Заболяванията при котки очите

Тези животни и двете от природни ловци имат отлично зрение. Това им позволява да се движите в пространството, дори в тъмното. Но котките също страдат от очни заболявания. Собственикът трябва да има информация за най-често срещаните, ноу-хау, и как можем да помогнем вашия район.възпаление на клепачите

Неволята е прост и flegmoznym. Първият се характеризира със сърбеж, често е трет котка око марж капак стане червеникаво, сгъсти. Когато flegmoznom възпалени клепачи подути, пълни с гной слуз освободени от конюнктивалния сак.

Причината за възпаление на клепачите при котки е нормално недостиг на витамин или метаболитно нарушение, екзема, дълбока рана.

Обработва проста форма на възпаление мехлеми с антибиотици, преднизон, Oksikort. Flegmoznoe възпаление терапия по-трудно. Ако една котка е с абсцес, не можеш да направиш без помощта на лекар. Само че той ще бъде в състояние да се отвори един абсцес без последствия. А когато към това усложнение не се постигне, е необходимо да се мият решение на котката око 3% борна киселина. Освен това, инжектирането се извършва цервикален ганглий блокада новокаин разтвор с антибиотик.

катарален конюнктивит

Заболяването обикновено е малък, свързана с възпаление на лигавицата на окото. Простудни симптоми на конюнктивит е зачервяване, подуване, болка, сълзене, натрупване на серозен освобождаване в ъглите. Животното ще се почеше очите или краката, или не ги отвори. Много често причината на болестта, при котките са механични травми. Чрез кожни лезии и лигавиците в очите проникнат бактерии, които причиняват възпаление. Ако е повреден, че е необходимо да се отнасяме към тях наведнъж с 0.25% разтвор на новокаин. Няколко пъти на ден, болки в очите всели хлорамфеникол или канамицин. Също така е възможно да се използва натриев или Sofradeks sulfatsil. Очите Горните лекарства котка, третирани с 4 пъти на ден 2-3 капки. Ако катарален конюнктивит се изпълнява, е необходимо по-нататъшно смазване на клепачите антибактериални мехлеми.Кератит, или възпаление на роговицата

На пръв животното нарушава сърбеж, се появява спазъм на века, тя набъбва. Кератитът развива след надраскване нокти, наранявания, порязвания. Леко възпаление на роговицата, което се лекува лайка инфузия или всели 0.25% разтвор на хлорамфеникол три пъти на ден. След един ден или два от такова лечение, като се използва натриев sulfapiridazin комплексиран с dikainom.

По-силно изразено възпаление използване oletetrinovuyu, eritrormitsinouyu мазила, превръзки с канамицин.

Това е вродено, отворено и закриването. В глаукома, на атрофия на зрителния нерв зърното. Причината за това е периодично или персистираща повишаване на вътреочното налягане.

В глаукома, зениците се разширяват котки, конгестивна конгестия настъпва на лигавицата. Увеличава в размер на очната ябълка. Втвърдява. Плавателните съдове стават тъмно червено, със силно развитие. Глаукома с отворен ъгъл се характеризира с факта, че роговицата става безцветен, може да се види на малък облак. Когато глаукома със затворен ъгъл е пръстеновиден помътняване характер.

В този случай, е необходимо да се погребе котка заболяване средства, които разширяват зеницата. Сред тях - 1% разтвор на физостигмин или пилокарпин. Можете да приобщите и phosphacol. Ако тези лекарства не помагат за намаляване на очното налягане, трябва да се консултирате с ветеринарен специалист за операция.

Подобно на хората, котките имат симптоми на болестта е помътняване на лещата или неговото капсулата. Катаракта е на няколко вида. В този око заболяване при котките е отслабена зрение. Обективът става синьо-сиво или бяло. Заболяването може да произтече от инфекциозно заболяване или роговицата възпаление.

Най-ефективният начин за лечение на катаракта е операция. След него, очите трябва да се смазват с антибактериални мехлеми всели атропин решение. В ветеринарни клиники, когато такава диагноза се извършва тъкан терапия, която насърчава резорбция на тъкан обектива. Собствен собственик домашен любимец може да се копае vitafakol, vitayodurol, vitsein.