Защо главата на бебето е с удължена форма на главата при новородени

Защо протегна главата на бебето? Формата на главата при кърмачета

След раждането жената се чувства много щастлив и да го има свои собствени причини. В крайна сметка, сега тя стана майка и всички страх и безпокойство, свързано с раждането, вече е зад нас. През последните години в много родилни домове са всички условия, които майката и новороденото са били заедно в една и съща стая веднага след бебе родено. В този случай, детето има възможност още от първите минути от живота да се чувства топлина и обич мама и щастлива майка не е в състояние да критичен подход към новороденото. Тя го обича такъв, какъвто е.В случаите, когато майката след раждането възпрепятстван за дълго време, за да видите бебето си в сърцето й се промъква тревожност, и по тази причина, когато тя донесоха детето при първата емисия, тя започва да внимателно да се проучи новороденото и намира много функции в своя външен вид, което прави я тревожи още повече. Един от най-често задавани майките на младоженците лекарите е: "Защо главата на бебето ми е удължена?"

Разбира се, за да разсее опасенията на родилките. всеки лекар, този въпрос се отговори: "Не се притеснявайте, това е нормално." Често, обаче, такъв отговор на млади майки не са щастливи, те искат да знаят повече. Така че те не са имали никакво съмнение в тази статия искаме да се въведе по-подробно бъдещето и младите майки за функциите на формата на главата при кърмачета.

Природата е предвидена редица механизми. за да се улесни процеса на раждане и за осигуряване на безопасни раждания. Подготовка на майка и тялото на детето до появата на бебе в света се осъществява много преди раждането. Сред тях особено внимание заслужава фактът, че черепните кости на бебето се движат до раждането, и едва след раждането на ставите започват да се втвърди. В допълнение, костите на черепа при новородени ковък и меки, така че главата при кърмачета могат лесно да се променят формата и лесно преминават през тесен родилния канал.

Как главата

Поради тази причина почти всички новородени бебета имат продълговата форма на главата. Нормални новородени деца се считат за следващата форма на главата:


1. Dolihotsefalicheskaya - черепът е леко сплескан, удължен от брадичката към шията, е оформен като удължена диагонал.
2. Braheotsefalicheskaya - надлъжен диаметър по-малък от главата на напречното черепа се простира от челото на задната част на главата, леко сплескана.
3. Кулата - черепа е по вертикалата. Причината за образуването на формата на черепа е бърз наноси конци на черепните кости.

Много рядка форма на главата деформация при новородените е в резултат на родова травма, хидроцефалия и други опасни заболявания. Като правило, формата и главата обиколката при новородени зависи от генетично предразположение. Само няколко месеца след раждането на формата на главата при деца, приемащи формата на това, което те са наследени от майка или баща.

Най-често череп форма се закръгля при кърмачета на възраст 6-12 месеца, но понякога окончателното оформяне на черепа се среща само в 5-7 години. В този случай, интелигентност на детето се развива нормално. Поради това, в случаите, когато раждането се проведоха без усложнения, се тревожи за удължена форма на главата на бебето не е необходимо, че е нормално родените бебета по естествен път. Формата кръг на главите на новородените бебета често измерване на раждането на детето, чрез Цезарово сечение.

Въпреки факта, че всички новородени бебета имат малко по-издължена форма на главата, да не говорим за факта, че степента на удължаване и oblateness черепите им все още зависи от продължителността на протичане на ражданията и таза структурата на майката. Най-често детето има силно сплескан и удължена брадичка към формата на шията на главата за жени с тесни таза. По-тесният таза при пациенти, толкова по-трудно да се движат на бебето през родовия канал zatylochkom напред и толкова повече шансове той трябва да има яйцевидна глава.

По-важно от формата. Той е с размерите на главата на детето. По този показател педиатри определи развитието на бебета и разкрие патология. Измерете размера на главата на детето и родителите могат с мека лента мерки. Измерване трябва да се извършва в съответствие с най-изпъкнали части на черепа, покриващи гърба на колана си и веждите линия.

Ръководител размер на новородените в първата седмица след раждането трябва да е между 32-38 см. Ако размерът на главата на детето е по-малко или повече от този стандарт, а след това не трябва да бъде причина за безпокойство. Сравни бебе обиколка на главата, с обиколка на гърдите му. Ако размерът на главата 2 см по-голяма обиколка на гърдите, а след това е показателно за липсата на аномалии.

размер на главата на новороденото зависи от наследствеността, с изключение на недоносени бебета, които имат голяма обиколка на главата. Ако едно дете се разраства бързо след раждането на главата, може да е първият признак на симптоми на хидроцефалия или други аномалии в развитието на мозъка. нормално главата обиколката на бебета на всеки месец се увеличава с 2 см, а след 3-месечна възраст и главата растеж е намалена до обиколката му е около 45-47 см.

- Обратно към масата на съдържанието на "Акушерство".