Защо бебето плаче преди лягане - причината и какво да правя

Според педиатрите, средно около 30 на сто от малките деца страдат от нарушения на съня. Какво означава това? На първо място, бебето плаче силно, точно преди лягане, че е трудно да заспя, често трепва и се събужда. Децата могат да плачат по различни причини и основната задача на родителите - просто да ги инсталирате, за да знаят как да действат.Защо бебето плаче през нощта, как да го успокои, и какво трябва да се обърне внимание? На тази и не само се говори в тази статия.

една от основните причини

Защо децата плачат през нощта
В действителност, безпокойство и плаче преди сън може да бъде причинено от много фактори. Обикновено това се случва, при деца под една година и е най-често се свързва с физиологични причини.

Първото нещо, което трябва да се обърне внимание - това е възможно колики. Те дразнят новородени много често. По време на атаката на детето несъзнателно натиска коленете на стомаха да се елиминира неприятното и болезнено. Можете да го успокои, като въвеждане в стомаха му. Добра помощ по-топло.

Ако това не помогне, потърсете лекарства, например, "Espumizan" или "Plantex". Те бързо се елиминира прекомерното отделяне на газове и насърчаване на навременното дете заспива. Също така, по-добро средство за колики се счита за чай от копър.

Втората обща физиологична причина - никненето на зъби. Ако забележите, че бебето плаче след съня и непосредствено преди това, че е напълно възможно той му никнат зъби. В същото време активно да се подуе и възпаление на венците, което води до много неприятни и направо болка.

Освен това, децата могат да плачат преди лягане, и по други причини:

Как да помогна?

За да помогнете на детето си да спи, проверете дали той е студено. Може да се наложи да промените промяна на пелена или не съвсем удобна позиция, което го прави трудно за него да спи. Често се реши проблема с дресинг позволява на децата да се по-свободни дрехи.

Защо децата плачат през нощта
С една дума, първо се уверете, че плачът не е свързана с удовлетворяване на физиологичните нужди трохи.

 • Дълго време не е самодоволни;
 • постоянно се събужда през нощта;
 • плаче през нощта;
 • трепва при заспиване;
 • ако той има от време на време трепери брадичката.


Веднага трябва да действа, ако децата потрепване в съня си и се събуждат ридаейки, но се хранят добре, не бяха претоварени и не са претоварени с информация. Шансовете началните етапи на рахит - опасни детски болести.

Забележка придружаващите клинични симптоми, които съпътстват това заболяване:

 • внезапен страх;
 • нарушаване на биологичните ритми;
 • отпадналост и сънливост;
 • прекомерно изпотяване;
 • неприятна миризма на пот;
 • раздразнителност и промяна в настроението;
 • сърбеж и зачервяване на кожата;
 • запек, диария, и така нататък.

Малко повече подробности за операцията

Защо децата плачат през нощта
Ако детето си ляга всеки ден по различно време, това е абсолютно не е изненада, че той вика и нервни, а заспиването трудно минава. Това означава, че правилния режим? В допълнение към сън е от решаващо значение дозира до информация дете. С други думи, родителите трябва да го пази от всякакви емоционални сътресения, които могат да увредят нервната му система.

Освен това, важно е да се организира пълноправен редовно хранене в същото време (но това не се отнася за децата, те трябва да ядат, когато гладен).

Работете здраво, за да се създаде правилната ритуал преди лягане. Например, можете да опитате релаксираща вана с добавянето на билки - градински чай, маточина, лайка и така нататък.

Без правилния режим не могат да направят всички хиперактивни дечица с висока възбудимост. В този случай, в режим често е единственият правилен от всички. Изграждане на деца със съня право на сдружаване.

Можете да създадете последователност от действия, които ще помогнат на детето ви да се успокои. Тук е един от възможните схеми:

 • Тих игра с упражняването на концентрация (около 15 минути).
 • Релаксираща вана.
 • Lullaby.
 • Включването на лампа в детската стая.
 • Заспиване.
 • Здравословният и дълбок сън.

Добре известен дете алгоритъм привични действия го прави по-спокоен, дава усещане за защита и безопасност. В резултат на това тялото естествено започва да заспя абсолютно никакви допълнителни усилия от страна на родителите. / P>

По-добре е да се откаже от гостите пристигат през нощта, ако е възможно да се избегне активна игра и внезапни емоционални изблици. Освен това, преди да си легнете не е желателно, че децата гледат телевизия или да играят компютърни игри.

За да обобщим

Защо децата плачат през нощта
За Бебетата плачат нормален рефлекс реакция на стимул. Ако децата не са в състояние да говорят, те съобщават за своите потребности, които викаха, крещяха и капризи. За родителите, това трябва да бъде сигнал.

Не забравяйте, че в някои случаи се изисква приемането на педиатър, особено ако плаче преди лягане - явление, редовен и е трудно да бъдат премахнати. Най-вероятно, педиатър ще ви пренасочи към невролог и други специалисти.

Трудно е да заспя, лошо качество на съня - с тези и подобни проблеми се справя ефективно с по своя собствена е много трудно.

Имайте предвид, че малките деца спят е толкова важно, колкото правилното хранене. Така че се уверете, че децата ви винаги са се опитвали да си лягам в същото време всеки ден и заспа дълбоко. Това е гаранция за добро здраве и правилно развитие.