

Съгласен съм напълно. Твърде, носех купчина дрехи, които след това не дойде по-удобно. Дрехи и обувки трябва да бъдат взети подходящи за климата и като се вземе предвид факта, че имате намерение да правите по време на пътуването. Особено, защото можете да си купите дрехи и обувки на място.

Не всеки пътник с кола ще отидат 80 дни. Достатъчно е, и три или четири дни. Или една или две седмици, както и че е възможно да се работи до изтощение. Всички лесните неща, добре измити с вода и сапун, а в някои хотели и апартаменти и перална машина на разположение. Какво да вземете със себе си - благодаря за идеята, като знак за. И тук са съвети, не лидерство, и това се отразява в заглавието.

тоест, да се вземат от къщата Включени части 4-5 - това lohovstvo. и "лопата един куп". но не и да прекара баба - необходимо е да се изтрие от факта, че сте облечен :-))) е 5 точки. Послепис Написах наведнъж - една полезна статия в нула цяло нула. този, който го е написал по време на пътуване с автомобил фикция, или е просто един милионер, който във всеки град, за да си купиш пълен комплект бельо, дрехи, обувки. добре, или като опция - брутален брадат дървар, който бельо се сменя веднъж годишно, и то само защото е бучки slaziet с него и трябваше да носи нова. плеснете с ръце на. това е супер: да пътуват в продължение на 2,5 месеца с набор, към който и да отидете до бизнес пътувания за 2-4 дни. -), особено като клаузата "Кой знае, ще трябва да останат в пустиня?". някой дори само да се пътува с кола. най-малко за една седмица.

Е, аз не съм съгласен. Ами, например, когато могат да възникнат трудности с автомобил от азиатската част на страната, въпреки че една и съща "хвърляне" се оказа, че няма нищо лошо в това. Според Европейската част на страната не се чувствам никакви проблеми. С последната теза, която работи неудобно, аз ще се съгласите, разбира се. Между другото, никога не съм пътувал с един куп пари в джоба ви. Това би спестило много от въпросите, свързани с храна, настаняване и така нататък.

>> това е, да се вземе от къщата Включени Части 4-5 - това lohovstvo. и "лопата един куп". но не и да прекара баба - необходимо е да се изтрие от факта, че сте облечен и какъв е проблемът? Вие не искате да се измие? Синя кръв? Всички медицинска сестра прави за вас? Е, тогава, да, по-добре всеки ден чифт чорапи да предприеме. >> или е просто един милионер, който във всеки град, за да си купиш пълен комплект бельо, дрехи, обувки. Веднага очевидно, че той никога не е ходила дивак)) Никой не ви задължава да отиде до центъра на града в бутиците на Gucci и Dolchegabana и купи чорапи за $ 100. Достатъчно е да отидете на местния пазар и да купи всичко, което има. Пътувах 10 дни. Взех от две двойки от различни видове odyozhki. Всички натъпкани в един пакет, аз дори бе притиснат в раницата на носилка. Всички промива в общежития / цени. Парите се изразходват главно въз бензо и храната. Това не е проблем. Дадени са препоръки, дадени за мен са опитни туристи глупаво свирепи желаете да почивате някъде в пустинята. Много по-важно да не е броят на дрехите, както и необходимите за живота елементи (вода, нож, кремък, наркотици.) ​​- това е по-добре да вземете със запас (единственото нещо в колата, един в раницата си). Дрехи могат да се мият / шият и счупен нож или липса на вода - много по-опасно >> пътуват за 2.5 месеца с набор, към който и да отидете до бизнес пътувания за 2-4 дни и каква е разликата за дрехите.? Не е установена разлика. Единствената разлика е в графика.

Определено бих го посъветвал да си купи радар детектор с dzhipies. за последен път на един фин не донесе. Какво ще кажете за нощуване е като всеки друг. Харесва ми уюта на любовта. до хотелите да не плаща, а не да тече от "неангажиращ" Изисквания за употреба Avito. апартамент в почти всеки град струва 800 = 1000 рубли. и там са известни и душ и кухня и тоалетна, която е по-мярка хотел в продължение на 3 хиляди души. / нощ ол инклузив. всички добър късмет.