Защо гейзер шум

Защо гейзер шум

  • топлообменник се нуждае от ремонт.
  • силен натиск газ от горелката и вижда ostenku удря в точката, където извивката на горелката.

Защо шумни високоговорителиПървият ми гейзер изрева равномерно, а след това започна да се вдига шум силен не е еднакъв (по-тих, по-силно), а след това гейзера започна да съска! Отидох до услугата газ, опишете проблема, ми беше казано, че тя се нуждае от ремонт. Начало техника, да дойде от услугата газ се колона, след като се върна. Причината за провал - някои проблеми с топлообменника, на същото място, където нещо се счупи.

Ако колоната е в гаранция и вече шумна "подозрителна" - по-добре да си го върне или да изиска гаранция ремонт (безплатно).

Независим ремонт бойлер трудно, тези, които не го правят, има познания и опит за работа с заваряване и гейзери устройства - това е по-добре да се обърнат към специалисти за помощ.

модератор избра най-добрият отговор

Причините са много.

Със сигурност по-добре да чуете, че бучат, под звуците на природата.

Като цяло, шум толерантност, е общ за газ колони, шум в обменника на топлина вода, шум газ, т.е. може да бъде по принцип всяка който възникне проблем, колона газ не е безшумни нагреватели.

Ако шумът е прекалено голям (не е толкова обикновено), причините могат да бъдат, както следва:

Проблеми с топлообменника вероятно се нуждаят от ремонт.

Проблеми с тяга може да са необходими за почистване на димохода, можете да проверите вашия глад запалена клечка кибрит,

Защо шумни високоговорители

ако пламъкът не отива към страната, тогава няма сцепление.

Проблеми с естествена вентилация в помещението, където е инсталиран нагревател, може би не много отдавна са си поставили прозорци, а след това започват да се направи колона шум.

Вероятно много силен натиск в системата за доставки на газ, пламъка на стената на горелката на побой и в крайна сметка на шума, които по-рано не е бил.

Може би проблемът с фитила на запалване и т.н.

Това е много причини, на разстояние диагноза е почти невъзможно, но аз ви съветваме да започнете с изпитвателен прът, а след това трябва да се вземе решение на базата на резултатите.Премахване на колона себе си, не, капитанът ще дойда при вас и ремонт в рамките на гаранцията, ако поправката не е възможно, е да го себе си и да премахнете.

Тъй като новата колона, след това се обработва тези изпълнения са възможни с продължителна употреба няма да HSV, и веднага се обясни причината за увеличаване на звука по време на работа на газ (относително нов) колона.

Причината се крие в сайта на вода, управление на водоснабдяването се извършва на пода земята на разстояние тялото на прът, плюс цедилки на входа на блока, монтиран на вода и се превръща в линията - има един елементарен звукова вибрация, което е, водата преминава през бариерата създава определен звук. въздуха в тръба!

Неуспехът да се помисли такова нещо, не е необходимо тя да се елиминира или значително да намали звука, когато работата на колоната газ - просто трябва да се обърне към страната копчето за водоснабдяване, за да намерите позицията, в която звукът ще изчезне или значително намалява - това е всичко, което трябва да знаете и направи!

Дръжка отговорен за тази функция обикновено е прав, но възможни варианти!

Естествено, когато го промените водоснабдяване ще трябва отново да се съсредоточи и газ, така че на изхода на температурата на HSV е същото, както е било преди!

Защо шумни високоговорители

Но като е работил в продължение на години доста колона може вече да помогне на всички други процедури, както и причината за това е доста по-различно!

Ако колоната е нова и така беше шумът, че е възможно, но не и в колоната на въпроса, ние трябва първо да проверите дали всичко е инсталиран правилно, може да е грешка по време на инсталацията.

Всъщност, има два проблема с шума:

  1. Канален - в тази система може да бъде компрометирана и запечатването на въздуха засмуква през не главния поток, и където проходен отвор, поради което настъпва цялата шум.
  2. Burner - може би погрешно регулира и се сервира прекалено голям натиск газ, той просто не може да изгори толкова бързо и в пълен размер, но така или иначе газът стяга през комина и по този начин шума.
  3. Блокадата - това със сигурност не е вашата възможност, но си струва да се опише. В крайна сметка комин започва да се запушват и се образуват отлагания по стените на продуктите на горенето, което също води до шум.

Защо шумни високоговорители

От въпроса ви е трудно да се разбере характера на шума, която публикува на котела, но искам да кажа, че всички котли, по един или друг начин, вдигат шум, това е нормално. В крайна сметка се случи в рамките на топлинните процеси, свързани с нагряване и разширяване на газове, газ отделя след аеродинамичен шум, вода, движещи се по протежение на вътрешните канали, срещани с препятствия под формата на клапаните - всичко допринася за общия обем на котела.

Понякога има повишаване на шума се дължи на факта, че сместа от изгарянето на прекалено много въздух. Тя се обръща и постно състав в близост до взрива. Тогава котела идва звук като от горелка, характерно бучене. В някои котли, подаването на въздух се регулира, ако току-що сте такъв бойлер, можете да се опитате да се коригира състава на сместа. Но това е по-добре, ако това ще бъдат ангажирани в специалист на гаранционно обслужване.