Заболявания на ушите на кучето, подписва лечения

Заболявания на ухото на куче

Какви са проблемите с ушите?

Няма нищо по-тревожна от болестта на членовете на семейството, включително и домашни любимци. Заболявания на ушите при кучетата - много често срещано явление. Симптомите обикновено са видими веднага - кучето започва да се постоянно чесане на ушите си, вътре в тях има зачервяване, понякога гной.Причините за тези заболявания, не толкова:

  • болест на ухото може да започне в резултат на алергия към храната;
  • Ако попадне вода в ухото;
  • Той може също да причинят заболяването да се превърне в понесени вреди по време на битка или твърде активна игра с друго куче;
  • често в ушите подаде гадни паразити - кърлежи.

Всичко това не е много полезно за здравето на домашен любимец.

В породи с дълги ушите флопи е по-често възпаление на външното ухо. Причините за това са:

Някои породи обикновено предразположени към ушни инфекции, като Spaniels.

Симптоми на възпаление на външното ухо, са:

  • неприятна миризма,
  • зачервяване на ухото,
  • Понякога тя е покрита с кора, която провокира силен сърбеж.

Когато тези симптоми не забравяйте да се свържете с вашия ветеринарен лекар. Той обикновено прекарва почистване на ухото, предписват антибиотици.

В най-тежките случаи, понякога не може да мине без операция, така че заболяването се лекуват най-добре веднага.кучета за уши заболявания често възникват поради акарите. Тези паразити, макар и по-малък, но много прост, за да ги намерят, дори и в домашни условия. След като кучето се почиства ухо, съдържанието му трябва да бъдат поставени на бяла повърхност и напръскайте пероксид. Ако се появят кафяви петна, вие знаете - кучето се е установил в акари за уши, които усвояват в кръвта. Паразитите също могат да се опитат да открият и отстранят, и може да се стича в ухото малко слънчогледово олио, за да се предотврати притока на въздух към насекоми.

В породи с дълги уши често е хематом на ухото. Заболяването идва внезапно, за да се случи понякога самолечение. Хематом представляваше натрупани в кръвта, което от своя страна може да се деформира ушния хрущял, така че често се налага операция.

Понякога чужди обекти да влезнат ушите на кучето. Куче започва да се разклаща главата си, опитвайки се да се разклаща съдържание лапа може да победи главата ми срещу чужди обекти. Ако кучето не помогне спешно, последствията могат да бъдат много драматични. Кучето е необходимо възможно най-скоро, за да достави на ветеринар. Там, под упойка, с помощта на специални инструменти лекари отстраниха остана обект.

Чуждо тяло - спонтанно ушни инфекции при кучета, които никога не могат да се приготвят по-рано. Основното нещо е да се помогне навреме.

Понякога има такова заболяване като глухота. Тя може да бъде сенилна, което, уви, не се лекува. Глухота е следствие на травма, бактериални инфекции, тумори. В случай на наранявания, тя понякога отива от само себе си след известно време. Ако глухота е причинена от тумор, изслушването ще се върне, ако тя се изтрива. Когато то е причинено от бактериална инфекция, а след това, на първо място, кучето трябва да се лекува с антибиотици, а след това всичко зависи от това колко е започнала инфекцията. Понякога успява да се възстанови слуха.

Всяко заболяване на ухото при кучета са повод да се покаже животното на ветеринарен лекар. Само че той ще бъде в състояние точно да се диагностицира и лекува вашия домашен любимец. В други случаи, собствениците рискуват здравето на вашия домашен любимец. по-лесно за лечение на всяко заболяване в началото, а не когато вече е причинила много усложнения.