Заразени рана и лечение

Всеки човек поне веднъж в живота си е трябвало да се чувствам за себе си това, което заразеното раната, и колко дълъг и труден процес на лечение. Според класификацията на щети този тип лечение е най-опасното, което, ако не е правилно и забавено лечение може да доведе до големи вреди за здравето на до ампутация или смърт.Какво става, ако инфекцията се качи в

Тази форма на инфекция на рани, причинени от дисбаланс между микробите капан в раната, и защитните свойства на организма. Особено обща инфекция при хора с диабет и заболявания на кръвообращението, поради отслабване на имунната система, която не може да бъде с пълна сила да се противопостави на болезнен процес. Охлузвания и бита колене при деца също са причина за безпокойство.

Симптомите на гнойни рани

Има моменти, когато няма възможност да оказват първа помощ и лечение на травмата, а след това в началото гнойни на раната. Гноен бактерии заразят раната, и като резултат има общо отравяне на кръвта, което може да има сериозни последици за жертвата.

Произнесени знак на заразения състояние рана, което означава, че наличието на инфекция в него, е натрупване на гной раздяла. Има някои особености на гнойни рани, които помагат да ги разпознаем сред други видове повреди.

Основните признаци на наличие на инфекция в раната, се вземат предвид:

Какво става, ако инфекцията се качи в

  1. Болката на мястото на раната, която е с пулсираща болка и в природата.
  2. Забележителни подуване около раната.
  3. Зачервяване около раната на разстояние 1-2 см.
  4. Повишаване на телесната температура над 37 ° С показва, че инфекцията започва да се разпространява по цялото тяло.

Тези симптоми могат да бъдат допълнени с общи нарушения в целия организъм: замаяност, гадене и слабост.

Особено опасни за човека и полезно за инфекция е през първите 6-8 часа, когато по-изразени патогенни свойства на микробно замърсяване. Благоприятна за развитието на инфекция е наличието на мъртва тъкан.

При тежки организъм гнойни инфекции реагира обща реакция в зависимост от естеството и обхвата на местната процес. Веднага след като симптомите се появяват под формата на подуване и абсцеси, тази реакция се увеличава. Поразително неин представител е треска, която се проявява в състояние влошаване на здравето на пациента, ескалацията на болка в раната, промени в кръвното (увеличение от левкоцити, белтък и външния вид на кристално небе хвърля).

Усложнения с инфекция на гнойна инфекция

Сериозни усложнения с инфекция на гнойни инфекции е сепсис - инфекция на общо получаване микробният организъм в кръвта.Какво става, ако инфекцията се качи в
протича болестни повредите защитни имунологични реакции или по време на продължителна работа гнойни рани поток процес на рани. В сепсис наблюдава различна инкубационен период, който може да продължи от два дни до няколко месеца.

Това състояние е разделена на остър, подостър и хроничен сепсис. В тежък остър сепсис може да доведе до смърт на пациента в период от 2 дни до 2 седмици, подостър - от 16 дни до 2 месеца, хронично - от 2 до 4 месеца.

Остра сепсис характеризира с висока температура, придружено от треска. Състоянието на пациента се класифицира като сериозно. Кожата става землист цвят. При пациенти с недобре осезаем пулс, започва тахикардия, понижаване на кръвното налягане, анемия се увеличава, има признаци на левкоцитоза. Статус рани - сухи, бледи гранулации, то кърви лесно, има бял филм. При най-малкото съмнение за незабавна хирургическа намеса, проведено на сепсис лекари. Това е най-ефективният начин да се спаси живота на пациента.

Лечение на инфектирани рани

Какво става, ако инфекцията се качи в
Ако раната започва да се появява разряд гноен, това предполага, че инфекцията се качи в нея. За бързото зарастване на раната трябва да се потиска инфекция, като помага на жертвата необходимото съдействие. Първата стъпка е да се осигури изтичането на гной. Ако той е натрупал под кората оформен върху раната, е напоена с водороден прекис и се отстранява чрез насложени половин час превръзка навлажнена с пероксид или друг антисептик. Ако гной се разпределя под кожата, тя е екструдиран от дупката, което прави на ръба, където prisoh клапа на кожата.

Свързващи процедури са навити дневно третиране с водороден пероксид. Ако е необходимо, трябва да се изтръгне от гнойта. Levomekol мехлем - добро средство, насърчава заздравяването на рани почистени вече. Препоръчителна дневна превръзка с това миро върху раната.

В остра нагнояване (флегмон, абсцес) прибягват до хирургическа намеса. Раната отвори със скалпел, се ексцизия на нежизнеспособни обогатени тъкан и заздравяване на освобождаване се приема за лабораторни изследвания на микрофлора и неговата чувствителност към антибиотици. Раната се промива и се суши в продължение на няколко пъти, и след това, напоена с физиологичен разтвор прилагат тампони, на мястото на гноясване на раната. Някои пациенти със силна болка заменят физиологичен разтвор на новокаин. Припокриване на ставите, което води до добро изцеление се отстраняват на деветия ден.

Лекарите много успешно за лечението на гнойни рани прилагат салфетка с обездвижен трипсин, при което симптомите на локално възпаление изчезват след няколко пъти на решение приложение. В първия ден на болката изчезне и обелени рани съдържание, индексът на кръв се подобрява. Време за почистване на рани и тяхното по-нататъшно лечение след прилагане на лекарството се намалява два пъти. Висока ефективност, ефективност и лекота на използване - основните показатели на препарати имобилизирани трипсин.

За някои индикации за пациенти, предписани болкоуспокояващи, антихистамини, и детоксикиращи агенти. По време на терапията се препоръчва да се използва имуностимуланти. С опасност от разпространение на инфекции, съгласно бактериологични тестове, лекари предписват антибиотици. Контрол върху курса на процеса на оздравяване, лечение, и адаптация се извършва от лекари в постоперативния период, когато превръзка процедури.

Много внимание се обръща на експресията на възпалителни процеси от страните на раната, изследвания материал на раната и кръвта на пациента, както и изследвания на микробен спектър. Особено внимание лекари плащат диабетици и хора, които имат проблеми в системата на кръвообращението. Тяхното лечение се основава на различна схема и има редица особености на сложността на зарастващи рани.