Защо човек се потрепвания и потръпва, когато заспиване и по време на сън причини за пристъпи при възрастни и деца

Кой човек потрепвания в съня си
Гърчове (от английски език конвулсии.) - това е внезапното свиване на мускулите, което се случва спонтанно и като пароксизмална в природата. Те причиняват тежка, но краткотрайна болка, която може да се повтори след известно време.Припадъците са локализирани в се наблюдават във всички възрасти различни части на тялото и по всяко време на деня. Най-често краткосрочно свиване на мускулните влакна се случи през нощта или през нощта, за възрастни хора и деца на възраст увеличи вероятността от настъпването им.

Теории за гърчове и трепет в съня си

Феноменът на гърчове и смотаняци на заспиване учи за дълго време, но ясно обяснение защо човек потрепва, когато спи, а след това в съня е все още там.

Неконтролираният и неконтролируемо потрепване на мускулите свиване и заспиване в съня си, поради няколко теории:

 1. Когато насипни отпуска човешкото тяло, органи и тяхната дейност се забавя системата намалява сърдечната честота и дишането се забавя. Мозъкът възприема симптоми като опасност и да вземат мерки, за да "направи" нормалното функциониране на организма, изпращане на импулси към структурата на двигателя. Нервни импулси предизвиква контракция на мускул или група мускули, което води до едно лице, тръпки в съня си или се чувства схващане. Такива мозъчни сигнали като
  Кой човек потрепвания в съня си
  обикновено се направи спящ човек картина падане или сблъсък с нещо, за да се създаде изкуствено стресова ситуация с отделянето на адреналин.
 2. Друга теория интерпретира характерните потрепвания и спазми, като процеса на преход от един сънна фаза към друга.
 3. Много учени приписват нощни крампи със стресови житейски ситуации и проблеми на нервната система (в детството - чупливи). Външни стимули идват в реалния свят на човешкия сън и го карат да се неспокоен. По този начин, изпитват негативни емоции кара тялото да изтръпват крайниците.
 4. Последната теория счита появата на припадъци заради проблемите в организма. Например, нарушена кръвоносната мускулна тъкан, липсва магнезиев или повтарящи се движения определени мускулни групи през деня.

Защо ни потрепва в съня си:

И това, което се случва с нас, когато ние спим:

Сортове спазми и потрепвания

Атаките на мускулен спазъм, и естеството на нощни потрепвания могат да варират в зависимост от специфичните характеристики и специфични причини. Учените са изолирани няколко типа припадъци, може да възникне при заспиването.

хипнотични спазми

Специалистите, участващи в научните изследвания на съня, все още не е установила точната причина за сънната потрепвания. Въпреки това, всеки възрастен най-малко веднъж в живота си се чувствах трепне, когато заспива, съобщават за пробуждане.

Кой човек потрепвания в съня си
Невъзможно е да се предскаже появата на глупаци, но, както се вижда от клинични изпитвания, те често се появяват по време на релаксация на мускулите на врата по време на сън.

Механизмът на действие хипнотични универсален сключен в едновременното възбуждане на нервните влакна, което води до мускулите. Визуално те дебелина нерви лъч може да се сравни с дебелината на молив. Човекът се чувства припадък когато определена част на мускулните влакна, всеки от тези нерви създава остър напрежение.

Хипнотични спазми могат да се появят в ръцете, краката, шията, главата и не представляват риск за здравето.

миоклонична друсане

Този вид конфискация виждал в 50% от пациентите с епилепсия. Sleep миоклонус е абсолютно нормален физиологичен симптом.

Характеризира се с спастичен потрепване на крайниците или цялото тяло. Има спазми на този вид е най-често през нощта и може в крайна сметка да прогресират. Отличителна черта на миоклонични гърчове е честата смяна на място. Една нощ мога да ходя с контракции на мускулите на краката, а вторият - с потрепване на дясната си ръка, а третият се характеризира с намаляване на лицевите мускули.

Mioklinicheskie мускулни крампи хит, най-малко - на ставите. Причината за възникването им може да бъде:

 • недостатъчно снабдяване с кислород на мозъчната тъкан;
 • анулиране лекарства (барбитурати, бензодиазепини);
 • психични разстройства;
 • невроза;
 • патологични епилептични импулси;
 • промени в клетки (дегенеративно).

Повечето от тези промени могат да се видят в напреднала възраст.

Нощен miokliniya insomnicheskim може да доведе до чувство на неудовлетвореност. Помогнете им да се признае на клиничните признаци: WinCE е бавен, най-често в бавна фаза на период за сън. Характерна особеност е тройна сгъваеми крака dorsifleksiya, флексия-разширяването на палеца.

синдром на неспокойните крака

Също така, това явление се нарича понятието "периодични движения в сън." Те се различават от електрофизиологични характеристики на миоклонус.

синдром на неспокойните крака - разстройство сензорно с дискомфорта на долните крайници са в покой. В същото време е налице чувство на парене, изтръпване и болка. Налице е синдром вечер или през нощта, отколкото нарушава съня, което води до лицето за извършване на движения на крайниците, за намаляване на болката.

Кой човек потрепвания в съня си


Синдром се проявява независимо от възрастта, но средното и възрастните хора са изложени на риск.

синдром на неспокойните крака, се характеризира с ритмични заспиването WinCE и конвулсии, като по този начин не е развъждането или огъване на пръстите на краката, периодично движение на целия крак. Заболяването е локализиран в долните крайници, но прогресията може да отиде до върха.

Синдромът може да се появи в отсъствието на заболявания имат генетичен характер поява. В други случаи, свързани с недостиг на желязо, бременност, уремия, конгестивна сърдечна недостатъчност, тумори, заболявания на периферната нервна система.

парализа на съня

Това явление се наблюдава в периода на преход между държавната събуждане и заспиване. За парализа на цялото тяло често са добавени халюцинации, чувство на ужас, страх и затруднено дишане. Особено чувствителните хора извикват в стаята

Кой човек потрепвания в съня си
таласъми, демони, или нарушители.

Sleep парализа се случва по време на REM съня и биологично фаза се обяснява като препятствие резки движения (така, че лицето не се събуди от тях). В този момент, мозъка работи, а тялото - не. Парализа възниква само когато естествената събуждането, и най-често в легнало.

Причината може да е нетипично сън и будно състояние. Особено, когато се появят такива липси рядко. Стресови ситуации и пасивен начин на живот, да увеличат вероятността от внезапна ступор.

Спасението идва след пълно осъзнаване на реалността. За да се ускори този процес, можете да опитате да се движи езика си, очите, разбира се, се опитват да вдигне глава.

Както се вижда, и които се намират?

Внезапна свиване на мускулите под формата на гърчове може да бъде удължен, за да:

свиване на мускулите се усеща като WinCE, може да:

 • веднъж резки крайници;
 • като "хвърлят" отделна част или на цялото тяло;
 • Чувствах се като провал под леглото.

Въпреки разнообразието на прояви, причини и механизъм на действие на съкращения са много сходни.

Причини и характеристики на възрастни нощни крампи

Всички индивидуално и на всеки един от нас, за да разберете защо се гърчи и трепери, когато заспя, трябва да се консултирате с вашия лекар. Той ще назначи необходимите изпитвания и прегледи. Колективно са следните причини за неволни контракции:

 • невротичен. стресови състояния;
 • излишък или недостиг на микроелементи (магнезий, калций, калий, натрий) и витамини;
 • епилепсия;
 • болки в кръста;
 • смущения на ендокринната система;
 • тетанус;
 • дехидратация;
 • плоските крака;
 • преохлаждане или прегряване;
 • тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол;
 • професионални дейности, свързани с напрежението на една мускулна група;
 • носенето на обувки с високи токчета.

При възрастни, най-склонни към спазъм: бицепс, семитендинозният, semimembranous и четириглавия мускули.

Необходимо е да се консултирате с лекар, ако:

 • припадъци всеки ден в продължение на една седмица;
 • продължителност атака на повече от три минути.

Детски крампи

Децата много пречи - не го правят рядко. Това се дължи на свръхвъзбудимост на централната нервна система, поради активното развитие на мозъка. В допълнение, вероятността за поглъщане на различни видове инфекции се дължи на все още не формира и тънки стени

Кой човек потрепвания в съня си
съдове.

Припадъци при децата се срещат в два вида причини. Те могат да бъдат епилепсия и без епилепсия. Първият тип е свързан с наличието на симптоми на епилепсия при деца. Въпреки това, диагнозата може да се установи само от лекар.

Това може да бъде засегната централната нервна система или да повлияе на генетична предразположеност и конкретни личностни черти. Ние също трябва да се отбележи, характерни промени в електроенцефалограмата.

Ако се наблюдават такива симптоми, вероятността от производството на "епилепсия" диагноза може да се изключи.

Епилептични припадъци тип могат да се появят поради следните причини:

 1. В резултат на родова травма. В този случай, намаления са обект на мускулите на лицето и крайниците. Тези припадъци могат да се появят при раждането или се появяват в рамките на няколко месеца.
 2. В резултат на дефекти на централната нервна система, сърдечно-съдовата, сърдечни дефекти, вродени аномалии, асфиксия.
 3. В резултат на инфекциозни заболявания на централната нервна система, дължащи се на вирус токсичност. В този случай, не е цяло напрежението на тялото.
 4. Реакционната ваксинация.
 5. Нарушения на ендокринната система.
 6. Кистозна образуване и мозъчни тумори.
 7. Отравяне.
 8. Пристъпи на истерия.
 9. Метаболитни нарушения. Тази причина при деца е по-малко общи неща, отколкото при възрастни. Но липсата на микроелементи още, увеличава риска от припадъци. В този случай, по-вероятно да страдат от лицевите мускули.

При деца, нощни крампи се характеризират с WinCE и дърпа крайниците по време на сън.

нападения често остават незабелязани, но трябва да се отбележи, че в началото повтарят контракции могат значително да забавят физическото и психическо развитие, както и нарушения в говора причина.

За да се намали рискът от свиването на мускулите, родителите могат да направят на детето преди лягане лек масаж на краката и долната част на краката, за организиране на душ за краката.

Редки спазми по време на сън дете не носят потенциална заплаха, но ако има системно - това е сигнал, че трябва да помоли за помощ. Родителите трябва да наблюдават за спане на деца, за да даде подробности за характеристиките на припадъци лекар.

Какво да направите, как да се отърве от проблема?

Кой човек потрепвания в съня си
За да се отървете от нощни крампи, вие трябва да знаете за причината за техния произход. Ако спазми са свързани с здравословни проблеми, лечението трябва да бъде насочено главно към зоната на терапия. Например, ако болезнени съкращения са резултат от епилепсия, употребата на невролептици пишете. Клоназепам. valproatovoy киселина ще намали вероятността от припадъци. А пристъпи при деца от инфекциозни заболявания може да спре ваксинация.

Ако атаките не са свързани със здравето, и са резултат от външни дразнители - трябва да ги отстранят.

Ако имате конвулсивно спазъм помогне следното:

 • дръпнете чорап краката (ако конвулсия донесе долни крайници) или пръстите на дланта (ако горната част) за себе си, да се отпуснете и отново, за да отбие, но компресия и декомпресия юмрук помогне да се отървете от спазми в ръката си;
 • нежно масажирайте, за да обърнете внимание на мускулите;
 • в случай на спешност, за да се заяждам възпалено място или игла убождане.

Trouble ему ... ние не е валидно

Външният вид на припадъци могат да бъдат предотвратени, като следвате прости правила. Това не се отнася за случаите, когато мускулните съкращения се случват на фона на заболяването. Ако здравните проблеми там, и крампи, спазми, тъпаци и трусовете в съня си се появяват периодично, опитайте следните стъпки, за да не им позволяват да:

За да се предотврати появата на припадъци при малки деца, родителите трябва да следват оптималната температура в стаята, където детето спи. Преди да си легнете на бебето трябва да е спокоен, не си играят с него в активните или емоционални игри.

Преди лягане може да направи трохи и масаж на краката душ за краката. С честа поява на спазми и тревожност в съня си, незабавно се консултирайте със специалист.