Защо не потънат корабите прости отговори на сложни въпроси

Поради тази мивка кораби

Защо не потънат корабите?

От зората на корабостроенето хора правят много усилия се опитват да създадат лодки, които не потъват. Първите дървени съдове са по-леки от водата. Но развитието на науката и знанието на законите на физиката допускат да се изгради и стомана, а дори и стоманобетонна съда. Стоманобетонни кораби са построени в Северна Америка през първата половина на ХХ век, когато е имало недостиг на стомана по време на двете световни войни.Корабът не помогна да потънат законите на физиката

Поради тази мивка кораби

Прирастът на кораба се определя от закона на Архимед. Това избутва течност тяло със сила равна на теглото на течност в обема на потопен част на тялото в него.
Основният трик тук е силата на звука - колкото по-голям кораб, толкова повече мазнини може да го метален борда направи и по-голям е допълнителното натоварване да може да изпълнява, докато остане на повърхността. Както се оказва, защото основният вътрешен обем на кораб, изпълнен с въздух, което е 825 пъти по-лек от водата. Тя дава на въздушния плавателност на кораба.

Същият принцип може да се потопите и настилка подводници - чрез потапяне баластните танкове са пълни с вода, лодката губи своята плаваемост и мивки. Когато настилка - там се подава въздух под налягане, измествайки вода. Същият принцип е плаващ в баня метал басейна на - се намира във вътрешността на въздуха заема голяма част от целия обем на басейна. Ако вътрешният обем на басейна попълнете камък или метал - тя ще потъне, тъй като теглото му е твърде голям.

Инженерни решения, на стабилността на кораба

плавателност за кораби, способността му да устои на силите на вятъра и вълните принцип лост, действащи. Ако басейна, който се намира на тихо плаващ в банята, тече в реката - тя скоро ще вземете вода и ще потъне, тъй като ще се наклони от вятъра и вълните се спускат над.

Поради тази мивка кораби

На кораба, също може да се случи нещо подобно, ако малка стабилност. В историята е имало случаи, когато стотици пътници, събрани от едната страна - имената им на кораба и неговата потъването. Много кораби са загинали по време на бурята се дължи на факта, че те се обърнаха на вятъра и вълните.

Поради тази мивка кораби

Корабно стабилност - е способността му да се поддържа стабилна позиция във водата. Това зависи от мястото, където е центърът на тежестта на съда. Колкото по-близо до повърхността - по-лесно е да се превърне кораба, толкова по-малко стабилност.

Ето защо съвременните кораби тежките единици - работещи двигатели, генератори, водни резервоари и доставките на горива са най-отдолу. Там се намират и трюмовете. Моряците знаят, че zabunkerovannom вода и гориво, както и напълно зареден лодка - Хвърляне има много по-малко, отколкото във вакуум.


За да се компенсира центъра на тежестта възможно най-ниски, дизайнери специално тежки кила чрез оловни подложки. В спортни игрища претеглена кила обикновено се монтира под съд за разделяне на лъчи се нарича дистанционно.

На стабилност оказва силно влияние върху формата и дълбочината - най-малките съдове имат полукръгло дъно, най-високата - тримарани спортни с два външни корпус подпомагане на всяка страна. Всъщност наличието на допълнителни опори в горната част на страната, помага за поддържане на стабилност чрез предотвратяване на кораб nakrenyatsya. Известно е в древността и свързан в горната част на снопчетата на лодка на сухи тръстика. А съвременните туристи за тази цел използват надуваеми балони, да ги направи по стените на каяци.

Задължителни правила за навигатора

За да се избегне центъра на тежестта преместване по време на зареждането на съвременните кораби, използвани компютърни програми, за да ви помогне да се изчисли - къде и колко товар може да се постави за да запази мореходност. Отговаря за правилното позициониране на товара е старши помощник-капитан. Той заповядва натоварването и в съответствие с изчисленията, най-тежките натоварвания са поставени в багажното отделение и по-лек - на палубата. Изисква се на кораба товар, за да "се нахвърля", който е прикрепен. Необходимо е, че по време на бурята, че не е валцувани на изчакване и не се променя центъра на тежестта на съда.

Всички на кораба корпус е разделен на херметически затворени отделения. Обикновено разделянето между отделенията са отворени. Когато корабът получава дупка - залива, където се намира, тя е покрита с запечатан дял, така че водата да не може да запълни цялото тяло.

Опасен по време на буря на внедряване кораб "морски вълни", който е встрани. Твърде е вероятно, че една силна вълна ще се превърне кораба. Също така е опасно и вълна на кърмата. Така че често океански плавателни съдове по време на силните бури започнат да се движат носа му срещу вълните, ще разбира се - това е най-сигурният начин да превозва да оцелее лошото време. Едва след края на бурята, те се връщат на желания курс.

Плаваемост и устойчивост на кораба - това е основната му качество, за да се гарантира безопасността. Ето защо, правила, които да им помогнат да се запази - са необходими за да се съобразят. А дизайнерски решения, които допринасят за тяхното подобряване, винаги са добре дошли.

 • Поради тази мивка кораби
  Защо звездите и планетите кръг? В нашето небе много кръгли обекти. Слънцето [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Всички сме виждали на мраморни паметници на мрамор, на [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Защо жълти нокти? Красиви и добре поддържан ноктите иска да има [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Шимпанзе: познатия живот и невероятни способности на тези примати често могат да бъдат намерени в [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Многоцветни дъжд започва да се дъжд, и вие, като късмет ще са забравили [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Защо звездите не падат? Погледнете нагоре, има таван или небе. [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Какво е естеството на енергия? Една от формите на енергия, както и странно да [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Защо човек се чувства и защо лакът тежко ранен от удара? Защо хората се чувстват? Всеки час, всеки [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Как да си направим пълнолуние в кухнята? За да се симулира променящите се цветове на Луната, или [...]
 • Поради тази мивка кораби
  Защо костенурки живеят дълго време? Известно е, че костенурки, членове на разреда [...]