Защо ядете, когато не можете да се погледнете в огледалото

При спазване на ритуали, портала към един друг свят, украса за интериора, незаменим инструмент на всеки човек - всичко това огледало. Първите огледала са направени от калай, злато или платина, и археолози приписват тези констатации от бронзовата епоха.Огледало - темата е направена от човека и за човека, това е един вид техническо постижение. И в древни времена, много признаци на напредък се срещнаха с повишено внимание. Не е изненадващо, че такова нещо като огледало, обрасли с легенди и суеверия.

огледало табу

Хората искат да вярват в съществуването на необичайно, в съществуването на магия там. Това прави живота по-интересен и тайнствен.

Защо не може да има пред огледалото

Древните славяни, например, огледало надарен имот да споделите в нашия свят на духове от другия свят.

С такива опасни обекти трябва да правят с повишено внимание, има някои ограничения, свързани с този продукт:

  • Вие не може да донесе бебета до огледалото (детето може да е много уплашена)
  • Невъзможно е да се постави огледало срещу леглото (може да донесе нещастие)
  • Различните хора в същото време не може да се гледам в огледалото един (можете да открадне съдбата на някой друг, без да го знаят)
  • Вие не можете да ядете пред огледало


Един от най-често срещаните варианти на тълкуване на последната "огледалото" на забраната е риск да се яде заедно с храната им благополучие и спомени.

Друго тълкуване на знаците, предупреждаващи за вероятността от загуба на здраве и красота (парфюм през огледалото, може да ги отнеме от невнимателно човек).

Съвременните хора използват огледало най-малко веднъж на ден, но малко хора мислят за мистичните свойства, които му дават нашите предци.

Защо не може да има пред огледалото

Красота - отражение на здравето

Някои суеверия са толкова упорити, че привлича вниманието на учените. Така че, една група от учени за провеждане на експерименти върху ефекта на огледалото в процеса на хранене и е доказал способността си да влияят върху избора на храна за здравословна диета.

Установено е, че най-отразяващи повърхности могат да закупят хипнотични свойства, ако постоянно изпълнява едно и също действие пред тях. Диетолозите смятат, че яденето пред огледалото подпомага бързото насищане и препоръчват използването на този имот, които искат да намалят теглото си.

Последно повтаря фолк поличба: когато дъвчат храната, тя се абсорбира добре, като по този начин тялото ще бъде здрав. А здравето - това е красотата. Затова е по-добре да се направи всичко, за да, но не и двете.

Но всеки решава за себе какво да вярва.

Моля, добавете вашето мнение: