Заболявания на ухото при кучета симптоми и лечение

болест на ухото (AURES) кучета са придружени от възпаление (отит). Собственикът забелязали промяна в поведението на домашния любимец: той поклаща глава и pochosyvaet ушите (ушната мида). От aurikalnogo канал разпределени патологично екскрети, която има неприятна миризма. Външните набъбва на ушите, на животните се прекланя глава, като го държите в определено положение. Докосването aures болезнено.Мъжът влезе в еволюционното развитие и създаде много разновидности на кучета. Кинолози вид стомана ушната мида форма на някои кучета и оставете първоначалния им вид от другите. В резултат на това по-модифицирани животни са станали податливи на инфекции на ушите, които се случват по следните причини:

 • Алергични реакции.
 • Otodektoz.
 • Инфекциозна отит.
 • Травма.
 • Външните обекти.
 • Хормонален дисбаланс.
 • Тумори.
 • Порода предразположеност.

алергични реакции

Куче ухото обвивка покрити istonchonnoy кожата, така че при най-малкото свръхчувствителни реакцията, тя се зачервява и набъбва. Причините за неадекватна реакция могат да станат компоненти на храна, прах, парфюми и други дразнители.

Самолечението е опасно, защото хоста да използвате мощни инструменти, които могат да влошат ситуацията. Ето защо, в случай на съмнение алергия трябва да се консултирате с професионалист.

Otodektoz.

Otodectes акари са общи жители на вътрешната повърхност на ушната мида. Въпреки това, с отслабването на отбраната. Те започват да пролиферират, техните изпражнения предизвикват алергична реакция. Възпалението се развива, се присъединява вторична инфекция.

инфекциозно възпаление на средното ухо

Заболявания на ухото, причинени от микроорганизми, в повечето случаи, са симптоми на основните патологични и микрофлора умножава на куче с влошени имунната система. Най-опасни са микроскопични гъбички.

Предизвиква предсърдие наранявания са предимно бори агресивни кучета, като бултериери или Булдог. Понякога обвиняват собственика, който е решил да не се спира ушите на вашия домашен любимец. В такива случаи, квалифициран ветеринарна помощ.

чужди тела

кучета често страдат от вода запушват ушния канал, като плуване. Разходки сред природата опасност от изпадане в ухото бодлив плод на репей, гръбнака перце, парче кора, собствената си вълна, кални пръски на кучето, кърлежи.

хормонален дисбаланс

При продължително използване на хормони за разгонване недостатъчност, автоимунни реакции възникват наподобяващи алергични.

Злокачествените тумори на ухото

Кучето може да се роди с тумори в ушния канал, или да го купите в резултат на хронично възпаление. Израстък обхваща aurikalny пасаж, създава анаеробни условия, благоприятни за развитието на гнил микрофлора.За възпаления aures кучета предразположени с дълги ушите флопи и мощен жилав сгъва - остър, те задават дакелите

Видове заболявания на ухото

Анатомично подразделя на външен ухо (ушната мида и външния слухов канал), средната (барабан камера) и интимно (охлюв или апарат вестибуларния лабиринт).

Кучето развива главно възпаление ушната мида. Това е относително лесно да се лекува. Възпаление на медиалния и вътрешното ухо, се наричат ​​отит. Ако средната отит не обръщат достатъчно внимание, има хронична форма на болестта, се характеризира с сезонните обостряния. Заболяването е болезнено и изисква продължително лечение. Отит на средното ухо aures с незадоволителен лечение може да доведе до образуване на тумори или разпространяват на лабиринта. Това увеличава вероятността от загуба на слуха и увреждане на мозъка.

заболявания на ухото се характеризират със следните характеристики:

 • Куче притеснява.
 • Сърбеж. Куче яростно чесане AURES, да ги трие за всичко.
 • Неприятна миризма.
 • Серозна или гноен екскрети.
 • Некоординираност, животински препъвания, падания.
 • Поклати глава.
 • Хленч.
 • Глухота.
 • Браун избор екскрети от последователността на ушната като, смляното кафе. Характерно за otodektoza кучета.

диагностика

Причината за заболяването се определя въз основа на медицинска история, симптоми и лабораторни изследвания. В kofeobraznom екскрети откриване акари. Провеждане на тестове за алергени, патологичен материал се поставят върху хранителна среда за определяне на причинителя.

За подозира хормонална възпаление етиология ухо като кръв за биохимични анализи, извършени ултразвук, флуороскопия органи интимна секреция.

Ако причина за възпаление на ухото е алергична реакция, антихистамини помогне таблетки - Tavegil, Suprastin, дифенхидрамин.
За отстраняване на оток използване диуретици, изолиране на животното от стимул. С хранителни алергии при кучета е предписано медицинско диета.

Екскременти ухото акари имат върху кожата чувствителноста на кучето, така че са необходими антихистамини. Използване на комбинация от лекарства, притежаващи инсектицидна, антибактериално и антимикотично действие. Ние изискваме от следните лекарства: Surolan, Aurikan, Anandina, Tetra-Delta, Mastiet Forte.

Терапевтична манипулация започне почистване на ушите. лечение Подготовка aures е да го премахнете от патологичните изходящите. За да направите това, използвайте специален лосион.

Ако заболяването ухо, причинен от просмукване на вода в слуховия канал, тя се отстранява с абсорбиращ тъкан. Отстраняване на чужди обекти, както и премахване на дефекти ухо резултат от травма или тумори, по-добре е да се възложи на специалиста. Лечението на тези патологии, за предпочитане оперативно. Собствениците на дългоух кучета трябва да живеят с тяхната предразположеност към заболяването и да се концентрират върху задълбочени власти грижи за домашни любимци ухо.

Ако се установи, че причината на отит на средното ухо е хормонално дисонанс собственик на животно ще трябва да бъде пациент и е готов за продължителността на лечение чрез потискане gepersekretsiyu. В някои случаи, особено при продължителна употреба на антибиотици, има загуба на ухото дрожди. В такъв случай, показва противогъбични средства, споменати по-горе.

Тези кучета са склонни към ушни инфекции

предотвратяване

За да се предотврати ушни инфекции от домашен любимец препоръчва превантивни методи, посочени по-долу:

 • Да се ​​избягва контакт с вода в AURES. Ако това се случи, то е необходимо да изсъхне ухото, абсорбиращ кърпа.
 • Ограничете контакт с животни, които са били диагностицирани патология на слуха.
 • Провеждане на редовни хигиенни процедури за почистване на ушите.
 • Отглеждане на домашни животни.