Заболявания на ухото при кучета

Заболявания на ухото на куче
Четириноги домашни любимци са обект на редица заболявания на ухото, което може да се избегне, като се гарантира правилното грижи за домашния любимец. Но в някои случаи заболяването се развива, независимо от какъв вид помощ се предоставя на животното.Признаци на заболяване на ухото при кучета

Първите симптоми на ухото заболяване при кучета са зачервяване, рани, струпеи, плешиви места, образувани в резултат на надраскване.

На заболяването показва лоша миризма от ушите, следван от заустване гноен.

Куче-често може да се разклаща главата си или наклонете главата си на една страна, сигнализация и неприятните усещания и болката. Ако животното изпитва болка, а след това, когато се опитате да се докоснат до зъбчета, то ще укриват, хленчене.

Раздразнителност, депресия, са резултат от продължителен дискомфорт, болка.

Заболявания на ухото на куче

Общата куче за уши заболяване

Един от най-често срещаните заболявания при кучета ухо е отит - възпаление на външното и средното ухо. Отит на средното ухо е най-опасни. Вие не може да работи на заболяването, като усложнения може да доведе до сериозни последици.

Ухото акари. при наличието на които може да се говори сърбеж, неприятна миризма, предизвика дискомфорт и може да предизвика възпаление на ушния канал. Отърви се от кърлежите не е толкова прост, лечението продължава най-малко 3 седмици.Глухотата - увреждане или пълна загуба на слуха. Глухотата може да се дължи на травма, силни звуци, заболявания на нервната система, лекарства, наследственост, стареене.

Инфекцията се развива бързо. Чувствителност на ушни инфекции куче с уязвимост в имунитет - алергии, хормонални нарушения. Наличието на влага в ушите, също може да доведе до инфекция. За инфекциозни заболявания уши приемни кучета с прекомерен коса в ушите, с дълги уши. Поради липсата на вентилация в ухото създава благоприятна среда за развитие на бактерии.

Ухото хематом - натрупване на кръв в кухината между хрущяла на ухото и кожата. Причините за увреждане са ухото, например raschosy, контузии.

В капана на чужди тела за уши. например, растителни семена, могат да предизвикат дразнене с последващи усложнения.

Наследствени заболявания на ушите на редица видове са по-чести, например, коли, Sheltie. Един наследствено заболяване, което засяга кожата, мускулите, ухо е дерматомиозит, е възпалителен процес.

Заболявания на ухото на куче

Лечение на заболявания на ушите при кучета

Когато признаци на заболявания на ушите трябва незабавно да се свържете с ветеринарен лекар за навременна диагноза и лечение цели. Едва след идентифициране на причините на заболяването, лечението се предписва, например, имунотерапия и антихистамини ако заболяването е превърнал в следствие на алергии или хормонални промени в тялото на куче, антибиотици се предписват за лечение на инфекциозни заболявания.

предотвратяване

Важно е да се извършва редовна поддръжка на ушите на животното, включително проверка след ходене, което позволява ранно откриване на паразити, чужди тела, отстраняване на примеси, излишно окосмяване от ушите, за да се позволи циркулация на въздуха. Когато къпане е важно да се предотврати проникването на влага в ушния канал.