Защо око потрепва група от причини,

Потрепване на долния или горния клепач (отбележете или нистагъм) се дължи на намаляване на нервните окончания, които са по лицето. За да се разбере защо окото потрепвания, първо трябва да се подложи на медицински преглед, като причината може да е сериозно нарушение на нервната система.Групи от причините, които провокират потрепвания на очите


Намаляването на мускулите на очите, за да бъде в съответствие - първо, а след това на другия. И ако се чудите какво да правите, когато потрепва долния клепач на лявото око, а след това на въпроса трябва да се подхожда комплексно, тъй като е твърде вероятно, че скоро ще започне да пада, например, на горния клепач на дясното око.

Всички причини, които могат да причинят неволни контракции на нервите са разделени в няколко групи, които са обсъдени по-долу. Понякога потръпваше тя може да се дължи на няколко фактора. В този случай е необходимо да се прилага интегриран подход за справяне с тях.

От това, което дърпа окото

Нервната система разстройство


Чрез заболявания на нервната система, която може да причини нистагъм, включват:
 • парализа на Бел. Болестта на неизвестен характер, в която повредени лицевия нерв. Освен резки око, има симптоми като болка в областта на шията, загуба на чувствителност вкус.
 • Gemispazm. Болестта се проявява чрез неволни контракции на мускулите на лицето, които се характеризират с епизодични разбира се. Причината е, хемиспазъм мозъчно-съдови увреждания. Tic очи е първият симптом на болестта, която по-късно се присъедини и спазми на други лицеви мускули. Също така, човек може да изпита намалено зрение, емоционални проблеми.
 • синдром на Турет. Това заболяване се развива в детството. Освен потрепване очи, може да бъде придружен с неволни контракции на мускулите на други органи. Някои пациенти могат да имат странен и характерен само за симптом на заболяване, като крещеше псувни, обиди.
 • болестта на Паркинсон. Това заболяване се среща само в напреднала възраст и се придружава от поведенчески проблеми, лоша двигателна координация, нарушения на речта.
 • Блефароспазъм. Хронична патология, която е по-често при жени на възраст 50 години. То се проявява периодично клепачите намаляване. Точните причини за това заболяване не е установена.

инфекциозни заболявания


Инфекциозни заболявания, които могат да причинят нистагъм, са:
 • Конюнктивит. Това заболяване се проявява с възпаление на лигавицата на очите, което може да предизвика различни вируси или бактерии. В допълнение към тик, съответното лице за симптоми като парене и сърбеж на очите, подуване и зачервяване на клепачите.
 • Блефарит. Признаците на това заболяване е възпаление на клепачите, тяхното подуване и сърбеж, но в някои случаи симптомите могат да отсъстват. Причината за блефарит може да бъде или неспазване на правилата за хигиена, и инфекциозни агенти са проникнали в тялото. Tick ​​око не се извършва незабавно, а при липса на лечение, болестта става хронична.
 • Остри респираторни инфекции (ОРЗ). SARS група включва заболявания като грип, риновирус, аденовирус, и т.н. В допълнение към характерните симптоми (кашлица, хрема), такива инфекции могат да бъдат придружени от потрепване клепачите.дразнене на очите


Възпаление на очните ябълки се отразява неблагоприятно на нервите, които могат да доведат до око тик.

Причините, които могат да предизвикат дразнене са:
 • Алергичните реакции към полен, прах и други алергени;
 • Продължителната работа на компютър, и като следствие, повишена сухота на очите;
 • Свържете се с по-ниска или горната част на клепача чуждо тяло;
 • Неправилни капки, или други офталмологични лекарства;
 • Използването на нискокачествени кремове и други козметични средства за очите;
 • Неправилното използване на контактни лещи.

небалансирана диета


Недостатъчно количество на пресни плодове и зеленчуци, фибри, полуготови продукти и разпространението на бързо хранене води до факта, че човек не получава витамини и други ценни вещества, необходими за нормалната функция на тялото. Особено вероятно нервна тик око с недостиг на магнезий, калций, глицин.

Когато потрепване очи трябва да прегледат количеството консумирана кафе и алкохол. В някои случаи, злоупотреба с алкохол или кофеин предизвиква силно стимулиране на нервната система, в резултат на офталмологичен кърлеж.

хронична умора


Човешката нервна система е тясно свързана с други органи и системи. Липсата на навременни и пълни с сън, тежки товари, както и други подобни фактори доведе не само до влошаване на общото физическо състояние, но и за неизправност на нервната система. Не се получават нормалната останалите, тялото ви не се възстановява и идва в състояние, наречено хронична умора. В резултат на това състояние са различни проблеми, включително око и нервната тик.

емоционален стрес


Стресът и негативните емоции имат отрицателно въздействие върху състоянието на нервната система. Постоянна експозиция на стресови фактори доведе до развитието на неврози, които са честа причина за очните мускули контракции.

От това, което дърпа окото

Трябва да се отбележи, че емоционалния стрес, хронична умора и небалансирана диета често действа като очни тикове причини не за себе си, но в комплекса.

отбележете лечение на правото или на лявото око


Първото нещо, което трябва да направите, ако сте намерили намаляване на зрителните нерви, е да се установи причината. Ако няма видими симптоми, не е вероятно да отбележете е в резултат на умора, емоционален стрес или неправилно хранене. В този случай, можете да помогнете на следните препоръки:
 • Всеки час, когато се работи на компютъра трябва да се направи почивка за 10-15 минути. През това време, се препоръчва да проведе серия от упражнения за очите. Тя може да бъде бързо мигане, въртящи се по часовниковата стрелка очите масажира с върха на пръстите си в зоната около очите. Добра помощ компрес на очите на обикновените торби за чай (използва се и в хладилник). Ако е възможно, почистване на района на окото с кубчета лед.
 • Не трябва непрекъснато да погледне слънцето, на повърхността на белия цвят и други неща, които предизвикват мускулите напрежение в очите на очите. С повишена чувствителност към светлина, препоръчително е да се носят специални очила със светлоотразителни лещи.
 • Ако очни потрепвания, отказват да от време на стимуланти като кафе, алкохол, енергийни напитки. Предпочитам напитки от билки (мента, лайка, лавандула, риган).
 • Правилното хранене. За да се осигури на организма необходимите ценни елементи, човек трябва да яде най-малко 300-400 грама плодове и зеленчуци на ден. Също така трябва да има баланс между въглехидрати, протеини и мазнини. Въглехидрати препоръчва използването на 400-500 г (зърнени храни, паста, зеленчуци и плодове). Норм протеини - 1.5 грама на килограм телесно тегло (месо, риба, млечни продукти). Нормално мазнини - от 80 до 120 г (растително масло, животински мазнини, ядки, семена)
 • Нормализиране на емоционалното състояние е възможно с помощта на успокоителни и билкови препарати. Тези средства са отделили специално въздействие върху организма и не причиняват странични ефекти в съответствие с препоръките. Като успокояващо тинктура може да се използва motherwort, валериан или Пион. Лекарството не се препоръчва за тези хора, чиято работа изисква висока концентрация на вниманието.


Подробности за нервната тик на очите, причини и лечение на проблема, описан в това видео:


Намаляване на очните мускули, ако не е придружен от съответните симптоми, в повечето случаи, това е резултат от лоши навици, умора или нестабилно емоционално състояние. Най-доброто решение в този случай е да се коригира начин на живот, така че тялото да получи всички необходими ресурси.