Защо очите потрепвания, клепачите

От това, което дърпа окото

Уважаеми читатели, днес ще говорим за такова невероятно и странно явление като тик на окото или научна гледна точка това се нарича myokymia. Някой би си помислил, че това е такава глупост, не придават никакво значение на това. Но повярвайте ми, неудобно с такъв проблем може да бъде много сериозна. Аз се сблъскват с това и дъщеря ми. Ние научихме много, аз ще споделя с вас информация, затова тя може да бъде проблем и какво да направите, ако окото потрепване или клепача.Дъщеря ми е много притеснен, защото на този проблем. Не казвам, че това е нещо силно, престъпник. Но представете си сцената: младо красиво момиче, ела на своите клиенти, тя комуникира с някой и изведнъж малкото трепване на окото започва (а понякога и по-голяма). И ако да кажем, по-точно, не окото потрепвания и горния клепач. За нея това беше просто не глупости и бедствие. И аз бях наясно за своето състояние. Ние се справиха с този проблем, сега съм всичко е добре, дъщеря ми щастлив. И аз с него ☺. Как да се справим с тик око? Какво трябва да знаете?

Защо смотаняци на очите или клепачите? очевидни отговори

Ако обмисли задълбочено въпроса, той отива очна ябълка потрепвания не може, неволни контракции се появяват в мускулите на очите, леко го държат на място. И тези ненавременно мускулни спазми в лицето стават много видими, когато горния или долния клепач започва да трепери коварно. Treacherous, защото това е сигурен знак на възбуда, стрес, тревожност или стрес. И който иска да го признае?

Признат, тя не може да се желае, но самостоятелно съмнение, някои комплекси вътре често съпътстват хора, които са изправени пред този проблем. И друго важно нещо: на лицето, когато той започва да се гърчи на очите, клепачите, може да попадне в абсурдни, понякога двусмислени ситуации. Вие разбирате моите мисли.

Неволеви спазми и мускулни контракции се дължат на неправилно декодиране на нервните импулси към мускулите, които действат. Тиково може да се случи на всеки мускул, това е като късо съединение.

Обикновено хората, които гледат на снимка на око, отбележете друго лице, са чувствителни към всичко. Не се спирам на това. Но някой може да каже. Е, ако имате достатъчно мъдрост и образование го кажа правилно.

От това, което дърпа окото

Потрепване на окото или клепача. причини

Ако окото е потръпваше, причината може наистина да бъде в състояние да зрителния нерв или нервната система. Но какво точно предизвиква "късо съединение"? Това е важно, в крайна сметка, по пътя на лечението зависи от причината:

 • наследственост;
 • Сериозни генетични заболявания (синдром на Турет, болест на Паркинсон, парализа на Bell), свързани с неволни движения. Постоянен влекач с възрастта е един от симптомите;
 • Детски неврози и тревожност провокират появата на тик в детството;
 • Продължителен стрес, пренапрежение, умора и изтощение, умора може да подкопае за нормалното функциониране на организма. Това е най-честата причина за неволни намигвания;
 • Липсата на важни микроелементи и витамини, които влияят върху качеството на функциите на нервната система и мускулите. Те включват магнезий, калций, глицин, витамин В;
 • Слаба имунна система нападнат от простуда и грип сезон;
 • Стрес, сухи и уморени очи. Благодарение на преумора на очите започват да се подават сигнали до мозъка, и тя се грижи за най-прост начин. Честото принудително мигане овлажнява роговицата и намалява diskofort;
 • Инфекциозни и възпалителни заболявания на окото. Много от тях причиняват подуване на меките тъкани, тъй като това може да компресирате нервите и мускулите на окото;
 • Последиците от инсулт;
 • наранявания на очите;
 • Long седи пред компютъра;
 • Пиенето на големи количества кофеин.

На причините, поради които потрепваха очите, ние разбираме, сега нека да поговорим за това какво да правя с такъв проблем.

Потрепване на окото или клепача. Какво да се прави?

Ако попитате суеверен човек, защо потръпваше лявото око, а след това той ще каже, че това е до сълзи, а в дясно - на радост. Оптимистите pereinachili причини те лявото око потрепвания за пари, както и правото - от началото на срещата с роднини. Нека поговорим за това какво да се направи, ако потрепвания на окото. Кога и как да се справят с тик?

Внимание към причините

Първо трябва да се обърне внимание на причините за око потрепвания, или век. Внимателно ги прочетете отново, да направи за себе си необходимите изводи. И ако има много сериозни причини (наследственост, генетични), това е сериозен плюс и се надяваме с вярата, че мъдростта и постоянство ще се справи с този проблем.успокоявам

Звучи изтъркано, и всички ние знаем, че всички заболявания на нервите! Но прави малки стъпки в тази насока е необходимо. Просто работим върху себе си. Не надувайте на проблема, но навреме, за да "гасят" ненужни мисли, преминете към доброто.

Проблемите ни съпътстват навсякъде, ние сме буквално живее от проблем на проблем. Ако организмът изпраща сигнали, че е необходимо да направите пауза и да забавите темпото им на живот. Възможно ли е, че нещо се отложи или да повери другите? Отделете време за себе си малки удоволствия, за да им помогне да намерят мир.

Можете временно да се избегне всичко, което подобрява кърлежа - вредни храни и навици, енергетиката и тоници, неприятна среща. За да ни помогнете да дойде и да прости успокоителни (билков чай, успокояващи такси, валериана или motherwort). Изберете опцията, която е в сила за вас.

Прием по-силни лекарства, е необходимо да се съглася с лекар!

От това, което дърпа окото

Леко се промени начина на живот

Също така по-скоро банален съвет, и аз съм съгласен с теб по този въпрос. Всичко, което знаем, ние разбираме, но животът често оставя много да се желае. В нашите сили от него да се преразгледа.

Ако потрепвания на очите, предизвикан от умора на мускулите на очите и дълга работа зад монитора, това ще ви помогне да гимнастика за очите (клепачите се затварят плътно, пропуснати, povraschat, погледнете наляво-надясно, нагоре-надолу). По-добре е да ги правя всеки час. И дори на работното място може да бъде прекъснато за няколко минути и направете тези упражнения.

Важно е да се заделят време за разходки и пълен на съня. Уморен тялото се нуждае от сън! По-малко пиене на кафе, напитки, съдържащи кофеин.

За витамини и авитаминоза

Когато потрепвания на очите, поради липса на витамини и минерали, лекарите предписват витамини курса. Необходимо е да се обърне внимание на това разнообразен хранителен режим и да го допълнят с витаминни комплекси. Яжте много пресни зеленчуци, покълнали зърна, зеленчуци, плодове.

За адекватна координация на мускулите на очите, които не можем да съзнателно контролират, се нуждаят от калций и магнезий. Извършва се и глицин, който регулира процесите на възбуждане-инхибиране на нервната система.

Ако окото е постоянно потрепване в продължение на седмица, то не може да мине без професионален съвет. Разберете сложни ситуации могат да бъдат само компетентна помощ.

От това, което дърпа окото

Медицинска помощ при проблем

На което лекарят въпроса дали имате потрепвания на очите или клепачите? Необходимо е да се консултирате с офталмолог, за да се види дали всичко е наред с очната ябълка. И също така е необходимо да се консултирате с невролог и психотерапевт.

Състоянието на маточното дъно

Оптометрист ще изглежда и оценка на състоянието на дъното на стомаха, да зададете въпроси, да получите вашите отговори и да даде своите препоръки. Ако потрепвания на очите, предизвикан от умора, изчервява след работа пред компютъра, можете да помогнат капки за очи и очни упражнения, които вече казах. Може би имате заболяване на очите (блефарит, конюнктивит, и т.н.). В този случай, оптика определя противовъзпалителни, антибактериални капки. Очна тик спирка, когато рецесията оток.

Ако очни потрепвания на детето

Когато децата кърлежи невролози обикновено се говори за нарушение на централната нервна система. Разликата между тези деца хиперактивно разстройство, някои безпокойство, лоша концентрация за някои неща, но в противен случай е съвсем нормално, вид и полезни деца. Коуп с тиково терапия помага със симптоми възраст могат да изчезнат напълно.

За децата трябва да бъдат особено внимателни! Но понякога те не се нуждаят от толкова много: нашето внимание и любов! децата често оцеляват заради проблемите, които ние, възрастните изглеждат незначителни.

От личен опит

Как да се реши проблема? Прочетете отново всичко, което е в интернет. Опитахме се, където е възможно да се премахнат причините. Консултирайте се с вашия лекар. Аз казвам "ние", защото дъщеря ми е много, за да обсъдят, четат се консултира какво да прави и как да се реши проблема.

В нашия опит, бих казал, че лекарите обикновено предписват успокоителни. Някои хора те помагат, други не. Отново, има различни успокоителни. Допълнителни процедури също се назначават като масаж, физиотерапия, а дори и акупунктура.

Ако окото е постоянно потрепвания, това пречи на личния живот и кариера, както и обичайната процедура, лекарят назначава от ефекта не е така, в хода са необичайни начини. И ние трябва да използваме този символ.

Пропил разбира успокояващи билки, глицин, прави упражнения за очите, пиърсинг и напитки далеч хода на витамини, получаване на съвети офталмолог, невролог и psihoteratevta, когато такъв пълноправен сън и здравословно хранене издава дъщеря ми няма, въпреки че стана много по-добре всичко. Eye и клепачите потрепване по-малко, а не толкова много. С една дума, той е имал положителни резултати. Ние започнахме да се търси по-нататък, че напълно да реши проблема.

На неконвенционални и алтернативни методи

Има повече начини за лечение на изявление проблем обжалване на козметик. И тогава той възлага имате процедурата. Нека просто кажем за себе си: всичко, което ще напиша повече, тя по никакъв начин не не се препоръчва за всички. Просто нашия опит. Като за начало е необходимо да се премине всички стъпки, които съм написал по-горе, за да се реши проблема с век или резки око.

Намерихме добър козметик и дъщеря прави процедура ботокс. Когато BOTEKS козметик отпуска мускулите на окото е. Но причината все още не е отстранена. Но очите потрепвания и век прекратени веднага. Дъщеря ми направи една-единствена процедура и е много щастлив. За повече от една година на очите и клепачите не потрепване, не си правете труда. Не казвам, че за мен беше удоволствие да се научат, че дъщеря ми ще отидат за BOTEKS ☺, но говорих с един козметик, се успокоих.

Ако решите на такава процедура, е необходимо да се намери точно компетентния експерт.

Това е информацията за днес. Надявам се, че нашият опит и ще ви помогне да се реши този проблем, ако сте изправени пред него.

А причината да се притеснявате и опит е по-малко, отколкото, да слушате хубава музика. Ще чуете песен Есенна градина от Анна Герман.

Но имам проблем с третото ми око там. За това, че носа се намира по-горе. Той, за разлика от другите две ден очите някак си винаги е затворена и да го отворите, не мога да. И през нощта - по целия път наоколо. Третият ми време се наричаше, а другите две са затворени, а спи. Но по време на периоди на пълнолуние ден на третия и дори успяват да се отвори. Защо това е така? Може би някой знае, а също така, че се е случило с него? И аз много се радвам, че кърлежите око никога не съм имала. Нито един от трите ми!

Питам защо пълнолуние се нарича? Да, тук всичко е съвсем проста. В крайна сметка, вашето име, Ракеш от хинди като "Властелинът на нощта, пълен офицер проверка луна" и преведено. Комуникацията е директен.
Много би било интересно да разберете за вашите способности, свързани с третото око. Може споделите с нас?
Между другото, чета Лобсанг Рампа? Той има много по тази тема в писанията си той каза, включително и в една и съща.