Защо не потънат корабите

Защо не потъне кораба

Способността да остане на повърхността на водата не се ограничава до корабите, но някои животни. Вземете най-малко вода попови лъжички. Това насекомо е от семейството на Hemiptera се чувства уверен, по повърхността на водата, движещи се през плъзгащи й движения. Това плавателност се постига с това, че върховете на табове, покрити с твърда вода Strider косми, които не са намокрени с вода. Учени и изобретатели се надяват, че в бъдеще хората ще могат да създадат автомобил, който се движи през водата на принципа на водните ходещи.Но в сравнение с традиционните съдилища бионично принципи не се прилагат. Обяснете плавателност на кораба, изработена от метал и може всяко дете, който е запознат с основите на физиката. Като принцип Архимед ", върху тялото, което се потапя в течността започва да действа подемна сила. Неговата величина е равна на теглото на водата изместена от тялото при потапяне. Тялото не може да се удави, ако Архимед сила надвишава теглото или равна на себе си. Поради тази причина, корабът остава в състояние на платежоспособност.

Колкото по-голям обем на тялото, толкова повече вода измества. Iron топка падна във водата, а след това потъва. Но ако му ролка до състояние на тънък лист и да го направите кухи вътре в балона, такова насипно структура ще плува във водата, само малко по-потопен в нея.

Съдовете с метален корпус конструирани така, че в момента на потапяне корпус изместване много големи количества вода. Вътре корпуса на кораба има много празни площи, пълни с въздух. Ето защо, средната гъстота на кораб е много по-малка от плътността на течността.

Как да се поддържа плавателността на кораба?

Кораб на повърхността, докато неговата облицовка за експлоатация и невредим. Но съдбата на кораба ще бъде застрашено, то си струва да се получи дупка. Чрез отвора в корпуса навътре водата започва да тече, пълнене нейната вътрешна кухина. И тогава корабът може да потъне напълно.

За да се запази корабът за плаваемост при получаване на дупки, пространството вътре в стомана разделител. Тогава една малка дупка в една от секциите не застрашава цялостното оцеляване на кораба. От отделение, което е подложено на заливане с помощта на помпи изпомпват вода, и са се опитали да се включи дупката. Лошо, ако са повредени от няколко отделения. В този случай, корабът ще потъне поради загуба на равновесие.

В началото на професор XX век Крилов предложи умишлено наводняване отделения в съда, който е противоположен на кухините, които са били подложени на заливане. Кораб с няколко лицето надолу във водата, но да остане в хоризонтално положение и не може да се удави в резултат на преобръщане.

Оферта морски инженер беше толкова необичайно, че тя отдавна игнорирани. Само след поражението на българския флот във войната с Япония, неговата идея е приел.

От древни времена човечеството се стреми да се развива речен и морски пространства на планетата. Първите зони на селищата бяха създадени по бреговете на реки, езера и морета. Речните и морските пътища - първите магистрали, използвани от хората. За развитието на водните ресурси е разработил цяла наука - корабостроене. Строителството на кораби, се основава на цял комплекс от науки и занаяти, на опита на професионални и технически постижения

Поради тази мивка кораби

Историята на корабостроенето


Исторически науката не може да определи точните дати на започване на строителството на корабите. Но в много писмени източници споменават корабите и наличието на търговски пътища, който свързва населените места. Тези сертификати потвърждават високите постижения на древните техники на кораби. Първият прост процес е изобретен много преди каруците на колелата.В митологията, се дава подробно описание на строителството на кораби. Още преди около 2500 години, лодки отличават по своето предназначение - за транспортиране на стоки и превоз на пътници. Корабите са експлоатирани стълбове, гребла, платна. Едва по-късно започва да строи кораба в богатите. Основният материал за изграждането на кораби беше едно дърво. Съвременните кораби, построени от метал, дебелината на трупа може да са такива, че е почти невъзможно да се счупят.

Тъй като корабът се държи над водата


Способността на кораба да плава в определено положение се определя от "плаваемост" план. Жилетка - собственост на всяко тяло, потопено в течност, за да остане в равновесие, без да излизате от водата, без да потъва по-нататък, т.е. да се плува.
Прирастът на съда се основава на факта, че силата на тежестта е базирана на кораба на вода изкарващи сили, които възникват в процеса на хидравлично налягане в корпуса на кораба. Тази връзка е довело до неговото право древногръцки учен Архимед. Ежектор сила на водата зависи от плътността на течността и обема на корпуса. Под влияние на тези сили на кораба може да се движи. Хидростатично налягане - принуждава съотношението на площта в рамките на всяка телесна течност, причинена от теглото на течността.

Има няколко условия за плаване на кораба, ако силата на тежестта на кораба повече от хидростатичното налягане, корабът ще потъне; ако силата на тежестта на кораба е равна на хидростатичното налягане, съдът ще бъде в равновесие във всяка точка на флуида ще плува в течността; ако силата на тежестта е по-малко от хидростатичен натиск, корабът ще остане на повърхността.

в масовите кораби наистина тежки, но те имат достатъчен приток на въздух вътре в кутията и високата страна. Gravity всеки плавателен съд, по-малко от хидростатичен натиск на вода, така че имайте корабите по водата. Ако превишите на тонажа на кораба, силата на тежестта ще бъде по-изложени на хидростатично сила, корабът ще потъне. Подобна ситуация ще възникне, ако корабът е бил повреден. Корпусът е напълнен с вода, силата на тежестта се увеличава, корабът потъва.

Ако хвърлите във водата малка каменна или медна монета, те веднага отидете на дъното. Защо, тогава, масивна и тежка дървена греда не потъва, а само леко потопени във вода? Тук предизвика законите на физиката. Възможност обекти плуват на повърхността на течността поради различията в материал плътност.

Поради тази мивка кораби

Какво е плътността

Съгласно вещество плътност по физика се означава физическо количество, което съответства на един от друг масата и обема на тялото. Плътност - значително и относително постоянна характеристика на веществото, което се използва широко не е определено за признаване на различни материали, чието естество на окото. Познаването на плътността на материала, то е възможно да се определи теглото.

Всеки орган, който обгражда човек в ежедневието, са съставени от различни материали или вещества. Хората във всекидневния живот и производствена дейност често трябва да се справят с метали, дърво, пластмаса, камък, и така нататък. Всеки материал има свой плътност. Поради тази причина, на масата на две различни предмети със същия обем, форма и размер, но изработени от различни материали, ще бъде различно.

Защо да не потъне дневник

Разликите в плътността на водата и дърво и позволете на тежки и масивни трупи не потъват, но уверено стои на повърхността. Факт е, че при нормални условия на плътността на водата е единство. Но дървото, тази цифра е много по-ниска. Ето защо, по-тежък парче сух дървен материал се съхранява на течна повърхност, само малко по-потопен в нея.

Въпреки това, при определени условия, е в състояние да потънат и дърво. Ако дневника за дълго време е бил във водата, тя бавно абсорбира влагата и набъбва. В този случай, трупи и промени плътност могат да надвишават плътността на течности. Това явление се наблюдава често, когато вода дървесината промишлено сплав, когато те се дестилира до мястото на обработка по естествен начин, без използване на транспорт.

На реките, на места, подсилен плаващ дървен материал, все още можете да намерите на т.нар успявам. Това дървен материал, който напълно или частично потопен, лежеше на дъното или остана в малко подгизнал. Успявам да достави много проблеми любители рибари. Те също представляват опасност за корабите, движещи се с висока скорост. Наводнение на дневника, единият край на която се подава от водата, могат да повредят корпуса на кораба.

В природата се развива добре дървесни видове, наречени "желязо", плътността на които превишава плътността на водата. Като пример, палисандрово дърво и Parrot персийски. Дървото на тези растения е много гъста и има твърдост. Тъкани такива дървета обилно намазани с масло, което не им позволява да гние. Тези скали са високо ценени, те са широко използвани в производството на мебели. Тук са само се повозим на сноп от "желязната" дървото не работи, то неизбежно ще минат под вода.