Защо потрепва в съня си

Защо човек се потрепвания в съня си

Според една теория да обясни трепване в съня си, феномен - отговор на мозъка да забави дишането. Както е известно, има няколко фази на съня. Началната фаза, последвано от рязко намаляване на дихателната честота. Мозъкът възприема това като забавяне на смърт, така спусъка защитни реакции. В този рефлекс на мозъка изпраща сигнал към крайниците, така че те да падна, което накара "умира" тялото.Друга версия е, както следва. По време на сън мозъкът е в същата активно състояние, както в будно състояние, въпреки че тялото все още. Някои учени смятат, че в този момент на мозъка се занимава с изграждане на модел на тялото, което може да се различава от реалното. Усещане за падане при хора се случва, защото мозъка изграден модел заема позата, в която можете да загубите равновесие. В този случай, реакция, която се характеризира с внезапно завиване на мускули, за да "се поддържа баланс" реалната тялото и лицето, се събужда. Една от причините за принудително свиване на мускулите по време на сън може да бъде липсата на магнезий в организма.Също така, се смята, че по този начин се освобождава напрежението в мускулите, която се е натрупала през деня. Има версия, че в определен период от време на сън, мозъкът не реагира на външни дразнители, но и да промени в организма, той дава доста силна реакция. Например, ако в този момент промени в концентрацията на калциев или калиев кръв, тялото може да отговори спонтанните контракции на мускулите.

Как да се отървем от потрепване в съня си

Ако се появят неволеви мускулни съкращения в съня често и доставят тревога, трябва да се вземат някои мерки. За да успокои нервите си преди лягане, не мисля, че през нощта плановете за следващия ден. Ако не си спомняте последния ден, особено неприятни моменти. Преди да отиде да спи, да мечтая за благото и тачени.

Вземете вана или душ. Добър релаксиращ масаж или самостоятелно масаж може да помогне. Слушайте успокояваща музика. За сън е с високо качество, можете да използвате прости техники за релаксация - дълбоко дишане, мускулна релаксация, визуализация на тихо място. Възможна преди лягане, за да видите комедия, прочетете лек забавление списание или книга.

Проветрявайте стаята преди лягане. Желателно е, температурата е 18 ° С в спалнята. Твърде ниска или твърде висока стайна температура може да попречи на качеството на съня. Ако тези методи не работят, и потръпваше в съня си продължава, консултирайте се с невролог.