Защо котките ядат малките си

Честит събитие раждането на потомство на вътрешния отделението често е засенчен от неподходящо поведение, котешки майки. Вместо обич и грижа за младото животно показва агресия и дори да ги яде. Причините, поради които котки се хранят малките си, защото, както и много във всеки случай е необходимо да ги намери и да вземат мерки за предотвратяване на ситуацията в бъдеще.Причини за канибализъм при котките

Канибализмът е интерспеци хищничество, когато животните от един вид са в състояние да се хранят един от друг. Това явление се е разпространил сред риби, насекоми, често се срещат в бозайници. В този случай, за да канибализъм е по-вероятно жените, а не мъжете. Причинява се в природата, свързани с глада или опасност от промяна на местообитанията. В дивата природа, яденето на тяхното потомство, поради адаптивна тип поведение, когато за да се запазят всички потомство майката на изяжда болни и слаби телета. В домашни любимци, феномена на канибализъм, е по-рядко срещан. Независимо от това, случаи на хранене тяхното потомство често наблюдавани при прасета, кучета, котки.

Причините, поради които котката изяжда котенцата си

Изчерпване на жените по време на бременност

Отглеждане ембриони изискват от майката на голям брой протеини. Това води до сериозен недостиг на хранителни вещества в котката. Недостигът на протеини избутва pitomitsy да яде малките си, които се възприемат като източник на животински протеини. А явление често се наблюдава в недохранване бездомни животни. Бременността период на потомство чрез интензивно извличане на минерали и витамини от майката. Особено рязко намалява в ниво на калций в кръвта след раждането. Това е неуместно поведение, психично разстройство в животно, и той може да унищожи малките си

Отслабването на майчините инстинкти

За съжаление, не всички пухкави мумия експонат нежни майчини чувства към тяхното потомство. В продължение на няколко причини, много животни, особено нераждалите, не показват необходимото внимание и грижи, за да имате бебе. В краен случай, тя може да се изрази под формата на яденето малките си. Отслабването на майчините инстинкти често се вижда при цезарово сечение. С такава неестествена бременност резолюция, животни често страдат от липса на майчински чувства и разработени да ядете малките си. Следродилна еклампсия често е причината, поради която една котка убива котенцата си

Психо-емоционални разстройства в резултат на стресови преживявания по време на раждане може да доведе до канибализъм

Неправилното поведение срещу младия pitomitsy може да бъде предизвикана от недоволството на условията на доставка: липсата на контакти, неговата непоследователност за отглеждане, наличието на неупълномощени лица и животни при раждане, и т.н. Сама по себе си, общ акт е стрес, и лоши външни условия допълнително утежняват психо-емоционално разстройство, провокира неадекватното възприемане на деца. Във връзка с това не трябва да приемат новородени котенца в ръце, тъй като това може да доведе до преяждане, тъй като вече не мирише на мама

Причината, поради която котката изяжда новородените котенца, често е нарушение на лактацията

При липса на мляко в котката да включва защитни механизми под формата на канибализъм, свързана с мощен природен закон - естествен подбор. Женската на нивото на инстинктите си дава сметка, че тя не разполага с доставките на храни под формата на мляко, потомство обречена на провал и трябва да бъдат унищожени. Същият механизъм се стартира в случай на гърдата патология

Скрити дефекти в новороденото здравето на инстинкт при майката може да доведе до лошо хранене и нежизнеспособни потомство

Кат има способността да се определи gipotermichnyh котета - бебета с ниска телесна температура. Тези млади няма да оцелее, и да гарантират, че в живота на другите котенца майка трябва да унищожат слабите. Това е древен механизъм на природата, която не се губи и домашни любимцикоте котка може да яде и по случайност

След раждането на майка на всяко дете гризе и изяжда последък пъпната връв. Това поведение е дълбоко вкоренен от дивата среда: тъй като женската почиства гнездото си и не привлича чистачи и хищници до мястото на раждане на дете. По време peregryzaniya пъпна връв и плацента унищожаване на животното може случайно да се яде и коте

Многобройни причини за канибализъм в домашни котки показват сложния механизъм на това явление.

Причини за баща-котка убива поколението

Как да се хранят котка
Котката влека коте в уединено място

Канибализмът е присъщо не само на домашните котки, но котки. Обикновено жената се крие гнездото си от аутсайдери животни. Но често това е котка и да унищожи потомството. В същото време, мъжете се убиват не само на други хора, но също така и тяхното потомство. Един от най-вероятните причини за котки ядат котки, е да се стимулира женските до източници на топлина. В случай, че е родила котка медицински сестри потомство, тя коловоз се случва в рамките на 3 - 4 месеца. Ако младият разпределител, разгонване започва почти веднага след смъртта на котенцата. Той избутва мъжкото при унищожаването на поколението и по този начин се стимулира женския еструса.

Друга причина, поради котки се убиват котенца е конкуренцията, борбата за съществуване. Младите котенца, възрастните мъже се възприемат като бъдещи хранителни ресурси на конкурентите, на територията, на женските. Ето защо те могат да убият колкото и останалите млади, и му. Също така поради тази причина, че на нивото на естествения инстинкт на майка-котка се опитва да се настанят бъдеще гнездо в уединена, недостъпни за други домашни любимци.

симптоми на канибализъм

Притежаването на пухкав pitomitsy не винаги очевидна причина защо котките ядат малките си. Знаейки, вероятността за канибализъм в домашни котки и опитен селекционер и собственик трябва да е наясно от симптомите-предвестници на това явление. Ясна индикация, че тенденцията на животното до унищожаване на тяхното потомство, не. собственик Вниманието трябва да се обадите на прекомерната активност на котката преди и след раждането, тревожност, безпокойство, нервност животно.

Възможно ли е лечението?

Канибализмът отнася до патологични прояви на природни инстинктите и лечение не може да бъде. Порода принадлежност не оказва влияние върху проявлението на патологично поведение.

превантивни мерки

Опитните животновъди, ако установи, неподходящо поведение при котки го извличат от по-нататъшно размножаване, тъй като канибализъм се наследява. Има много причини, поради една котка е удушил котенцата си, ги прави трудни за идентифициране. Във връзка с това трябва да се придържат към следните превантивни мерки:

  • Наблюдение на общи процеси pitomitsy на. Дискретен помощ успокои майката на собственика, котката, и ви позволява да контролирате котката. При констатиране на майките агресивно и неадекватно поведение, новородените трябва да бъдат изолирани. Животните на съветите на професионалните ветеринарни успокоителни за успокояване на нервната система може да бъде назначен.
  • Наличието на храна и вода след раждането. Хранителни ресурси не трябва да бъде само свободно достъпни в котката, но в непосредствена близост до гнездото. Това ще намали нервността на майката за напускане на децата в гнездото, което позволява на животните да бъдат попълнени бързо и премахване на дефицит на протеин.

Канибализмът в домашни котки е сериозно психично разстройство, на базата на древни природни инстинкти. Едно животно с предразположение към яденето на собственото си потомство следва да бъдат изключени от разплод и отглеждане. Канибализмът не се лекува. Въпреки това, приемането на превантивни мерки, за да се избегнат такива трудни психологически отклонения.

Как да се хранят котка

Причините, поради които котката влека котенца на различни места, винаги има, дори и да не е толкова очевидно на пръв поглед. Животните се движат естествени инстинкти за запазване на тяхното потомство.

Как да се хранят котка

Причините за раждането на нежизнеспособни потомство променят. Ако котката ражда мъртви котенца, които правят в този случай, и как да се предотврати преждевременно раждане в бъдеще, трябва да сте наясно на собствениците.

Как да се хранят котка

Как да се грижи за котката и потомство след раждането. Ако по някаква причина гнездото не е получено, първото нещо, което трябва да се направи, за да агнене котка - да се подготвят гнездо за майка си и потомството.

Как да се хранят котка

Повечето домашни красавици - отлична майка, като се грижи и обич към тяхното потомство. Причините, поради които котката отказва да котенца може да са няколко: Причина.

Добре дошли в zootvet.ru! Можете да се консултирате с опитен ветеринар, както и информация за състоянието на вашия домашен любимец. Задайте своите въпроси, и ние ще се радваме да Ви отговорим в рамките на 24 часа!