Заболявания на ухото при кучета, които имена, лечение, симптоми

Заболявания на ушите при кучетата са доста често срещани. Това е особено характерно за скали с висящи уши (шпаньол, дакел, Афганистан Шепърд, и т.н.).

Всеки собственик трябва да знае основните симптоми на заболяване на ухото навреме, за да се свържете с вашия ветеринарен лекар и да започне лечение. Важно е да се предотвратяването на тези патологии, за да се предотврати възпаление е много по-лесно, отколкото да се отърве от него.Заболявания на ухото на куче

Заболявания на ухото при кучета - обща патология

Заболявания на ушите при кучетата са инфекциозни и инфекциозно естество. Те се появяват остро или хронично пристъпи. Тук са основната патология на имената, които се случват в домашни:

  • алергии;
  • Бактериални, гъбични и вирусни лезии ушите;
  • Уши сърбеж;
  • Уши хематом;
  • загуба на слуха и глухота.

Най-често кучетата са диагностицирани с отит различна етиология. Често ушите са засегнати кърлеж, особено при кучета, които живеят на улицата, често ходене в гората, в контакт с бездомни кучета.

Алергии могат да се появят при смяна на храната, като се използва по-ниско качество шампоани. Хематом, най-вече се появи в резултат на нараняване. Загубата на слуха може да бъде вродена или придобита в резултат на усложнения на други заболявания.

Отит при кучета

Отит на средното ухо - това е най-честата болест на ушите. Причина за това бактерии, гъбички, вируси, по-рядко. Често причина за възпаление на средното ухо е смесена гъбични и бактериални инфекции. Локализация разграничи отит външната средна или вътрешното ухо.

Опасността от това заболяване е, че инфекцията може да се разпространи и в менингите, станала хронична форма пристъпно. Когато отит външен куче ухо става неспокоен, често се почесва ухото му с лапата си и поклати глава.

Когато се гледа в преходната ухо разкрие атаки и екскреция. Те могат да бъдат серозен или гноен, дебел или течност. Често раздяла има неприятна миризма. Вътрешната повърхност на ухото червено, забележимо подуване.

Когато кликнете върху ухото на кучето няма да пострада, тя хленчове и завои.
Отит на средното ухо е свързано главно с целостта на нарушение тъпанчето.

Това се получава в резултат на усложнения от отит на външното ухо (гноен слят тъкан) или след нараняване. Продължете отит при кучета и кученца може гноен или катарална форма.

При това заболяване страдат от общото състояние на кучето, тя се превръща в застой, тя губи апетит, телесна температура често се издига. Куче драска ушите му се прекланя глава в един болен начин.

Когато се опитате да се докоснат до ухото на пациента, кучето внезапно се оказва, хленчове.


Отит на вътрешното ухо - опасно заболяване, което често завършва с пълна глухота, усложнена от възпаление на мозъчните обвивки.

Основният симптом на заболяването - загуба на координация. Кучето често попада несигурно на краката си, я поставя от едната страна към другата. Страда от общото състояние, кучето губи своята дейност, да не се яде.

Ако възпалени менинги, куче, разположена неподвижно, пищи, висока температура. При тежки случаи, е възможно загуба на съзнание и кома. Лечение на инфекции на ухото с антибиотици. антигъбични агенти, мехлеми с антисептици.

Подарете си не си заслужава, по-добре да се консултирате с ветеринарен лекар. Това ще помогне на кучето да се възстанови по-бързо, за предотвратяване на усложнения. В крайна сметка, само опитен лекар правилно диагностициране и да предпише подходящите лекарства.

ухото сърбеж

Това заболяване причинява микроскопични акари, паразит при кучета. Акарите се предават от едно куче в друга, яйца на паразити могат да носят мухи и бълхи. Инкубационният период е около 20-25 дни.

По това време, акар възпроизвежда в кожата на ушния канал и ухото. Първите симптоми на болестта - сърбеж тежка и се почеса по ухото на кучето, опитвайки се да търка главата на всяка повърхност става неспокоен, раздразнителен, губи апетит.

Когато се гледа в ухото на малки черни точки могат да се видят, раздяла, цвят на смляно кафе. По-конкретно, тя изглежда като отметка, можете да видите на снимката. След известно време, най-острите симптоми продължават, но болестта може да стане хронично, с периоди на ремисия и рецидив.

Често ухо сърбеж се усложнява от бактериална инфекция. После излезе от ухото започва да гной, има неприятна миризма, кучето е с висока температура и общото състояние се влошава.

Уши краста лечение трябва да бъде сложен. За причинна терапия с използване на лекарства от групата на акарициди (заведения, aurikan, декор, и т.н.). Преди прилагането на акарицид е необходима за почистване на повърхността на ушния канал и ухото от набезите и кори.

Уши намазва растително масло, омекотява кора и убива кърлежите. Също така е необходимо лечение с антисептични средства за предотвратяване на бактериални и гъбични инфекции в ушите.

други заболявания

Заболявания на ушите при кучетата като хематоми, алергична или загуба на слуха са по-рядко срещани, но трябва да се знае за тях. Алергичните симптоми са много подобни на симптомите на възпаление на средното ухо. Куче драска ушите му, получава нервен и неспокоен.

Pinna червено, оточни, но изборът не се характеризира. Често се придружава от алергичен зачервяване на очите, хрема, обрив по тялото, потъмняване вълна. Причината на реакцията може да се променя фураж пролетни цъфтящи дървета, чувствителни към средствата за грижа, антипаразитни наркотици.

Основното лечение - отстраняване на алергена (ако е възможно), антихистамини.
Хематом възниква най-често поради контузия. Борбата за куче често хапят помежду си. Кървене в ухото на кученце може да се появи от падане, сътресение.

Изглежда като голям хематом на ухото, подуване с течни съдържание вътре, тъмно червено или синьо. За да не се обърка това с друга патология, е добре да се помисли за появата на кръвоизлив в снимката.

Малки пресни синини могат да бъдат лекувани самостоятелно. За това се прилага в първите 2 дни студено, след това се прилага с мехлем абсорбиращи свойства, топлина. Ако кръвоизлива е голям, най-добре да се консултирате с ветеринарен лекар.

Глухота и загуба на слуха са вродени и придобити. Някои породи кучета имат наследствена склонност да увреди слуха ви. Глухота симптоми се появяват скоро след раждането или в първите месеци от живота.

Придобита загуба на слуха се дължи на различни причини. Едно куче може да стане глух от остри звуци, постоянен шум. Причина слухови увреждания някои лекарства, например, брой на аминогликозидни антибиотици (гентамицин, стрептомицин), аспирин.

Загубата на слуха вероятно се дължи на усложненията на заболяването в ушите на кучето, например, възпаление на средното ухо, или вътрешното ухо, перфорация на тъпанчевата мембрана след нараняване.

С уважение, Максим Захаров.