Жестове с пръсти и тяхното значение

Погледнете лицето, докато говорите. Колко често той размахва ръчички, придружаващи речта си по този начин? Как емоционално той го направи? Какви действия пръсти се измъкне?

Ръчно какво означаваМного хора прибягват до помощта на ръцете по време на разговора, за да се даде речта си по-ярки емоционални цвят. Понякога с помощта на пръстите жестове, за да разберете настроението си остава човек, или, че той всъщност иска да предаде на своя събеседник.

Но за хората с увреден слух жестове с ръце - основен метод за взаимодействие с външния свят, както и помежду си. Затова изучаването на символа за всеки жест, можете да общувате с хора без никакви проблеми.

Жестове с пръсти и тяхното значение, снимка от имиджа си ще бъдат обсъдени по-късно.

Какви са най-често използваните жестове

Всеки ден милиони хора общуват, колоездене разговорни реч, ръцете и пръстите.

Във всекидневния разговор, жестове често се използват с пръсти, както и тяхното значение за всички е ясно. Най-често:

 • палеца сочи нагоре или надолу;
 • два пръста, образуващи буквата V;
 • повдигнат показалец;
 • жест - средния пръст;
 • жест "ОК";
 • подпише "коза";
 • Shaka;
 • триене палеца си.

Тези символи са съставени от пръстите на ръцете са най-популярни. Но какъв е смисълът, носен от всеки един от тях?

Thumb нагоре / надолу
Ръчно какво означава

Може би най-често срещаните жестове пръстите на ръцете. "Харесва ми" - символ на одобрението на нищо. Когато човек нещо, което да му хареса, че ще вдигне пръста си нагоре, като че ли да се каже: "Това е страхотно!"

Gesture палеца падна, тя има обратна стойност в сравнение с по-горе знак. Когато човек, който не обича нещо, той показва недоволството си, намалена с палец надолу.

Тя се прилага подпише "Харесва ми" и в друг аспект: те са "глас" на път да спре преминаваща кола.

Този жест на пръстите на ръцете се прилага в различни страни, и стойността му може да се различава драстично. Например, австралийските жителите повдигнат палец носи обида със сексуални обертонове. Гърците го използват по време на битки за взаимните обиди.

Пръстите образуващи V
Ръчно какво означава

Показалеца и средния пръст, образуващи буквата V, - също е доста често срещани варианти на жестове. Той символизира победата, тъй като V - е съкращение на думата "Victory". Тези жестове с пръсти са често срещани в много страни, както и тяхното значение в България също остава непроменена.

Предшественикът на движението на ръцете е английски президент Уинстън Чърчил. В края на Втората световна война, той изрази два пръста безспорното си победа над фашизма.

Тези пръста жестове и техните значения са малко по-различни в редица европейски страни. V, показано отворена страна, показва спечелване и обратно на страна - фигура 2.

Повдигнат показалец
Ръчно какво означава

Показалец - също жестове с пръсти. И тяхното значение се тълкува въз основа на името "индекс". Повдигнете пръста си, като правило - това е нещо, за да се покаже тук само стойността, може да варира в зависимост от ситуацията.

 1. Насочени към нещо конкретно пръст изпълнява функция на показалеца.
 2. Времето за разговори за повдигнат пръст може да сигнализира: "Внимание!"
 3. Люлее от страна до страна показалец представлява забрана. Същият жест и подходящо използването на деца за морализиране.
 4. Знакът на мълчанието - пръст, прикрепена към устните си.

Показалец нагоре, жестове, пръстите на ръцете и тяхната стойност са особено често срещани преди един век, властите в момента на вземането на важни решения на правителството.

Fingers сгънати в пръстен, или "OK"

Ръчно какво означава

Жест "ОК", се появи в САЩ и е бил използван, за да се потвърди, че всичко е наред. С течение на времето, този жест на пръстите на ръцете и стойността мигрирали към други страни. Но в Rising Sun Country сгъната в безименния пръст символизира пари.Gesture "Козелът"
Ръчно какво означава

Този жест е знак за рок фенове. В рок концерти, в рамките на субкултура, и да демонстрират своята любов към тази музикална посока на хората, сгънати всички пръсти, с изключение на малкия пръст и индекса.

Въпреки това, този символ в древността е бил използван, за да отблъсне всички видове паразити. Дори и този жест да забавлява децата, тъй като тя се предхожда от гъделичкане. В някои страни в Европа и Латинска Америка знак "коза" се отнася до която му изневерява, че е обида.

Shaka
Ръчно какво означава

Друг вариант - това е израз на желанието да се пие. Когато сгънати пръсти на тавата за устата и по този начин хвърля главата си назад. В "ням" Морз в Азия това наименование фигура 6, както и на българския - буквата W.

Триенето на палеца с другата

Ръчно какво означава

Когато човек се споменава в разговора си за пари, той придружава речта си триене на палеца, от друга. Този жест е познат на почти всеки, така че това е само за да я изпълни, тъй като вече е ясно, какво е заложено на карта.

Вторият обозначението е моментът да помните, че е, когато човек е забравил нещо и се опитва да си спомни, той изпълнява тези жестове.

Латиница по езика на знаците

Латиница в езика на знаците на пръстите на ръцете, които стойността е една и съща за повечето страни, е както следва.

Ръчно какво означава

Азбука и цифри не причиняват затруднения, както и тяхното проучване ще помогне за улесняване на комуникацията с хора с увреждане на слуха.

Освен работата си ръце, като комуникацията е придружен от изражението на лицето, ангажираност кухина, чрез прилагане на пръст на устните, и ако е необходимо, с помощта на тялото се оказва. Тези жестове с пръсти и тяхното значение в различни страни са едни и същи, така че се считат за международни.

Повдигнат три пръста

Thumb, показалеца и средния пръст възкреси. В най-простата си интерпретация на този знак е номер или номера 3. Този жест на пръстите на ръцете и техните стойности в България изпълнява малко по-различно: вместо палеца вдигна пръстен.

В оригиналната версия на характера му, която се използва в Германия, не е за сметка на ръката започва с палеца. Въпреки, че първоначално този жест е бил използван в средновековна Европа, тъй като подкрепата на устно клетва за вярност към страната. Поради това, в някои случаи, това е символ на победа.

Повдигнат дланта

В повечето страни възкреси длан означава сигнал "стоп". Това приложение се го използва по време на разговора, за да спрете разговора.

Вторият наименование е "поздрав" или "сбогом", когато за кратко вдигнете ръката си. И тук, в гръцкия народ е обидно жест, след което на конфликта ще последва веднага.

Свържете пръстите на двете ръце

Когато интервюирания поставя пръстите си заедно, ние може веднага да разбере, че той е пълен с спокойствие и увереност в себе си и своите знания. Такива хора са стиснати на емоция и много балансирани.

Като жест показва времето за размисъл и вземане на решения. В тази интерпретация, тя е била използвана преди няколко сто години в рамките на съдебното производство.

Кръстосан показалецът и средният пръст

В много западни страни палци за късмет. В България този жест съответства на два символа: на късмет и как отмяната на думите му. Когато човек дава обещание, че няма да го възпре или да го е ненадеждна, че е зад притежаващи стискаме палци ", за да се освободят от всякаква отговорност" за това, което беше казано.

Но във Ватикана, като посочи жест събеседник, човек нанася обида, защото в тази страна е преплитането на пръстите означава женски полови органи.

Повикване жест показалеца

На територията на България, както и в много европейски и западни страни се протегна напред и е огъната показалеца махвам някого, но се смята, символ "жаргон" и не се използва за културно общуване. В Азия този жест е забранено. Във Филипините този начин ту кучета, така че използването му във връзка с мъж е унизително и обидно.

Такава марка в различните страни се тълкува по различен начин. По този начин, жителите на България са израз на провал, и в груб вид. И за бразилците - напротив, символ на добра воля, който му пожелая здраве и късмет. Ето защо, в тази страна се използва доста често.

среден пръст

Този жест, в повечето цивилизовани страни, е неприлично, обидно. Той символизира мъжките гениталии, и в тази бройна система среден пръст е била използвана в дните на древните римляни.

Когато всички пръсти на едната или на двете си ръце, притиснати към дланта на ръката си, която се сви в юмрук, това означава, враждебен човек.

Появата на пръста жестове

Използването на пръсти, докато говорите или отделно от началото на своето съществуване преди много векове, по времето на образуване на цивилизацията. Много често жестове са участвали в религията.

Християните движение пръст, ги сгъваеми в различни сплит са били използвани по време на четене на молитви, поклонение.

Мюсюлманите имат всеки фаланги и палмово надарен буква от азбуката.

Във Франция, когато бяха организирани различни тайни общества, с помощта на жестове на пръстите и ръцете общуват членовете на тези общества. И жестовете са били известни само на тях и са били тайни.

В китайската медицина, с пръстите на ръцете са били лекувани цялото тяло, като натиснете върху специфични точки. Ето защо, в ръцете на азиатските страни - тя също е символ на здраве и жестове с техните злоупотреби признаци помощ забранено.

С течение на времето, използването на пръсти, като начин на комуникация се корени в социалния живот и се допълва от нови герои, променете стойността му. Сега, повечето хора използват този начин на комуникация, понякога несъзнателно изразяват емоционалното му изблик.

За хора с увреждания, това е единственият начин, за да взаимодействат с външния свят. Следователно, жестове с пръсти не могат да бъдат пренебрегнати, когато се занимават.

Ръчно какво означава