Защо операционни системи са така наречените наука новини

Замисляли ли сте се за това, как операционната система, инсталирана на вашия компютър, получил името, което тя в крайна сметка спечели? Ако имате ясна недостиг на интересен фон материал, ние предлагаме да се запознаете с кратък набор от факти за това как всеки един от най-популярните системи на неговото време е получил името си.Не е като графичен потребителски интерфейс, Micro Soft Disk Операционна система (MS-DOS - Disk Операционна система от Microsoft) е наследник на операционната система бърз и мръсен Операционна система (Q-DOS, а след това преименувана на 86-DOS), разработена от Сиатъл компютърни продукти , MS префикс в този случай е единственият признак, че тази версия на операционната система, разработена от Microsoft. По същия начин, например, е известен като операционната система на Apple DOS.

Windows 1.0-NT 4.0

Оказва се, Windows 1.0, получени от името на «Windows» се дължи на факта, че една от основните му характеристики е способността да превключвате между няколко прозореца на графичния потребителски интерфейс. След обявяването на операционната система на Microsoft е решила да прилага цифровата маркировка на всяка версия от версия 1.0 до 3.1, и до момента, в нова операционна система е Windows NT, където е въведена NT - нова технология (нови технологии).

Windows XP, Vista и Windows 7

Това е първата операционна система за компютри Macintosh от Apple, която го въвежда в 1984 година. След това компанията решили да използват цифрови числа във всяка от следващите версии. След първите седем версии на системата на операционната система, Apple е решила да се преименува на операционната система и я нарича Mac OS.

Според първоначалната идея на Mas OS Версия 8 е наречен Mac OS 7.7, но поради някои правни обстоятелства, Apple реши да се направи по друг начин. Разработен в бъдещия Mac OS 9 е последният класически Mac OS, Apple е създаден на базата на собствен софтуер код. Mac OS X, която е базирана на BSD (Berkeley Software Distribution), се превърна за дружества гигантски скок напред. Всяка нова версия на Mac OS X, беше решено да се обадя в чест на един от представителите на диви Felines.Името му на операционната система до известна степен длъжен Ари Лемке, собственикът на FTP-сървъра, на който бъдещата операционна система е бил поставен по искане на Линус Торвалдс. по-късно Линус призна, че ядрото е създаден с впечатлението от операционната система Minix, че не му допадна ограничен си лиценз. Първоначално Торвалдс исках да се обадя на ново ядро ​​«Freax». Но вместо Лемке създаден на директорията на FTP-сървър, наречен «Linux» архив - която е проследена от «Линус Minix».

Зулу и Ксоски (две африкански езици) думата Ubuntu означава "човечност". Всяка нова версия на Ubuntu има свое име код и изграждане номер. Номерът на изграждане обикновено символизира годината и месеца на излизането на новата версия, а версията с кодово име съдържа имената на различни животни.

Ето защо системата

Каква е същността на алтруизма и защо имаме нужда от нея? Мога ли да се разшири любовта? Както изказванията на някои от тях. →

Защо е отговорът на въпроса: "Какво древните хора са яли?" Е толкова важно за учените, работещи в областта. →

Ето защо системата

Всяка година все повече и повече български учени, публикувано в "боклуци" списания - с епитет. →

Ето защо системата

Учените са все по-често говорят за това, че изменението на климата в момента се провежда са надарени с забележителната способност да се подобри всички. →

Ето защо системата

Според ново проучване, почти всички съвременни породи коне обратно към двете линии на Близкия изток коне внесени. →

Ето защо системата

РИА Новости. Физик Василий Rodionov, професор RG Плеханов, говори за това, защо учените се интересуват днес. →

Ето защо системата

Наскоро открих CRISPR / Cas технология разкрива една наистина революционна перспектива - това го прави лесно да редактирате. →