Защо критикува гейзер начини за решаване на проблема

Пляска в колоната газова

За да разберете защо е шумна и бръмчене оборудване от този тип, е необходимо да се знае как работи. Полезна информация за функциите на определен модел, като разликите между различните котли могат да бъдат много значителни. Въпреки това, някои грешки методи за диагностика и отстраняване на проблеми са универсални. Нека да ги разглеждаме в тази статия по-подробно.Първоначално ние се отбележи, че независимо ремонт газ оборудването е разрешено само с прецизна разбиране на всички процеси и липсата на значителни затруднения при изпълнение на работните операции. Ако има съмнение, че е по-добре да се използват услугите на специализирани услуги или сервизен център.

Ustranienie просто отстраняване на проблеми

Ако котелът газ превключва от памук или бойлер излиза и газът се възпламенява. е проява на - доказателства за неправилно натрупване и запалване на горивната смес. Във всички устройства от този тип има определена работна площ. Той е включен, когато се натрупва газ оборудване, постепенно се смесва с въздух. Когато общият размер на съставките съответства на изчисления производител, гореспоменатата шум възниква при стартиране. Ако прекомерно количество от сместа, обемния експлозията се случи. Той е в състояние да се прояви не само неприятно, но безвредно силен рязък звук.

Защо шумни високоговорители

Силна памук в състояние да унищожи структурата на комина, за да предизвика още по-сериозни повреди.

Преди да се справят с изпълнението на газова апаратура, проверка на параметрите на сцепление. Ако това не е достатъчно, може да се появи шум. Че тази процедура може да изпълнява доста спретнато никого. Ето няколко варианта:

 • В горната част на някои котли имат специални ревизионни отвори. Те са разположени в корпуса, който е свързан към комина. Прости проверки могат да се извършват на ръка. Трябва да има една ръка дръпнете присъства достъп до съответното поле. За същата цел по-удобно един мач или по-лек, компактен източник на открит огън. Значителна отклонение от вертикална раздела пламък показва наличието на достатъчен натиск.
 • Такива операции могат да бъдат повторени с помощта на специален люк, които са оборудвани с всички комините на газови котли.
 • Чрез този отвор прах ако е необходимо, се отстранява.
 • Ако е необходимо, почистете целия канал - да ползва услугите на професионалисти. След приключване на работата може да се провери с качеството на конвенционален огледало, което е поставено през клапата вътре в тръбата. През деня ще бъде видима светлина навлиза през изходната тръба.

Защо шумни високоговорители

Имайте предвид, че шумът, причинен от липсата на добро сцепление, може да се дължи на прекомерното уплътняване на помещенията. В съвременните строителни технологии се използват различни системи за изолация. Multi-камерна дограма с няколко слоя на уплътнители обикновено не позволяват извън чистия въздух. Ето защо на етапа на проектиране трябва да се осигури достатъчно свеж въздух вентилационно оборудване стая.

Диагностика и ремонт на старите модели на котли

Ако недостатъците посочени по-горе са елиминирани, а когато оборудването е шумна, шум в ушите, е необходимо да се провери неговата функционално състояние. Да започнем с най-прости проби оборудване. Те включват инженерство модел, оборудван със специални фитили, които се използват за запалване на гориво-въздушната смес.

Обикновено, силен шум се среща в този случай, ако пламъкът контурите не съответстват на изчислените параметри. Има недостатъци на малки и твърде голям пожар. Всеки един от вариантите няма да се случи своевременно запалване на горелката.

В повечето случаи, проблемът на провокира появата на шум, е миниатюрен механични запушване отвори в фитила, чрез което захранващия газ се произвежда дозата. Следните операции могат да бъдат използвани един алгоритъм за коригиране на тази грешка: • Демонтира главния корпус. Това ще освободи достъпа до вътрешните компоненти на котела.
 • Много производители използват за получаване на смес от едно устройство, където се подава въздух и газ. Тя трябва да бъде изключен от тръбопроводната система.
 • Пречистването струя произведен дървесен чипс или тел от мек метал (мед, алуминий). Ако извършите тази процедура помия, отворът ще се развали и се наложи да промените дюзата на новия продукт.
 • Монтаж се извършва в обратен ред. Особено внимание следва да се обърне на целостта на пломбите, винтови връзки.
 • Обвивката също така е установено точно, като се използват всички посочени строителни скобите.

Защо шумни високоговорители

Такива дюзи могат да бъдат запушени в горелката. Котелно също бръмчи, когато тази повреда. демонтаж мерки ще бъдат различни в зависимост от продукта, така че ние представяме само няколко общи наблюдения:

 • Някои котли възли (термодвойка проводници клапан с електромагнитни предавки и други) не се различават с висока якост. Те трябва да се борави внимателно.
 • Дюзите не трябва да бъдат отстранени от основното тяло на горелката. Тази процедура е в състояние да ги повреди.
 • По принцип мощен пролетта може да се инсталира вентил за доставяне на газ. Този блок не се препоръчва да се демонтира без наличието на специално оборудване и умения.

Монтажът на котела трябва да се извършва точно. Неправилното поставяне на части е в състояние да се създаде нов шум, че ще се случи, когато оборудването е включена.

Решаване на проблеми в новите видове оборудване

Техниката, която се дискутира по-горе, шум се случва, когато системата не работи постоянно запалване. По-сложни модели са оборудвани с динамичните си колеги. Те запалването става автоматично само когато е необходимо. Този метод позволява да се спести едно домакинство повече от 10 кубически метра. т. на газ по време на периода на нагряване.

Но това подобрение на оперативните параметри е придружен от повишена сложност на оборудване и влошаване на цялостната надеждност. Проверете кои единици могат да бъдат повредени, ако техниката е бръмчене, когато е включен, или го прави различен шум, отколкото по време на нормална работа.

Да започнем с най-простите неща. разреждане на батерията не позволява да се създаде електрически разряд на достатъчен интензитет за надеждно запалване на газ-въздушната смес. В този случай е необходимо да се провери съответното устройство, способността да разберете батерията за дълго време, за да се поддържа нормално ниво на заплащане. Ремонт на такива продукти не са предмет. Ето защо, подходящ заместник се извършва, ако е необходимо.

Защо шумни високоговорители

Ако след такава операция продължава да има шум оборудване трябва да се провери датчика за водния поток. Той се инсталира във входната верига осигурява сигнал към управляващия блок в присъствието на течност тръба. Тези данни се своевременно да активират системата за запалване.

Тъй като това устройство се използва интензивно, рискът от счупване увеличава. Например, контактните групи могат да бъдат окислени. Повечето съвременни сензори са в не-сгъваема конструкция. Ето защо, в този случай, за да се елиминират шума на котела трябва да се смени.

Проверих предходния параграф, но котелът е бръмчене, пръкват въпроси. Така че - трябва да проверите запалителната свещ. Това създава електрическа искра при прилагане на напрежение към него. Съвременните свещи са проектирани за дълъг живот, така че тяхната недостатъчност са рядкост. По-често компенсира запалително устройство в сравнение с номиналната позиция, посочена в производството на котела. Това може да стане в резултат на многобройни нагряване / охлаждане цикли, които са придружени от промяна в размера на отделните части на структурата.

Защо шумни високоговорители

Точните детайли могат да бъдат различни в различните версии на продуктите, но често се използва пропуск не повече от 5 мм. След извършване на тази корекция параметри са възстановени искри и фонов шум изчезва.

На следващия блок, който може самостоятелно отстраняване на неизправности - механична забавител на запалване. Ако разглобявате цялата единица напълно и да го разклаща, за да се чува като шум във вътрешността на топката и стреля в стената на корпуса. Точното му местоположение и необходимите закъсненията са специален винт за настройка.

Липсата на убедителни доказателства, че топката се заби и вече не изпълняват функциите си. Можете да опитате да го движи през отворите в корпуса на продукта. Това трябва да се прави внимателно, с помощта на тел, изработен от мек метал.

Какво трябва да направя, ако оборудването все още се бръмчене и шумна

В тази статия, ние считат само тези методи, които са в състояние да възпроизведат нормалните потребители у дома си. Ясно е, че дори и тези сравнително проста технология изисква да се прилага с повишено внимание, тъй като е необходимо да се работи с конкретен хардуер. Особено внимание следва да се обърне на уплътнени съединения, за да се предотврати проникването на газ в свободното пространство на помещението.

Ако след всички прегледи, проверки и ремонти, извършвани от шума не изчезва, че е необходимо да се потърси помощ от квалифициран персонал. След като те са в състояние да направят професионална диагностика на оборудването, да разберете какво точно е бръмчене вътре в котела и колко е опасно такива прояви. След локализация на щетите ще бъдат предложени решения на проблемите, открити.