Защо в зряла възраст е по-трудно да намериш приятели

Знаеш ли чувството за самота универсален че присъства дори и след най-забавните страни и дълги разговори с приятели? Ако отговорът е да, тогава най-вероятно, ви липсват истински приятел, на когото може да остане, тъй като е за, не се страхува да се появява слаб или посредствен. Проблемът е, че с напредването на възрастта, като приятели става по-трудно - така поне предполага. Лора Ян научил от експерти, каква е причината, че много възрастни се чувстват самотни и как да станем приятели във всяка възраст.Кира Asatryan

Вътрешни тела са организирани като цяло по-сложни и са продиктувани главно от културните норми, но те са също толкова силна, колкото външната. Например, много от нас вярват, че за да бъде успешна, трябва да получите всички необходими приятели в продължение на 30 или 40 години. Ако ние сме в средата на живот се чувстват самотни, най-често това се разглежда като личен провал. Това вредно схващане докарва срам, който ни предпазва от приятели. Надяваме се, че тези културни норми, ще започнат да се променят, особено след като все повече изследвания показват, че животът на средата - самотния път за повечето от нас. Тя не трябва да бъде, защото близостта на същото е възможно във всяка възраст, както и външни и вътрешни блокове могат да бъдат преодолени напълно.

Шаста Нелсън

В детството и юношеството приятелство изглежда нещо автоматично, че ние говорим в ниша, бяхме в един и същи отбор в лагера, който се игра на същата улица и е живял в същия университет общежития. Но това не е така. случаи приятелство заради постоянството, че играехме в двора с една и съща фирма, заспа в общежитието в лагера, но живеят в общежитието е по-евтин от наем на апартамент. Общо време заедно - това беше автоматична, не приятелство.

Какво искаш да кажеш всички те са трудно

Така че, ако вашите приятели и по-трудно да се започне в зряла възраст, то е, защото ние трябва да се определят приоритети, да се срещнат с някои хора. Да, можем да предположим, че ние сме избирателно, ние имаме повече стрес или които трябва да общуват с хора, с които има определена сближаването на позициите по живот. Но в действителност, дори и въпреки всички тези обстоятелства и ограничения не можем да станем приятели - ако прекарвате време заедно. Голяма част от изследванията ни казва, че ние можем да грешим, когато си мислим, че другият може да бъде само лице с подобни интереси нас. Те могат да бъдат тези, които редовно се свържете време. Ние се привързват към него, с кого и често се виждат един друг от време на време - това е причината понякога да са приятели с колегите, които при други обстоятелства не биха били приятели.

Устойчивост - едно от изискванията на здрава връзка, която по силата на всеки възрастен, защото, за да има причина да се виждат един друг често, че е необходимо да има вече някакъв афинитет. Изходна две: .. Иницииране и създаване на условия за постоянна комуникация, или се присъединете към всяка организация, която вече е предоставена такава последователност, като църква, някои клубове, съвместна работа и т.н. Когато влиза в тези организации, ние ще има редовен график на срещите и възможност за подобряване на отношенията, които след това могат да работят извън предприятието. Но ако не ви харесва най-различни срещи, ще трябва да поеме инициативата в свои ръце и да се потърси срещи по себе си. Докато постоянно, защото приятелството не мога да живея без редовна комуникация. Ние може да обичат да прекарват времето си заедно, но ако не се съобщава често се появява приятелство. Ключът към изграждане на приятелство - да се намери време за едно лице.Джефри Griffin

Според Аристотел, за да бъде истински приятел, трябва известно време да се познават лицето. По тази логика, приятелите, с когото стават приятели в ранна възраст и които са ви познавали, докато растат и се развиват, - единствените хора, които ви познават добре. В юношеството и началото на приятели зряла възраст не е толкова важно, защото ако човек обръща повече внимание на партньора си, семейството и работата. Но по-късно, когато работата става по-лесно, и децата не искат нашето присъствие в живота си, приятелите да се окажат необходими.

Даниел Uendler

Мисля, че е по-голямата част е, че много възрастни не си дават шанс да намерят нови приятели. Възрастен живот често е изградена въз основа на сценария "дом-работа-дом". Ако те са прави нещо извън дома, това е някакъв вид съвместно с партньора си, семейството или стари приятели бизнеса. Децата по друг начин: повечето от тях са включени в различни дейности, като например спортни клубове, хор, театрална група, където има възможност да се срещнат с нови хора. Ако извънкласни дейности на детето не стане, то е вероятно да бъде един нов познат повече - най-малко, защото хората в класни стаи, училища и университети, не винаги са едни и същи. Така че, когато бях клиент идва на треньор, който се интересува от тази тема, аз питам как той прекарва свободното си време. Ако не е там, където има възможност да се запознаем, аз се опитвам да натиснете леко, за да се гарантира, че в началото да се срещнат някои група от хора, веднъж или два пъти седмично.

Какво искаш да кажеш всички те са трудно

В повечето случаи, толкова проста достатъчно тактика, но не само в този случай. В крайна сметка, много хора са активно се опитват да станат приятели, и те не излезе. Мисля, тъй като с възрастта се научим да скрие истинските си чувства, емоции и мисли. Когато бях дете, аз казвам на приятел тайните си, можех да плаче с тях, ако се чувствате тъжни или меланхолия. Аз не се страхува да се обадите на някого най-добрия си приятел и да стане ясно на лицето, че той е много за мен. Но с възрастта се научих да се изгради бариери. Разбрах, че хората могат да ме отхвърлят, че понякога избъбрям тайни. Изискана версия на себе си не парадират толкова лошо, защото тя е по-малко риск от отхвърляне или да получите в неудобна ситуация. И да отиде в страни и да се забавляват е по-лесно с филтриран "I" - вярно, тогава трябва да се прибера вкъщи и да се чувстват самотни там, защото никой не знае истинското ми аз.

Не ме разбирайте погрешно: Всички се нуждаем от време на време да се изгради стена около себе си. Вие не можете да искате да кажете на приятелите си най-дълбоките си тайни, не е задължително да плаче пред шефа, който отправи остри критики работата си. Част от падежа е само способността за изграждане на тези стени. Но дори и най-силните ключалките имали порта - в противен случай хората ще им гладуват. Въображаемият стена около себе си също трябва да има врата, която ще се отвори за хората, които сме избрали. Точно за това, че много възрастни забравят: ние често или близо от всички, или да разкрива на всички и разни, дори хора, които не са надеждни. Това е причината, поради която един възрастен е по-трудно да се направи приятели.

Основното, което бих посъветвал тези, които искат да станат приятели - да се превърне в приятел в продължение на най-малко един човек. Тя му показва, че вие ​​сте единственият човек, който може да бъде отворен без да се страхува, че вие ​​сте наистина се интересуват от личността му и че не отхвърли или да го предаде. Оставете го да се развива постепенно пред вас, не настоява и симетрично започне да вярвате на себе си. Ако все пак (без значение на колко години сте), мисля, че ще откриете, че като приятели, не е толкова трудно.