Защо схрусква костите и ставите по цялото тяло какво да правя

Ако човек е здрав, и опорно-двигателния апарат функционира и без никакви проблеми. Но понякога, в някои действия, човек чува скърцането на ставите. Това е най-често срещаната при клек, наклон или дори само да върви.Мнозина не смятаме, че проблемът с хрущене кости и просто не му обръщайте внимание. Но в действителност това не е толкова безобиден ситуация. Crunch може да бъде сигнал за по-сериозни заболявания на опорно-двигателния апарат.

Crunching кости могат да посочат, влошаване на ставите. Сред много причини, които причиняват криза може да бъде отделно отбележи, възраст и физиологични промени в човешкото тяло, например, наддаване на тегло или бременност.

Защото от това, което се чува скърцането на костите

Ако фугите са нормални, те са огънати и изправено абсолютно безшумен. Въпреки това, дори леко криза или скърцане кости показват, че е имало нередности в хрущялната тъкан.

От това, което схрусква кости
Трите основни компоненти, които осигуряват тиха движение на ставата, хрущяла е, чанта и специална течност. При нормална работа, всичките три компонента работят хармонично, но трябва да се случват, например, нарушаване на целостта на хрущял и съвместните започва да скърца.

Фактът, че нарушаване на хрущяла намалява производството на синовиална течност, и като следствие на движението на ставите увеличава тяхната триене един срещу друг. Това води до преждевременно износване на хрущялната тъкан и по-късно нарастващ натиск върху костта.

Ако не своевременно да се предприемат действия, а не да се започне лечение, а след това и в бъдеще това може да доведе до по-сериозни проблеми, като например заболявания на ставите с различни форми.

Лекарите изразиха различни причини, поради които схрусква кости. Сред тях, основната причина е анатомичната структура на ставата. Именно тази структурна характеристика може да доведе до износване на хрущяла и нарушение на съвместни биомеханика.

Ако криза е придружена от болки в краката, е необходимо да се консултирате с лекар. Но когато скърцането не причинява болка, в повечето случаи, хората пренебрегват този факт и си отиват на лекар вече при изостряне на заболяването.

Колкото по-късно открити и диагностицирани с болестта, така че е по-трудно за лечение.

Причини за скърцането

Първите симптоми на проблеми с ставите, е подуване в областта на мобилните комуникации. Причината за оток може да бъде самостоятелно компенсация на тялото на липсващата съвместно флуид, който предотвратява деформация на ставния хрущял.

Тялото произвежда излишък от синовиална течност, която смазва хрущяла и намалява болката в ставата. Въпреки това, излишната течност се натрупва в ставите, което води до забележимо подуване случи.

Причини за възникване на скърцането на костите:

Какво би могло да предизвика криза

При анализа на синовиалната течност при пациенти, които се оплакват от скърцане ставите, повишено съдържание на протеин в него се намери. Най-типичните причини за увеличаване на протеин в течността се считат за част от прием на протеини храна или възпаление в организма.

В такива случаи, синовиалната течност се натрупва в рамките на мехурчета газ, който при компресия, например, по време на сгъване на ставата, с характерен звук разрушаване.От това, което схрусква кости
Най-тежката криза от кости често се оплакват от професионални спортисти. Основната причина за криза в такива случаи са преди травмата, без които е невъзможно да се упражняват спорт.

За да се избегне появата на допълнително заболяване препоръчва да се намали физическо натоварване и упражнява интензитет, за да премине процеса на възстановяване. След изчезването на странични звуци по време на шофиране може да започне обучение отново, но в доста по-плавно.

кости криза може да предизвика излишък на ставната течност, и възстановяване. Обикновено, скърцане и криза е резултат от тежък физически труд. Често се криза при шофиране оплакват хамали и строители.

По време на бременността, костите схрусква при жените не е необичайно. Но не веднага приема за лечение на несъществуващи болести. По принцип причината е промяна във физиологията на хрущене в тялото на жената. Между другото, това се случва, и криза на тазобедрената става по същата причина.

Но ако има оток около зоната на свързване на тялото и имат по-висока температура, това е шанс да отидеш на лекар за съвет.

Промяната в ставите по време на бременност

Жените по време на бременността, често се оплакват, че те боли краката му, както и на факта, че подути краката и ставите скърцат. Особено се чувствам дискомфорт при ходене. Лекарите наричат ​​няколко възможни причини, в това число:

 • изместването на движещи се части и несъответствие;
 • наддаване на тегло, което настъпва бързо поради възпалителни процеси, които се случват в тъканите;
 • появата на съвместно синдром хипермобилен или увеличи гъвкавостта на костите поради увеличаването на телесното тегло;
 • обостряне на заболявания на опорно-двигателния апарат, износване на костите;
 • наранявания на ставните ставите;
 • натрупването на соли в тялото, поради промени в метаболизма.

Какво да правим по време на бременност, за да не схруска кости

Ако чуете криза или скърцане на ставите, а след това този проблем може да бъде решен по следните начини:

 1. Основната причина за възникването му може да се счита за бързо увеличаване на теглото, така че краката се чувстват допълнителна тежест. По време на бременност диета е строго противопоказано, но трябва внимателно да се контролира теглото.
 2. Умерен упражнение може да помогне за намаляване на неприятните явления. Вие трябва да го направи по правило да правя упражнения сутрин, ако е възможно, да се движи повече или да се регистрирате за плуване. В полза на физически упражнения е най-добре да се консултирате с треньор или участие в специални секции.
 3. Не губете дейност и да се премести, колкото е възможно дори и малко преди раждането на дете.

Съвети от експерти

Ако криза на костите стана обикновен феномен и причинява дискомфорт, следните прости насоки могат да намалят болката и криза или дори да се отърве от него. Тези препоръки са еднакво подходящи за всички, и двамата мъже и жени, независимо от възрастта.

Какво трябва да направя?

Ако нарани краката, ние можем да се обърне внимание на рецептите на традиционната м

От това, което схрусква кости
editsiny. Широко известен рецепта отвара от лаврови листа. За него това е необходимо да се вземат 30 сухи листа лаврови и я напълнете с 0,5 литра вряща вода.

Отвара трябва да настояват за 4 часа. Получената течност се разделя на три части, всяка от които е да се пие през деня. Ако е необходимо, след 7-10 дни може да се повтори.

Ефективно инфузия на ръж, мед и Берберис корен. За подготовката му изисква 250 грама зърно, 2 литра вода, 1 чаена лъжичка берберис (корен), 1 литър мед и 0,5 литра водка. Всички съставки се смесват и да се влива в тъмно място в продължение на три седмици. Полученият инфузия се приема веднъж дневно в продължение на 3 супени лъжици на гладно.

Последната мярка, която съветват експерти в крайни случаи, хирургия е съвместно замяна, подмяна на коляното. Въпреки това, тази операция се извършва само в случаите, когато всички методи на лечение не дават желания ефект.

превантивни мерки

 1. Равномерно разпределение на физическа активност през деня.
 2. За равномерно натоварване на краката или други части от използването на ортопедични устройства за тяло.
 3. Разработването на съвместните връзки с помощта на упражненията. Вие трябва да направите упражнения всеки ден, посетете секцията дали водна аеробика йога.
 4. Консумирайте достатъчно течности.
 5. Краката не се разболяват в удобни обувки. По-добре е, ако обувките ще бъдат малки и стабилна пета.
 6. Следвайте всички диета. Акцент върху консумацията на храни, богати на витамини и минерали, полиненаситени киселини.

Запазване на здравето на организма под въздействието на силата на всеки човек. Основното нещо е да не се игнорира всички сигнали, който се храни тялото и реагира на тях.