Zitrolid инструкции, дозировката и аналози, ревюта

Zitrolid - антимикробно лекарство, използвано за лечение на инфекциозни и възпалителни заболявания. Тя е с широк спектър на антимикробно действие. При създаване на възпаление във високи концентрации има бактерицидно действие.Zitrolid справя с болести като gonococcus, стрептококи, хламидия инфекция, Staphylococcus, магарешка кашлица. Това лекарство е бързо да отговорят на патогени legionepleza, parakoklyushnye коли, Mycoplasma и ureplazmu, treponemu и много други бактерии. Zitrolid не е активен срещу грам-положителни бактерии, резистентни към еритромицин.

В аптеките, можете да си купите лекарството в следния вид:

1) за получаване на гранули за перорална суспензия, капсули (активна субстанция: азитромицин капсула 1-250 мг) Zidrolid Forte (капсули, 500 мг)

2) лиофилизат за инфузионен разтвор, прах за суспензия за орално приложение, обвити таблетки.

Zitrolid от това, което

Активното вещество на лекарственото средство - азитромицин, която е полусинтетичен антибиотик, първият от подклас азалиди малко по-различни по структура от класическите макролиди. Комуникацията с 50S рибозомна субединица-, инхибира peptidtranslokazu на етапа на преводи, инхибира синтеза на протеини, потиска растежа и размножаването на бактериите, във високи концентрации има бактерициден ефект. Той действа върху екстра- и вътреклетъчни патогени.

Показания за прилагане Zitrolid

Инфекциозни-възпалителни заболявания, причинени от чувствителни към маларийни инфекции:

  • инфекции на горните дихателни пътища и ENT (включително ангина, фарингит, синузит, тонзилит, отит на средното ухо);
  • инфекции на долните дихателни пътища (включително бактериални и атипична пневмония, бронхит);
  • скарлатина;
  • меките тъкани (включително еризипел, импетиго, вторично инфектирани дерматози) кожата;
  • пикочо-половите инфекции (включително неусложнена уретрит и / или цервицит);
  • Лаймска болест (борелиоза) - за лечение на ранен етап (еритема мигранс);
  • заболявания на стомашни и дуоденални язви, свързани с Helicobacter Pylori (в комбинирана терапия).

не Zitrolid използва за целите на превенцията. Особено, не го използвайте при първите симптоми на грип или треска. Ако вирусната инфекция и да причини усложнения за нея да се присъединят към бактериите, а след това го изисква използването на антибиотик.

Когато неоправдани назначаване Zitrolida деца, те могат да се появят негативни реакции. Най-често антибиотик нарушава чревната микрофлора, причинява странични ефекти.

Инструкции за употреба Zitrolid, дозирана

За в / инфузия: 0,5 г разреден 5% разтвор на декстроза, 0.9% разтвор на натриев хлорид, разтвор на Рингер до 500 мл (концентрация: 1 мг / мл, прилагани в продължение на 3 часа) до 250 мл (концентрация: 2 мг / мл, се прилага в продължение на 1 час).Когато пневмония деца прилагани интравенозни инжекции Zitrolid - 0.5 грама / ден след два дни средно. След този период, децата се дават по 2 капсули по време на 7-10dn.

Zitrolid капсули се прилагат един път / ден в продължение на 1 час преди хранене или 2 часа след хранене.

Възрастни с инфекции на горните и долните дихателни пътища прилага 500 мг / ден в продължение на 3 дни; Разбира доза от 1.5 грама

Инфекциозни процеси в кожата или меките тъкани - първия ден на 1000 мг един път на ден, след това от 2 до 5-ти ден от 500 мг 1 път на ден.

При остри инфекции на пикочно-половата система (неусложнени уретрит, или цервицит) определят единична 1 гр

Патологията на храносмилателния тракт, причинени от Helicobacter Pylori - 1000 мг един път на ден в 3 дни в комбинация с други лекарства и антибактериални препарати.

Децата могат да се дават Zitrolid ако бебето тежи повече от 45 кг, обичайната доза е за възрастен. Ако теглото под установената норма, лекарят развива лично получаване схема в зависимост от тежестта и степента на развитие на заболяването. Често специалист се изчислява, както следва: 10 милиграма на килограм телесно тегло.

Деца Zitrolid антибиотик се предписва в доза от 10 мг / кг веднъж стр / ден в продължение на три дни. Практикува такава схема: в 1-ви ден на детето се дава 10 мг / кг и след 4 дни - 5-10 mg / кг / ден в продължение на три дни.

целесъобразността на дозиране на прилагане на дозирана форма, както и продължителността на лечение с антибиотици трябва да се определя от лекуващия лекар и зависи от естеството на заболяването и неговата тежест.

По време на лечението, трябва да се отбележи, че наблюдаваните нежелани лекарствени реакции и променените параметри се нормализират или изчезват в рамките на 2-3 седмици след прекратяване на лечението.

Тъй като процесът на активното храносмилане храна намалява активността на азитромицин, получаване на инструкция настоява за приемане час преди хранене или два часа по-късно - след.

В комбинация с антисекреторни агенти и други лекарства за справяне лекар.

По време на периода на лечение, трябва да бъдат внимателни при шофиране и зает с други потенциално опасни дейности, които изискват висока концентрация и реакции психомоторна скорост.

В случай на липсващи получаване пропуснали доза 1 доза трябва да се вземе възможно най-скоро, а след това - с интервал от 24 часа.

Лекарството трябва да се приема не по-рано от 01:00 часа до 02:00 часа или след хранене.

Не пийте алкохол по време на антибиотична терапия.

Странични ефекти и противопоказания Zitrolid

Най-често (в около 3-5% от случаите) при получаване на Zitrolida маркирани болки в корема, гадене и диария.

При лечение Zitrolidom може да възникне диспептични симптоми (коремна болка, подуване на корема, диария, повръщане), алергични реакции (уртикария, оток). През този период е възможно да се променят някои биохимични показатели и кръв формула, но е обратим процес.

Има мнения за Zitrolide, което води до влошаване на деца апетит, мукозна кандидоза в устата, запек, гастрит, промяна във вкуса, конюнктивит.

В случай на предозиране може да бъде гадене, повръщане, загуба на слуха, главоболие, диария, диспепсия.

Няма специфичен антидот. Препоръчително е да се промият стомаха и да вземат хелатори. Лечението е симптоматично.

Алергични реакции, предизвикани от свръхчувствителност към Zitrolidu, се препоръчва за лечение на специфични средства под наблюдението на лекар.

макролиди, които включват антибиотикът е призната за най-сигурните по отношение на неблагоприятно въздействие върху здравето на човека.

Невъзможно е да се използва функцията на свръхчувствителност към неговите компоненти или други антибиотици, принадлежащи към групата на макролидите, но също и в случай на тежки заболявания на черния дроб и бъбреците, телесното тегло 45 кг, бременност и кърмене.

Ако има признаци на живот е препарат може да се използва по време на бременност, но само след внимателна оценка на съотношението на ползите и рисковете.

Аналози Zitrolid списък

Като основна активна субстанция Zitrolida аналози са тези медикаменти:

Лекарите около Zitrolide показват - лекарството е с висока ефективност. Значително подобрение при пациенти, дори и в случаите, когато не е идентифициран агента. Голям брой странични ефекти, предизвикани от грешната схема на лекарството, или режим, бъдете внимателни, това е важно.

Аналози на приложение, показания