Защо един здрав човек кости криза

Крекинг в ставите - това счупване или напукване звучи звуков с активни и пасивни движения. Защо схрусква кости при хората, ако няма заболяване? И това е криза? Трябва ли да се страхуваме от него?От това, което схрусква кости

Често излъчват звуци коляното, бедрото, китките, лактите, раменете и челюстта ставите. Това може да бъде нормална или отклонение.

Защо хрущене на кости в областта на ръцете и краката:

  • Поради синовиалната течност - вариант на норма;
  • хипермобилен;
  • Артроза бурсит, артрит, тендинит;
  • Липсата или излишък на двигателната активност;
  • Дисплазия или нараняване.

варианти на нормата

Индикация, че фугите наред, е липсата на болка. Ако проверка не е намерена нарушения, в повечето случаи, лекарите са склонни да хипотезата: стави измивания синовиалната течност, в която има малко разтворен газ.

В един момент, газовите мехурчета значително увеличават обема на ставната кухина, така щракване настъпва при шофиране. В медицината, този процес се нарича кавитация, и това се отнася за нормални. коремни преси честота не трябва да надвишава една за 15-20 минути, в противен случай това е нарушение.

Също така, кух звук спъване на куп сухожилия или кости, като китката, бедрото или рамото.

Ако криза на костите, това, което трябва да направите?

За лекарят трябва да се обърнете, ако:

  • Crunch се среща повече от веднъж за 15 минути;
  • Придружено с болка;
  • След нараняване или падане;
  • Ако звукът се е променило с течение на времето, тя трябва да бъде по-строг контрол.

хипермобилен

За някои хора, има дефекти съединителната тъкан, които проявяват слабост на ставите и лигамент апарат. Те се проявяват като повишена съвместно гъвкавост. Особено опасност това явление не може да се проведе, но повишен риск от чести размествания и subluxations.

Има около 5-8% от хората с такива дефекти, но те са изложени на риск от нараняване и болест на остеоартрит.

Eslichelovek знае за болестта си, че когато една криза в краката или други части на тялото, той трябва да се прилага за ортопед или arthrology.

Това явление не означава, че се е развила болестта. Но ние трябва да се експертни съвети за дейности на открито, спортни, и така нататък.

Лекарят е длъжен да ви разкажа за предпазните мерки, например, се препоръчва да се използват обувки с висок шнур, за да се избегне объркване на глезенната става. консултация с лекар ще помогне за намаляване на риска от нараняване. Ако изпълнение на препоръките, е възможно да се избегне безопасно главоболия, свързани с дефект на съединителната тъкан. Качеството на живота на човек почти не е засегната.

Артроза бурсит, артрит, тендинит

Ако криза е придружена от заболеваемост, има във всяка повторение на движение (без интервал, който е вариант на нормата), и наблюдаваната ограничението подвижност, е възможно да се развие сериозно заболяване - артрит, остеоартрит, tendenit (възпаление на сухожилия), бурсит (загуба на ставната капсула), или други ,

От това, което схрусква кости

Трябва да се консултирате с лекар, така че той, след като диагнозата, подходящо лечение. Само специалист може да определи какъв вид заболяване на пациента е бил ударен, както често се наблюдава в държава, където на едно място, има няколко патологии едновременно.За диагностични цели, извършена рентгенова и томографско изследване. Лечението обикновено включва получаване на противовъзпалителни hondroprotekorov и други лекарства.

Липса на двигателната активност

Всеки човек се нуждае от поне минимално физическо натоварване. Ако животът не е достатъчно активен, мускулите отслабват и в крайна сметка атрофират, поради неактивност. Съответно, тя става по-бавен и ставните връзки.

Когато целият ставния система на човек изпитва тези метаморфоза, а след това започва най-пукнатината. Може ли да се разглежда като знак за това явление - човек не може да забрави за физическа активност.

В такава ситуация, е необходимо постепенно да се увеличи броят на товари. Можете да изберете хоби спорт, ходя на фитнес, отидете танци или фитнес. Ако не се допуска възраст, направете проста загряване, и разходка на чист въздух.

Прекомерната физическа активност

чувство за мярка трябва да присъства във всички. Вреден и липса и излишък от физическо усилие.

Скърцането може да възникне в резултат на усърдни упражнения, работа, която изисква продължително стоене прав, носене на тежки товари и т.н. Щракане не винаги показват наличието на болестта, но те са предвестник.

Трябва да се отбележи, че артрит засяга ставите най-често се дължи на физическо натоварване. Трябва незабавно да се вземат под внимание на предупредителните сигнали на тялото, особено ако е налице криза в скута си.

На първо място - консултирайте се с вашия лекар. На този етап, костите, връзките и сухожилията могат да се справят с товара, както и че с тях ще дойде след това? В повечето случаи, е необходимо да се намали активността, например, да се промени този спорт в по-леката сменят работата си.

Травма и дисплазия

Когато човек е ранен съвместно, например, имаше дислокация или навяхване, съединителната тъкан, дори след подходяща обработка остава леко отслабва.

Такива места са по-податливи на повтарящи се травми и други заболявания. Това трябва да се обмисли, за да се избегнат подобни ситуации. Крънч в пострадалото фугата не могат да свидетелстват за болестта, обаче, тя ще ви напомня, че тя трябва да бъде защитена.

Дисплазия - хипоплазия тъкани, които са част от съединение (сухожилие, ставния костната повърхност, и така нататък.). В този случай, засегнатата област ще бъде отслабена, но не заради контузия, но поради слабото развитие.

Ако обработите костите на краката и ставите на други части на тялото, на първо място трябва да отидеш на лекар. Специалистът ще премахне наличието на вторични заболявания и да прави препоръки.

По време на диагнозата може да бъде назначен рентгенов или ядрено-магнитен резонанс. Изследванията ще помогне на лекаря се установи причината, за да се установи дали скърцането нормално за тялото или патологията да се лекуват.

Също така, лекарят трябва да дава съвети за начина на живот, защото такива нарушения не могат да се справят с всички видове спорт, някои неща не трябва да допускате, а други, напротив, е полезно да се справят с.

За да решите този проблем, трябва да се определи защо той е бил редовно призован. Първо, назначен от проверката на рентгеновата. Често това е достатъчно. Но ако има нужда от допълнителна информация, поведение изображения, изследвания на кръвта и така нататък.

Ако звуци са една норма, а не на симптомите на болестта и лечението, съответно, не е необходимо. Други характеристики, като болка и ограничена подвижност, стават причина за поемане на като артрит или остеоартрит. В последните случаи, е необходимо възможно най-скоро да се започне лечение за предотвратяване на усложнения.

Защо схрусква костите при децата

Структурата на мускулите и сухожилията при деца и възрастни е малко по-различно. Въпреки това, щракане често възникват поради две причини.

Главно поради заболявания на съединителната тъкан. На явлението описано по-горе. Децата, както и възрастните, са се увеличили на гъвкавостта на ставите и в същото време страдат от слабостта на съединителната тъкан.

В същото време хрупкави звуци са най-вече се разглеждат като вариант на нормата, но си струва да се обръща внимание на сърдечно-съдовата система, като това явление често се придружава от сърдечни заболявания.

От това, което схрусква кости

Дете с слабостта на фугите трябва да е по-често в сравнение с други деца, за да показват, кардиолог и периодично да диагностицират сърце. Тези мерки ще помогнат да изберете най-подходящия режим на физическа активност, за да се избегнат рискове.

Bones понякога пращят поради хипермобилен на ставите - това е втората причина. При деца и юноши, по-специално, ставите и сухожилията все още незрели, защото тъкани и органи се развиват и растат с различна скорост. Ако детето от време на време схруска коленете или други стави, без болка и ограничение на движението, няма причина за безпокойство.

Когато криза е по-скоро хъркане, възниква само от едната страна, което води до дискомфорт, е необходимо да посетите специалист (Попитайте или arthrology), за да се предотврати развитието на ревматоиден артрит или остеоартрит. Методът се отнася до диагностичен тест кръв за С-реактивен протеин, ревматоиден фактор и други показатели, както и прилага рентгенова и ултразвук.

Всички по-горе проучвания, за да се изключи или потвърди наличието на болестта, да направи препоръки или подходящо лечение.